88kamyczek Opublikowano 16 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 Wielka krzywda się stała w mojej YZ 250... dawno nie widziałem czegoś takiego. :) Mam takie pytanie. Czy tłoki w YZ 250 2001rok były z dwoma czy jednym pierścionkiem??? :crossy: TlokTlok2Cylinder Mam małą koncepcje dlaczego tak się stało.Przez pierścionek zgadza się ale dlaczego on tak pękł...Pierwszy pierścionek jest nienaruszony, drugi został przez coś wyrwany.Była to trzecia ( C ) selekcja tłoka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekB Opublikowano 16 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 Bardzo możliwe, że stało Ci się to co u mnie w CRM 125 a mianowicie uszczerbał się kawałek kanału wydechowego i już pierścionek Ci się podwinął bo miał się za co złapać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 16 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 Przy zmianie tloka , warto szlifnac kanaly w cylindrze , tzn zaokraglic je na rantach. Mi w ecie notorycznie lamalo pierscienie i szczerbilo tlok. Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
88kamyczek Opublikowano 17 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 Ojj warto warto... Chyba że się lubi wymieniać cylindry. Może ma ktoś dojście do jakichś tańszych cylindrów? Np z wykończonym nicasilem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 17 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 Ojj warto warto... Chyba że się lubi wymieniać cylindry. Może ma ktoś dojście do jakichś tańszych cylindrów? Np z wykończonym nicasilem?Możesz szukać na ebay.com - ściągnąć zza wielkiej wody. Albo tuleja/nowy nicasil u Woryny:http://www.motor-tech.katowice.pl/ Pozdrawiam. Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superbike Opublikowano 17 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 tez tak mialem- identycznie- tlok zlozony odwrotnie -strzalka nie w ta strone. --- Wyslij to do Piotra (motor-tech) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 17 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 (edytowane) Okolo 10 cylindrow robilem w motor-techu i nigdy nie mialem zadnych problemow i tez wlasiciele motocykli nie mieli z nimi klopotu. Polecam faceta jak najbardziej mozna u niego tez kupic tlok. Jak tlok jest na wykonczeniu to tak sie najczesciej dzieje ze albo peknie tlok albo sypna sie pierscienie. Lub mogles miec zalozony odwortnie tlok ale to odrazu po ruchu tloka by ci sie zakleszczyly pierscienie. Edytowane 17 Września 2008 przez pikus91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adoado0 Opublikowano 17 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 (edytowane) Ojj warto warto... Chyba że się lubi wymieniać cylindry. Może ma ktoś dojście do jakichś tańszych cylindrów? Np z wykończonym nicasilem? Na ebay.com sa nowe cylindry oryginalne YAMAHY za 290 $ a wysylka o ile pamietam 50 $ do rocznika 99-00 a tuleje z powloka nicasilowa za 100 $ . To masz nowke cylinder za ok 800 zł. Albo tuleje z nicasilem za 400 zł. Edytowane 17 Września 2008 przez adoado0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
88kamyczek Opublikowano 18 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 Właśnie mocno się zastanawiam nad ściągnięciem za wielkiej wody...Tulejowanie to jest jakieś wyjście ale nie najlepsze... Ten sprzęt ma być mocno katowany... Znalazłem nowe oryginalne cylindry do yz'etek właśnie za 299$ ale nie wiem jak się do tego zabrać :wink: Konto na ebay mam kliknąć BUY IT NOW tez potrafię. Ma ktoś jakieś większe doświadczenie w handlu z JANKESAMI??? Jak z wysyłką, zapłatą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 4 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 Poszukaj na forum. Ogólnie przyjęta jest płatność prze paypal. Najpierw zapytaj czy wyśle do Polski i za ile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi