santi Opublikowano 6 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 Witam ,tlok mi pękł i uderzyl w glowicę .Mam wygięty środkowy zawór ssacy, na pozostałych dwóch widac delikatne ślady uderzenia ale sprawiaja wrażenie nie wygietych i szczelnie przylegają do glowicy.Wydechowe są nie ruszone.Mam pytanie bo jestem zielony jak zweryfikować czy glowica kwalifikuje sie do regeneracji czy tylko do wymiany tylko tego jedego zaworu?Czy np wymienić ten uszkodzony zawór ,złoźyć silnik i oceniać na podstawie jego pracy:stuków ewentualnych,ciśnienia spręźania itp....Nie chcę odwalić fuszerki bo skutki są oczywiste z drugiej strony nie chcę topić bez sensu kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 6 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 Trzeba wyjac zawory i sprawdzic ich osiowosc np w tokarce.Jezeli sa OK i gniazda / prowadnice dobrze to lekko dotrzec i zmontowac Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santi Opublikowano 6 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 ok ,dzięki .Mam jeszcze pytanie czy glowice od yzf w rocznikach 01-05 to te same co w wr 250f z rocznika 2003.Widziałem takie na ebay -u i myślałem ,żeby się w ostateczności ratować używaną . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 6 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 Tego nie wiem. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi