max264 Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 witam wszystkich...Bede zabieral sie do odrestaurowania swojej wski z 1958r. niestety mam niewyrazne logo na zbiorniku. a chce zeby bylo tak jak oryginalne... ma moze ktos zdiecia oryginalnego z pelnymi kolorami?u siebie widze jakies resztki czerwonego lakieru lecz nie mam pojecia jak to ma byc:/ Tu jest fotka tego emblematu ktorego poszukujeemblemat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 No przeciez masz? chcesz takie fajne orginalne logo zatrzec i naniesc nowe gówniane? znajdz lepiej stary bak od wieski, zrób go na nowo a ten wstaw na półke, kiedys mi podziekujesz za ta rade. przypomne ze na zachodzie za motor odrestaurowany dotaniesz o wiele mniej niz za tzw.1stan czyli za orginalny lakier z epoki nawet jak jest słaby, nie wyglada to wyjsciowo ale jest orginał;-)mówie o zabytkach, ale wieska juz niedługo tez bedzie bardzo poszukiwanym zabytkiem.Nie wierzysz? popatrz co sie z głupim komarem robi, staje sie kultowozem, tak bedzie z wieska, zrób jak mowie nic nie stracisz:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loopy1 Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Kolega granat dobrze prawi. To stare logo WSK które masz jest bardzo rzadko spotykane (przynajmniej ja jeszcze go na zywo nie widzialem). A twoje logo wg tego co widywałem na zdjęciach powinno byc po prostu białe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Nom. Koledzy mają rację. Ten zbiornik to element wystroju wnetrza już jest. Eksponat, ozdoba czy cokolwiek. :icon_mrgreen: Ja sam kupiłem WFM od kolegi który remontował ją, zrobił silnik na cacy a ramy nie zaczął jeszcze robić. A ja to poskladam w całość tak jak jest, bez malowania tylko w oryginale. Podgnita, wypłowiała ale oryginalna. Tylko ten błyszczący silnik mi jakoś nie pasuje do pełni obrazu. :icon_eek: A WSK taką jak Twoja to kolega HIUS z tegoż forum ma. Bardzo peknie zrobiona, aż kisiel mam w majtach jak widzę fotki tej WSK. Ale fotek teraz nie dam bo po pijaku sformatowałem nie ten dysk co trzeba wczoraj i kilka GB fotek i info o motocyklach poszło się je**ć. :biggrin: Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loopy1 Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 @gurim Wystarczy wpisac na googlach fraze "hius wsk" i wyskakuje np ło takie cuś : http://www.izhmoto.fora.pl/galeria,21/nie-...sk-125,997.html Ps. Nie chwal sie tak tymi swoimi maszynami w kazdym poście bo ktos ci je w koncu podpier$% :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max264 Opublikowano 21 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 ale przypatrzcie sie dokladnie na fotke..u mnie pomimo zlotegomalowania emblematu to z lewej od srodka sa jeszcze szczatki malowania czerwona farba... i jest wiecej lini niz na tej czarnej wsk z fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 No o tą dokładnie chodziło. :wink: Jak mam się nie chwalić jak mam radochę z tylu trupów w garażu. :smile: A sam garaż zabezpieczony jak bunkier Hitlera. :wink: Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 A propo kolegi Hiusa zobaczycie jak wyjedzie uralem:-)padniecie:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loopy1 Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 (edytowane) Tylko nie mow ze urala tez calego pochromował... :icon_mrgreen: W dobie kryzysu polecam pozłacanie karterów silnika. Złoto jest w cenie! :icon_mrgreen: Edytowane 21 Października 2008 przez loopy1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Haha jakbys zgadł, tylko bloku silnika nie chcieli mu juz pochromowac:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeh750 Opublikowano 30 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 (edytowane) ale przypatrzcie sie dokladnie na fotke..u mnie pomimo zlotegomalowania emblematu to z lewej od srodka sa jeszcze szczatki malowania czerwona farba... i jest wiecej lini niz na tej czarnej wsk z fotki Cześć, przyjrzałem się dokładnie i wyszło mi że ktoś próbował we własnym zakresie uładnić znaczek, robił to wręcz niechlujnie bo mu chlapnęło farbą z pędzla, nie wyczyścił od razu i zostały kropelki. Kolorowy był późniejszy wzór emblematu. :icon_twisted: Edytowane 30 Października 2008 przez grzeh750 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HIUS Opublikowano 6 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 A propo kolegi Hiusa zobaczycie jak wyjedzie uralem:-)padniecie:-) Granat wirtualny przyjacielu sam zrezygnowałem z chromowania.Dlatego że będzie w trzech kolorachsilnik i głowice po polerowaniu zrobię granulatem porcelanowym na satynęto coś podobnego jak szkiełkowanie ale dużo ładniej wychodzi.pierduły do silnika w chromie cylindry chyba oksyduję na czarno Widziałeś już gażniki prądnice dyfer więc mniej więcej wiesz jak wyjdzieA zarzuć chłopakom fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi