kamil91 Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 Szkielkowanie, ewentualnie mycie woda z proszkiem - twarda szczotka (pracochlonne). Jak wypolerujesz kartery to ktos Cie w koncu dorwie i za jajca powiesi. :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 (edytowane) Szkielkowanie, ewentualnie mycie woda z proszkiem - twarda szczotka (pracochlonne). Jak wypolerujesz kartery to ktos Cie w koncu dorwie i za jajca powiesi. :icon_rolleyes: Na czym polega szkiełkowanie, chodzi mi o to aby uzyskać takie coś jak w orginale tyle że moje dekle od sprzęgła i prądnicy są troche pokiereszowane dużo małych obić... o takie poobijane troche :icon_mrgreen: A wiesz gdzie robią nikle i ile to kosztuje? Chodzi mi głównie o bak i lagi. Edytowane 17 Października 2008 przez Kamsel Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafciojawa Opublikowano 17 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 kartery można przelecieć szlifierką kątową ze szczotą drucianą,fajny efekt na końcu polerka jakąś pastą do polerowania alu,efekt nawet niezły,choć wżerki zostaną bo to takie fabryczne odlewy były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil91 Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Rafciojawa - barbarzynstwo. Tak sie nie powinno robic. Szkielkowanie jest tym samym co piaskowanie - uzywa sie zamiast srutu/piasku, szklanych kuleczek. Powierzchnia jest matowa i ma piekny jasny kolor. Dekle wypolerowalem lekko - byly strasznie pocharatane, nic innego by nie wygladalo dobrze. Chrom na caly motocykl (bak, tlumiki, kierownica itd.) to koszt ok. 1500zl. Ja robilem w Zorach w Galuxie ostatnio koncowke tlumika, niestety - nie przyjmuja zamowien na czesci z powodu nadmiaru pracy. Porzadne czyszczenie karterow przy pomocy proszku, goracej wody i szczotki tez daje ladny efekt. :icon_twisted: Zdjecie-> Glowica szkielkowana u Buby z forum, reszta czyszczona szczotka i woda z proszkiem. http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=8563848a5e6c8e65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafciojawa Opublikowano 18 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 jeżeli to twooje to brawo ,piknie,ślicznie zajebiaszczo,napisz jeszcze jak to dokładnie zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 18 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 Po szkiełkowaniu trzeba zabezpieczyc bo momentalnie pokrywa sie tlenkiem, a w przypadku polerowania to widac ci kazdy syf na połysku, rozlane paliwo olej itd, biegasz ze szmata zamiast jezdzic:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j@wa Opublikowano 18 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 http://www.jawacz.pl/ Tu jest wielki zbiór wiedzy i ludzi pozytywnie zakręconych pod kątem motocykli made in czechoslovakia. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil91 Opublikowano 18 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 Tak... Tylko ze na forum niewielu udziela sie posiadaczy Jaw z lat 60-tych. :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logum Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 To i ja sie przedstawię. Mam jawe 250 353 1962r. w częściach ( komplet + druga na części ) do remontu może wie ktoś ile kosztuje pochromowanie baku ?? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil91 Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Około 300PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlimaxDJ Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Kamil91 sam malowałeś te szparunki? :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil91 Opublikowano 2 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 Tak... Cały motocykl w...2 godziny. :crossy: Odpowiednia technologia pracy. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlimaxDJ Opublikowano 2 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 No to muszę przyznać,że odwaliłeś kawał dobrej roboty z tym malowaniem motocykla :notworthy: Z reszta z całym motocyklem bo JAVA się pięknie prezentuje :flesje: I będę miał do Ciebie sprawę z tym związaną,ale to dopiero w okolicach wiosny,nie wcześniej,bo teraz skupie sie na dokończeniu silnika w mojej fumce :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaCek Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 No dobra to moze teraz ja. Mam Jawe 175 z 1959r. Swego czasu stała nie ruszana 5-6 lat w garażu. W ubiegłą sobote została wyciągnieta i odpalona. Odziwo nawet ładowanie było :icon_mrgreen: z którym był odwieczny problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafciojawa Opublikowano 12 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 fiu,fiu zobaczcie na cene,mam taki silniczek http://www.allegro.pl/item473698355_jawa_3...ie_polecam.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi