Dziki_YZF Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 Witam!Rok temu miałem dzwona i teraz walczę o kasę z Hestią. Wynająłem do tego firmę która ściąga kasę z ubezpieczalni ale ostatnio kazali mi napisać oświadczenie dotyczące tego co się zmieniło po wypadku w moim życiu i nie bardzo wiem jak to napisać, macie jakieś pomysły albo najlepiej swoje takie oświadczenie żebym widział jak to ma wyglądać. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Wynająłem do tego firmę która ściąga kasę z ubezpieczalni ale ostatnio kazali mi napisać oświadczenie dotyczące tego co się zmieniło po wypadku w moim życiu i nie bardzo wiem jak to napisaćWiesz co Stary? Mam o tych firmach jak najgorsze zdanie, osobiście uważam ich za chałturników nie mających pojęcia o prawie i działających mniej lub bardziej świadomie na szkodę swoich mocodawców. Nie dotyczy to oczywiście wszystkich ale na pewno sporej części. Szczytem jest zrzucanie pisania takiego pisma na swojego mocodawcę. To ponoć oni są "profesjonalistami" więc powinni wypytać Cię o sytuację życiową, i sporządzić odpowiednie pismo, co najwyżej dać Ci treść do akceptacji i podpisu, lub też podpisać jako Twoi pełnomocnicy. Jeżeli wynająłeś firmę (pewnie za 30-40% prowizji) to nie zwracaj się na forum o pomoc tylko opieprz ich żeby wzięli się do roboty. Tyle mojego. Sorry, mógłbym Ci pomóc bo znam te tematy ale jakoś nie mogę się w tej sytuacji zmusić. Chyba mnie lekko nerwy poniosły. jeszcze raz sorrry. Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Chyba mnie lekko nerwy poniosły. jeszcze raz sorrry. nie wiem, za co przepraszać. jak mają pomagać i uzyskiwać odszkodowania, to niech pomogą - to mniej więcej tak, jakbym obiecując komuś pomoc w odzyskaniu kasy zostawił go z drukiem pozwu i powiedział "a teraz sobie wypełnij" :P krótko: albo ta firemka pracuje i pisze oświadczenie w oparciu o uzyskane od Ciebie informacje, albo wypowiadasz im umowę z powodu niedopełnienia przez nich podjętych zobowiązańjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 (edytowane) Sorry odnosiło się do Dzikiego, bo de facto odmówiłem pomocy... A tak z ciekawości... Votum czy ECO? Edytowane 6 Października 2008 przez Browarny Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi