fakir_ Opublikowano 3 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 (edytowane) Ja użytkuje taki kuferek już kilka miesięcy. Kufer to Awina (nazywa się jak jakaś choroba weneryczna) :biggrin: o poj. ok. 50-60 litrów, mocowanie monokey - kompatybilne z płytami Givi u mnie trzyma się on na metalowej płycie Givi i stelażu Givi monorack kosztował mnie 115zł, a plastikową płytę która była dołączona w zestawie sprzedałem za czteropak tyskiego :icon_razz: kufer jest mega pakowny, za tą cenę naprawdę się opłaca, wiadomo że nie ma się co spodziewać ale daje radę :lalag: ostatnio napchałem w niego dużo ciuchów i kilka butelek wody, był wypełniony po brzegi, ważył jakieś 10-12kg, przejechał ze mną 300km z czego 50 km lajtowego offroadu czyli po gruntowych drogach z prędkościami 40-80 kmh :buttrock: trzęsło na prawdę ostro, nie raz dobiło zawieszenie a kufer jak się trzymał tak się trzymał dalej :smile: prędkości w okolicach 180kmh też nie robią na nim wrażenia jedyne wady to takie że śmierdzi plastikiem wewnątrz ale jak go trzymam w domu, otwarty to z czasem coraz mniej wali z niego oraz można go ściągnąć z motocykla bez użycia kluczyka, kiedy zamek jest zamknięty, ale dało się to przerobić aby było tak jak powinno :wink: jeśli kufry Givi w tej pojemności są ok. 6-9 razy droższe to niestety ale podziękuje :bigrazz: Edytowane 3 Października 2010 przez Szynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorek Opublikowano 3 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 to ja tez sie trące, jak wiekszośc miałem obiekcje co takich wynalazków, ale na poczatek kupiłem 1 sztuke i napisze Wam ze nie spodziewałem sie cudów, oczywiście najpierw szukałem uzywanych markowych ,ale jak sami wiecie to nie łatwa sztuka,a kasy na nowy trzeba troche mieć :-( mam w swojej Dywersji orginalny stelaż Givi i kufer Awiny pasował do mocowań, oczywiscie były luzy ale prostymi domowymi sposobami udało mi sie je zlikwidować, pojeżdziłem troche i dokupiłem jeszcze 2 szt, poniewaz jeżdże raczej turystycznie to naprawde ich nie oszczedzam i do tej pory, po paru tysiacach nic sie nie urwało i nie odleciałem ani nie zbierałem klamotów z drogi, jak dla mnie stosunek kasa-jakość 5+, polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liver Sausage Opublikowano 3 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 Moje moto jak kupowałem to miało już stelaż Givi. Dokupiłem "na chwilę" kufer Aviny i jakoś tak wyszło, że "chwila" trwa do dzisiaj, ze dwa lata już jeździ ze mną. Ani razu się nie odpiął, nic się z nim w ogóle nie dzieje. Fakt, plastik nie jest jakiejś wysokiej jakości, bajerów żadnych nie ma, trochę śmierdział Chinami na początku, ale jako tania alternatywa myślę że spokojnie może być ;). Ps. Nie wiem jak by się sprawdzał na dołączonej do niego płycie bo zaraz po kupnie rzuciłem ją gdzieś w kąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej_04 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Ja też używam duży kufer Aviny i tak jak kolega wcześniej wspomniał na początku trochę śmierdział tanim plastikiem, ale teraz jest ok.Jest to już druga moja Avina. Z pierwszym miałem kłopot, bo podczas jazdy urwał się zaczep mocujący, ale na szczęście nic się nie stalo. Obecny kufer to ten na dwa kaski. Pamiętając doświadczenie z tym pierwszym zrobiłem pewną modernizacją mocowania, a mianowice płyta - ta chińska z zestawu - przykręcona jest do stelaża w 3 miejscach, a sam kufer przewierciłem na dnie, wzmocniłem go od wewnątrz blaszaną płtyką, która jest przykręcona do podstawy. Mam teraz pewność, że kufer się nie urwie przy szybszej zeździe lub na dziurze ;) . Minus tego jest taki, że zdjęcie kufra trwa chwile dłużej, ponieważ trzeba pod stelażem odkręcić 2 nakretki, ale ogólne jest ok.Choć i tak zastanawiam się nad kupnem jakiegoś firmowego kufra, ale puki co narazie zostaje ztuningowana Avina :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 dośc dobrym i nie wiele droższym rozwiązaniem sa kufry z louisa. jeden model robi SHAD a jedek KAPPA no i cena jest atrakcyjna. nie wiem jak te aviny beda wyglądały po kilku sezonach narażone na promienie UV ale dotykając tego plastiku jakiejś długiej przyszłości im nie wróżę. http://www.louis.de/_305561803a479de1cd3f6e469976f44af2/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=510&wgr=240&list_total=1&anzeige=0&artnr_gr=10025915 to dokladnie robi SHAD, kumpel ma conjmniej 0d 2004 roku i wyglada wysmienicie tak wiec nie wiem czy 250zł nie jest tego warte a na 1000% avina tyle nie wytryma, pomijam ryzyko ganiania majtek po autostradzie Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HordFenry Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 (edytowane) Również polecam ten kufer Motodetail 42 litry czyli Shad SH42. Porządnie wykonany, brak jakichkolwiek usterek. Kupiłem go w Moto Akcesoriach za 300 zeta ale obecnie kosztuje on tylko 500 :O http://www.moto-akce...tail-42l,p,1192 Edytowane 26 Kwietnia 2012 przez Brosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Również polecam ten kufer Motodetail 42 litry czyli Shad SH42. Porządnie wykonany, brak jakichkolwiek usterek. Kupiłem go w Moto Akcesoriach za 300 zeta ale obecnie kosztuje on tylko 500 :O http://www.moto-akce...tail-42l,p,1192 chyba ich cyce targaja z takimi cenami. zamawiasz bezpośrednio z louisa i niech sięcałują w sam środek odbytu. 60 euro kosztuje. polska to jednak piękny kraj.... kanciarzy. Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi