devnull Opublikowano 3 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 http://pl.youtube.com/watch?v=hYBzrJrlMSg jesli to kogos interesuje to prawie sie otarlem o zdezak , wlasciwie to odbilem tylko pare centymetrow, a koles w ostaniej chwili przychamowal bo kontem ucha uslyszlalem ze slizga sie po zwirku wyglada to tak jak by mnie wogule nie widzial, jestem przyzwyczajony do takich akcji ze mi sie droge zejezdza zostawiajac miejsce na moto i tak mysllem ze jest w tym przypadku (ze koles sie lagodnie po mnie wsunie na pas) , i to byl byl blad, koles/babka przeproslil i dobre i tyle , moze drugi raz kogos nie zabije , ale bylo blizko :icon_razz: predkosc jak widac zadna no po prostu MOTOCYKLE SA NIE WIDOCZNE:D pozdrdevnull Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 3 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 Motocykle niewidoczne? Jak bardzo trzeba mieć nasrane w oczy żeby nie widzieć motocykla z odległości 20 metrów jadącego z tak małą prędkością? :icon_razz: Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macjek Opublikowano 3 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 To wina zerkania na ulice a nie prawdziwego patrzenia. Kierujacy suvem zerknal w prawo szukajac samochodu. Nie znalazl, poniewaz moto zlalo sie za slupkami w ulamku sekundy, kiedy mial tam skierowany wzrok. Byl gotowy wylapac kawal blachy a nie cos ledwo wiekszego od roweru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 3 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 nieciekawa sytuacja , dlatego puste wydechy powinny być w standardzie i powinny walić wszystkich po uszach.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HELLBOY Opublikowano 3 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 Wszyscy kierowcy dużych aut czuja się bezpiecznie i tym samym nie skupiają się na drodze. Gdy przejeżdża obok nich coś mniejszego nie robi to na nich wrażenia. Mogę się założyć że skupiają się gdy obok nich jedzie TIR gdyż w starciu z nim nie mają szans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekB Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 Z tego filmu można wyciągnąć tylko jeden wniosek: Jak widzimy, że ktoś rusza z podporządkowanej to zakładajmy, że nas nie chce widzieć i HAMUJMY. O takiej sytuacji jest wszystko pięknie napisane w pewnej mądrej książce, którą wszyscy chyba czytali :flesje: " Tak miałeś pierwszeństwo, ale co z tego? Marne to pocieszenie kiedy czekasz na karetkę..." Kurde miałeś tyle czasu na reakcję a pchałeś się w gips- bez sensu :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the-one Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 Warto nagrywac swoje podroze, przynajmniej w takiej sytuacji gdyby doszlo do crasha to masz najlepszy dowod ze to nie wina motocyklisty. Dobrze ze nic ci sie nie stalo :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G3d Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 Z tego filmu można wyciągnąć tylko jeden wniosek: Jak widzimy, że ktoś rusza z podporządkowanej to zakładajmy, że nas nie chce widzieć i HAMUJMY. O takiej sytuacji jest wszystko pięknie napisane w pewnej mądrej książce, którą wszyscy chyba czytali ;) " Tak miałeś pierwszeństwo, ale co z tego? Marne to pocieszenie kiedy czekasz na karetkę..." Kurde miałeś tyle czasu na reakcję a pchałeś się w gips- bez sensu :) 100% prawdy.Przepisy przepisami, a nasza dupa nasza dupa. Takich sytuacji sa setki, wiec nie widze powodu do zdziwienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcik_dan Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 No po prostu masakra. Brak słów dla tego kierowcy puszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nova Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 nie trąbiłeś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foks Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 Ooo "mój" KEN :)Tam teraz jest hc bo robią drogę i większość kierowców nie ma potrafi z tej podporządkowanej umiejętnie włączyć się do ruchu, stąd częste wymuszanie.Moim zdaniem z tego filmiku jest jeszcze jeden wniosek, mianowicie w miejscach gdzie są roboty drogowe, zmiana organizacji ruchu itp. warto zwolnić i się przygotować na "debili". Cytuj Kawasaki GPZ500S 1991 -> Honda CBR 600 F3 1998 -> Suzuki GSX-R 750 K7 -> Suzuki DRZ 400 SM K5 -> Triumph Street Triple R 2014 & Vespa ET4 125 2004 -> BMW R NineT 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devnull Opublikowano 6 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 nie trąbiłeś??? trabienie w wawie czesto konczy sie odwrotnie , ludzie potrafia miec nawalone we lbie i juz mialem kilka nieprzyjemnych akcji i aute i na moto. wiec raczej nie naduzywam , a jak zkumalem ze juz jest goroznie to czasu nie bylo :biggrin:wiem ze zle ocenilem sytacje :biggrin: zwolnilem tylko , ale wygladalo to naprawde tak jak by mnie widzial i powoli sie wsuwal codziennie mam podobne sytuacje ze tak wlasnie wymuszaja widzac mnie ale takiego numeru to jeszcze nie mialem i teraz to chyba bede kurde stawal na drodze z pierszenstwem jadac na moto ;) pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 (edytowane) zakladaj oczojebna kamizelke , chyba jedyna rada...albo przemalowac moto na taki kolor Edytowane 6 Października 2008 przez Nitomen Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmi Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Czy nie byłoby sprytniej ustawić się w takiej sytuacji bliżej prawej krawędzi swojego pasa?, zwiększamy kąt to raz - lepiej nas widać, dwa - mamy większe pole manewru tj. jak już nam wyjedzie i zauważy i się zatrzyma to w niego nie wjedziemy bo mamy miejsce, w innym przypadku możemy albo uciekać na tą prawą stronę, a z tym może być różnie albo przylutować w kolesia bo spanikujemy, generalnie tak źle i tak niedobrze, chociaż lutowanie wydaje się być lepsze bo jak polecimy w krawężnik, wyrżniemy, koleś odjedzie i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
squod Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Mialem identyczna sytuacje tylko lecialem z plecakiem bylo to na skrzyzowaniu swietlnym i musialem sprawdzic jak scigi spisuja sie na dziurawo piaszczystym poboczu. Koles pozniej przepraszal i "myslelm ze ma Pan czerwone" ;) myslal jeden i drugi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi