Guzik Opublikowano 4 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 hejwybieram sie furą do Paryżajaka traske wybrac? bo widze ze sa rozne opcjeno i jak wyglada temat kosztow przejazdy platnymi drogami? czyli u nas (z Wawy) a potem za niemiecka granica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek PO Opublikowano 4 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Siema Guzik,przy deptaniu ok 160km/h robię tą traskę w 1 dzień. (Poznań-Paryż)Ja leciałem Niemcy-Francja oraz Niemcy-Belgia-Francja ta opcja była szybsza w moim przypadku.Auta osobowe w Niemczech nie płacą za przejazd autostradą, Belgia też a we Francji autostrady są płatne.Nie powiem Tobie teraz ile ale odcinek z Belgii do Paryża Cię nie powinien powalić finansowo.Uważaj tylko na bramkach bo we Francji pamiętam nie wszędzie działaly karty płatnicze "elektrony" więc lepiej kupić troche eurasów. W samym Paryżu stary oczy do okoła głowy taki ruch i wjeżdząją zewsząd fury, motocykle, skutery. :biggrin: Pozdro,Maciek Cytuj http://maciejbanaszak.eu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 4 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Możesz też lecieć dołem czyli Wawa-Poznań-Berlin-Erfurt-Frankfurt-Manheim-Saarbrucken-Metz-Chalon de Champagne-Reims-Paryż lub Wawa-Wrocław-Dresden-Chemitz-Erfurt i dalej jak wyżej. Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Satriael Opublikowano 6 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 a kiedy, jeżeli można wiedzieć wybierasz się? Cytuj 2008r- Chorwacja 3900km / 2011r- Bułgaria 4500km2012r- Alpy i Wenecja 3200km / 2013r- Istria 2600km2014r- Albania 5000km / 2015r- Montenegro 3500km2016r- Rumunia 3000km http://www.motoholik.blogspot.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foks Opublikowano 7 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2008 Możesz też lecieć dołem czyli Wawa-Poznań-Berlin-Erfurt-Frankfurt-Manheim-Saarbrucken-Metz-Chalon de Champagne-Reims-Paryż lub Wawa-Wrocław-Dresden-Chemitz-Erfurt i dalej jak wyżej. Klaudio, ile Ci zajęła taka podróż cbf;em ? Cytuj Kawasaki GPZ500S 1991 -> Honda CBR 600 F3 1998 -> Suzuki GSX-R 750 K7 -> Suzuki DRZ 400 SM K5 -> Triumph Street Triple R 2014 & Vespa ET4 125 2004 -> BMW R NineT 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 7 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2008 Z Poznania wyjechałem o 8:00 a w Paryżu byłem o jakiejś 22:00 .......................... tylko pamiętaj jechałem na 3-ech cylindrach czyli tankowanie co 150 km :biggrin: Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foks Opublikowano 7 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2008 Mhmm mój gixxer mimo, że ma ich więcej to tankuje co 150.. no może 160 :icon_twisted:Ale przelot niezły, szacun! Cytuj Kawasaki GPZ500S 1991 -> Honda CBR 600 F3 1998 -> Suzuki GSX-R 750 K7 -> Suzuki DRZ 400 SM K5 -> Triumph Street Triple R 2014 & Vespa ET4 125 2004 -> BMW R NineT 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzik Opublikowano 13 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 (edytowane) dzieki za odpowiedziodpowiadam na pytanie: jade 30 grudnia (na Sylwestra).skorzystam z nawigacji :buttrock:Klaudio. niezly przelot. 14 godzin. rispekt. jaka miales srednia przelotowa? bo ja polece moja Astra. czyli zeby sie nie spocila to bede lecial ok 110 km/h - do 130 max a jak tam te rozne platne autostrady w Zabolandzie? i jedno glupie pytanie: jak z LPG na trasie? Edytowane 13 Listopada 2008 przez Guzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 Guzik, nie pamiętam, leciałem sam więc jakoś 140-180 km/h :biggrin: Z LPG może być problem ...... gdzieś czytałem o Tym ale nie pamiętam gdzie ...... chyba inny rodzaj Gazu mają czy jakoś tak. p.s. No w Żabolandzie sie płaci i płaci co 30-80 km :biggrin: Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz9139 Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 dzieki za odpowiedzi odpowiadam na pytanie: jade 30 grudnia (na Sylwestra). skorzystam z nawigacji ;) Klaudio. niezly przelot. 14 godzin. rispekt. jaka miales srednia przelotowa? bo ja polece moja Astra. czyli zeby sie nie spocila to bede lecial ok 110 km/h - do 130 max a jak tam te rozne platne autostrady w Zabolandzie? i jedno glupie pytanie: jak z LPG na trasie? Witam. w niemcowni dominuje gaz ziemny. Z LPG krucho dosc, ale coraz go wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzik Opublikowano 14 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 Witam. w niemcowni dominuje gaz ziemny. Z LPG krucho dosc, ale coraz go wiecej. slyszalem ze maja inne koncowki do tankowania jak bylem w Estonii to wczesniej przeczytalem ze w calym kraju sa dwie. ale nie pamietalem gdzie. mialem farta ze jak zjechalem w Parnawie na stacje to akurat trafilem na jedna z tych dwoch ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenji Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 W niemcowni z gazem bywa różnie, końcówki mają inne jednak na wielu stacjach można wypożyczyć za kaucją odpowiedni reduktorek. Polecam jednak nabyć u nas takie cudo w cenie klikunastu złotych (na stacjach benzynowych) i mieć z głowy. Dopiero jadąc w okolice Monachium odczułem zaletę 80 litrowego zbiornika lpg :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N3stor Opublikowano 30 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 (edytowane) pozdrowienia z paryza. Ja ta trase robie dosc czesto. trasa z poznania najlepiej i najkrocej jechac:berlin,hannover, na dortmund,koln, aachen, lieche(luik), paryz. po drodze masz jedna platna 12,60 euro. co do paryza to pare rad jak ktos pierwszy raz w zyciu jedzie.pare miesiecy pracowalem tu jako kierowca. raj dla motocyklistow. pelna kultura :biggrin: : =na rondach wjezdzajacy maja pierwszenstwo jako ci z prawej, oraz na samym rondzie tez ci po Twojej prawej =na periferiku prawy pas jest tylko do zjazdu i wjazdu i wjezdzajacy maja pierwszenstwo. jak ktos tego nie wie to moze w ciebie wjechac dolaczajacy sie do ruchu i bedzie Twoja wina =jadac na skrajnych pasach przyklejasz sie do scian/barierek tworzac dodatkowe pasy dla motocyklistow. to jest chyba najpiekniejsze w paryzu :biggrin: nie oplaca sie oszczedzac na omijaniu platnej bo wiecej wydasz na paliwo krazac lokalnymi. ps na sylwestra tez bede z paryzu ps2 a to moja fota z przed roku. w wakacje paryz jest pusty. teraz to rondo jest pelne aut o kazdej porze http://www.nakolach.pl/2007/galeria/zdjecia/DSC00070.JPG http://www.nakolach.pl/index.php?link=gale...31_2007&mnpr=00 acha. co do czasow to przy cieciu do 200 przez niemcy mozna zrobic z zielonej gory w 7,5 godziny Generalnie zazwyczaj ( z zielonej gory = 1205 KM) wychodzi 10 godzin ale tez trzeba ciac 150 do 170. najwiecej traci sie wbrew pozorom na postojach Nie wiem jak bedzie 30go, ale miesiac temu narzeczona pobila rekord jadac 18 godzin non stop... takie korki; najwieksze tworza sie w okoliach berlinen ring. ale pozniej tez moze byc kilka. Z przelotowa 110 130 nastaw sie ze z wawy moze sie skonczyc na dobie za kolkiem. ale na swieta nigdy nie jechalem i nie wiem jak z ruchem pozdr acha. pisanie tego posta to katorga. nawet tu nie maja klawiaury qwerty tylko pozamieniane co sie da :icon_razz: a. jeszcze jedno. uwazaj na robotach drogowych przed koln. jak lecisz na zwezeniach lewym pasem to bardzo latwo nie zauwazyc zjazdu. jest zrobiony tymaczasowy i tylko male tabliczki na koln na poboczu. wiszacych zadnych nie ma. Edytowane 30 Listopada 2008 przez N3stor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi