qurim Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Iskra jest. Żadnych oznak życia. Jak ją dostałem to też tak było - iskra git a nie pali. Na moje oko to te platynki ze 2 razy się otwierają podczas 1 obrotu. Zbyt długo w niej nie grzebałem. Chwilkę poustawiałem, spróbowałem palić i nic. Nie mam już chęci brandzlować się z nią. Wisi na allegro. :biggrin: http://www.allegro.pl/item576907534_jawa_1...dna_zobacz.html Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moskit1 Opublikowano 17 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 no panowie Jawa Ogar / perak przeważaniem na perak 250 tylko silnik wpidolony od 350 tak sądzę http://www.allegro.pl/item583308914_unikat...50.html#gallery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 19 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 Wydaje mi ze jest to Jawa Ogar one wlasnie byly o pojemnosci 350 ccm, bardzo ciekawy egzemplarz... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moskit1 Opublikowano 19 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 Ja nie mówię ze nie, tylko myślę ze tu tan motor jest innej bajki :bigrazz: a przede wszystkim chodzi mi o część które mi nie pasują !!! Wersje Ogara był malowane na szaro ale pierwsze egzemplarze nie mogę powiedzieć jak się ma ostatnie lata produkcji !!! Licznik ma przestawiony , na linki niema obudowy , pokrowiec nowy , kranik z tej epoki , amperomierz :icon_question: , bak jak ma w kółeczku CZ to nie ten bak !!!Błotnik przedni powinien mieć uchwyty na rejestracje !!!A njalepiej jak bym wiedział numery ramy i silnika !!!! :bigrazz: Pozdrawiam P.s Paolo powinien coś napisać przecież dobrze zna temat :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Jest ksiazka wiec mozna zweryfikowac czy to model oryginalny czy tez sklecony na potrzeby dobrej sprzedazy i trafienie na jelenia... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 Ej Jawosze do ataku!!! http://moto.allegro.pl/item651585142_jawa_...ca_organow.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Hello jawosze, nabyłem jawe 175 bez stojanu ma ktos na zbyciu??? Juz mam, tylko jak to teraz podłaczyc??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moskit1 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 http://www.jawa250.fora.pl/ tutaj powinni pomóc!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo350 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Hello jawosze, nabyłem jawe 175 bez stojanu ma ktos na zbyciu??? Juz mam, tylko jak to teraz podłaczyc??? ...mogłes pisac na gg - mam trzy stojany do Jawy 353/356 (ostatnio kupiłem troszkę gratów); A schemat podłączeń nie jest skomplikowany - tu znajdziesz potrzebne informacje - http://www.breinride.home.pl/moto/wws/inde...tyelektJAWA.htm (pamiętaj, że te sprzęty mają "plus na masie"); Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 A zapomniałem ze masz zjawe:)no juz jakis załatwiłem, tylko pytanie czy one sie róznia tymi od C.z 175?Bo wiem ze sa róznice w budowie i silniku, wiec jak dostane od c.z? to co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo350 Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 A zapomniałem ze masz zjawe:)no juz jakis załatwiłem, tylko pytanie czy one sie róznia tymi od C.z 175?Bo wiem ze sa róznice w budowie i silniku, wiec jak dostane od c.z? to co? Jeśli mówimy o Jawie 356 i CZ typ 450 (na pierwszy rzut oka różni się tym, że ma jeden tłumik prowadzony z lewej strony motocykla) to prądnice nie róznią się praktycznie niczym - od 353 też jest taka sama (mam tu na myśli tą prądnicę z wbudowanym regulatorem napięcia). Jeśli chciałbyś założyć nowszą prądnicę (od nowszej CZ - typ 487) to również da się to zrobić, ale wtedy trzeba ją lekko inaczej podpiąć i zastosować dodatkowy regler; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Do chrzanu te schematy! Powiedzcie mi ludzie(Paolo) jak to podpiac ale kolorami, trzy kolorowe kable mam i 4 punkty mocowania wiec jak to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi