adwent Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Ale tak to bywa jak człowiek żałuje drugiego . Następnym razem na pewno zgłoszę kolizję na policję i nie będę wysłuchiwał błagań . :crossy:dokładnie tak. Ojciec miał podobną sytuację - babka go walnęła, napisała oświadczenie, potem próbowała się wycofać. W końcu zgodziła się łaskawie potwierdzić swoje oświadczenie u ubezpieczyciela (wymagał tego!!- to chyba była Warta) - ojciec zawoził ją tam autem, a i tak 3 razy zmieniała termin. Po tej sytuacji stwierdziłem: wezwanie policji po kolizji to podstawa. Kto ma miękie serce, ten ma twardą dupę. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rof Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 ostatnio mojej współlokatorce wjechał w bok facet na osiedlowej uliczce, nie dość że miał ją z prawej to jeszcze był znak ustąp pierwszeństwa. Niby sprawa jasna jak słońce, ale jak w głosie usłyszałem lekkie wątpliwości co do winnego to od razu policja została wezwana ;) tak na marginesie pani policjantka dyżurna zaczęła mnie pouczać że mogą spisać oświadczenie, i dopiero jak 3x poprosiłem o przyjazd policji łaskawie to uczyniła... dziwny kraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAWER Opublikowano 28 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 Dzisiaj stało się święto dostałem z ubezpieczalni zawiadomienie o wypłacie odszkodowania :buttrock: kobieta chyba wymiękła . Polak mądry po szkodzie I PRZED I PO GŁUPI . :eek: ALE GŁUPI MA ZAWSZE SZCZĘŚCIE :notworthy: Panowie niech ta lekcja będzie dla nas wszystkich nauczką , nie popełniajmy takich błędów z braku czasu . Bo potem stracimy go dużo więcej i ile nerwów :icon_twisted: Dziękuje za pomoc i zainteresowanie problemem . :clap: :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Margrabia Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 Dzisiaj stało się święto dostałem z ubezpieczalni zawiadomienie o wypłacie odszkodowania :buttrock: kobieta chyba wymiękła . Polak mądry po szkodzie I PRZED I PO GŁUPI . :eek: ALE GŁUPI MA ZAWSZE SZCZĘŚCIE :notworthy: Panowie niech ta lekcja będzie dla nas wszystkich nauczką , nie popełniajmy takich błędów z braku czasu . Bo potem stracimy go dużo więcej i ile nerwów :icon_twisted: Dziękuje za pomoc i zainteresowanie problemem . :clap: :notworthy: tak jeszcze w tym temacie - warto wzywać Policję, natomiast należy zdecydowanie ignorować i nie dopuszczać do dyskusji z osobami niezaangażowanymi w zdarzenie (mężem, ojcem itp.). Z reguły powoduje to co najmniej niepotrzebne nerwy i zamieszanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 Dokładnie. Mąż owej pani liczył pewnie na łatwe poddanie się i na to, że usuniesz szkodę z własnego AC. Nie ma bata żeby takiej sprawy nie wygrać, ale jak sprawca zmieni oświadczenie to może to zabrać kupę czasu i nerwów. Swoją drogą to popatrzcie jacy ludzie są. Baba ewidentnie wie, że to jej wina a próbuje się wymigać. Oby jak najmniej takich ludzi spotykać. Pozdrawiam Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menio Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 Może dokumentowanie kolizji ma sens . Polak po szkodzie mądry . Według mnie i przed szkodą i po szkodzie jest głupi . Lepiej panowie wzywać policję , wiadomo że to strata czasu bo zawsze jadą ze dwie godziny , ale w porównaniu z tym co mnie czeka to naprawdę czasami lepiej zainwestować w poczekajkę . :evil: Niedawno w radiu słyszałem "UWAŻAJ ZANIM WEZWIESZ POLICJE MOŻESZ ZA TO DOSTAĆ MANDAT" chodzi o to ze takie przypadki jak właśnie kolega ma to są drobne kolizje w których policja nie powinna się pojawić,ze jeśli policjant który przyjedzie na miejsce i stwierdzi ze nie potrzebnie został wezwany możesz dostać mandat.Tak usłyszałem w radiu jadać do pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Margrabia Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 Niedawno w radiu słyszałem "UWAŻAJ ZANIM WEZWIESZ POLICJE MOŻESZ ZA TO DOSTAĆ MANDAT" chodzi o to ze takie przypadki jak właśnie kolega ma to są drobne kolizje w których policja nie powinna się pojawić,ze jeśli policjant który przyjedzie na miejsce i stwierdzi ze nie potrzebnie został wezwany możesz dostać mandat.Tak usłyszałem w radiu jadać do pracy. zawsze możesz powiedzieć, że miałeś wątpliwości co do trzeźwości sprawcy, i po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi