Skocz do zawartości

Suzuki GSXF 750 99r

Kidler
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem, odpalam zimnego i jest dobrze motor chodzi na wszystkie cylindy, po ok 10-15 km kiedy się już zagzeje zaczyna gasnąć albo chodzi na 2, zatrzymuje się odpalam jeszcze na 2 i po chwili jest normalnie, albo nawet przetrzymam go na 2 jak słabnie jadąc i jest dobrze ale znowu na krotko (ok 10km). Jaka jest przyczyna? Dostaje za bogata mieszanke i go zalewa?

A i jeszcze dużo paliwa pożera, jak odpalałem bez baku to ok 100ml na 2-3 min.

A co z podstawowymi sprawami takimi jak:

1. Kiedy ostatnio wymianiałeś swiece?

2. Kiedy ostatnio robiłeś synchro i czyszczenie gaźników?

Odpal go wieczorem ze sciągnietym bakiem i zobacz czy nie ma dyskoteki na przewodach wysokiego napięcia...

Miałem kiedyś coś podobnego - jak się moto zagrzewał, to padał jeden z impulsatorów, i przez to jedna cewka nie chodziła, i dlatego dwa garki nie paliły.

Sprawdź, może to to?

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals

Przede wszystkim: gaźniki- świece- ciśnienie sprężania!!!

8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITRO
SPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!

SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIE

https://www.facebook.com/bados84/

Przede wszystkim: gaźniki- świece- ciśnienie sprężania!!!

On the contrary - właśnie że nie. Najpierw napisz które to 2 garki nie palą, bo 90% 4cylindrowców zasilanych jest z 2 cewek zapłonu - czyli 2 układów zapłonowych. Jak coś tam pyknie, to 2 garki nie chodzą.

Jakby to miały być gaźniki czy ciśnienie, toby i tych 10 minut ne pochodził, a jeżeli nawet to już to chodzenie byłoby "kulawe".

Wg. mnie na 95% to zapłon - jeżeli są to garnki zasilane z tej samej cewki - napisz które nie palą.

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals

problemu elektrycznego nie można wykluczyć, ale z doświadczenia najpierw sprawdziłbym wymienione przeze mnie punkty, albo inaczej, dodałbym , świece-iskra, ciśnienie sprężania, gaźniki- w tej kolejności.

8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITRO
SPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!

SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIE

https://www.facebook.com/bados84/