Skocz do zawartości

Cieple buty-jakie?

Rekomendowane odpowiedzi

A Ty ktore masz? Jak sie sprawuja? Poza tym 180 ojro+ przesylka to juz faktycznie wyjdzie poziom cenowy Daytony :icon_exclaim:

A po ile te Daytony chodzą bo 180 EUR + 20 EUR za przesyłkę to jest 700 PLN a Daytony chyba tak w granicach tysiaka są ??

Ja mam takie :

LINK

Ale wątpię żeby Ci takie pasowały. A sprawują się super. Nigdy mi nie przemokły, nawet latem noga się bardzo nie poci no i są wygodne do chodzenia.

Edytowane przez hubert_afri

A po ile te Daytony chodzą bo 180 EUR + 20 EUR za przesyłkę to jest 700 PLN a Daytony chyba tak w granicach tysiaka są ??

Ja mam takie :

LINK

Ale wątpię żeby Ci takie pasowały. A sprawują się super. Nigdy mi nie przemokły, nawet latem noga się bardzo nie poci no i są wygodne do chodzenia.

Fajne, fajne-szkoda ze raczej na enduraka pasuja...ale kiedys sobie jeszcze AT kupie :) :biggrin:

Tutaj sa tez za 700 Daytony, szkoda ze tylko 44 maja,pol palca by mi wystawalo :biggrin:

EDIT: zapomnialem linka wkleic... http://sklepy.allegro.pl/item436983259_cac...tex_roz_44.html

Edytowane przez zajc

• 2 tygodnie później...

No i brak slizgaczy w butach turystycznych to dosc duzy minus-szkoda butem szlifowac po asfalcie

Zawsze mozesz zakupic Sidi Vertigo GTX :biggrin:

Cieple, z membrana GTX, maja slizgacze. generalnie oprocz tego ze sa cieplejsze, nieprzemakalne i nie maja tego otwieranego wywietrznika niczym sie nie rozna od standardowych Vertigo.

a ja zanabyłem Probikery Touring Stiefel, ktore w Lousie przeceniono na 60ojro

mają membrane sympatex, do tego w zimne dni zamierzam założyć outlastowe skarbety narciarskie i liczę że będzie dobrze.

Przy obecnych temperaturach i przebiegach rzędu 150-200km w zupełności wystarczają zwykłe.

mam świadomość że nie są to buty najwyższych lotów o czym świadczy już cena i pewnie nie zdecydowałbym się na ich zakup, gdyby nie to że membrana jest z tych co to są znane i uznane.

co jeszcze ważne... wcześniej miałem STR Bright i musiałem zwrócić bo noga mi w nich luźno latała (mam niskie podbicie), na dodatek czub buta był wysoki i niewygodny do obsługi biegów.

Probikery leżą w sam raz, czuję że ta noga jest dużo bardziej chroniona niż w glanach w których do tej pory jeździłem.

no i da się w nich chodzić

CZ 175 '1961 -> Honda VT600c '1999 -> BMW F650GS

• 1 rok później...

Osobiście polecam Alpinestars " Harlem Waterproof " ......ciepłe , stylizowanme na stare i nie przemakają

:biggrin:

Chociaż dodam tylko że SMX - Plusy ( ale nie wentylowany model ) z ciepłą skarpetą też dają radę .....harlemy są lepsze do chodzenia :icon_biggrin:

zastanawiam się nad Alpine' Web GTX, ale to uzależnię od wysokości cholewki i nie prędzej jak w przyszłym roku

niestety mankamentem moich spodni jest to że membrana kończy się jakieś 30cm od końca nogawki więc buty musze mieć z wyższą cholewka, i takie w których przejść się też można, stylizacja żadna mnie nie interesuje, byle nie wyglądały jakoś hitech'owo tylko jak normalny but.

Edytowane przez marcinn72

CZ 175 '1961 -> Honda VT600c '1999 -> BMW F650GS

• 3 tygodnie później...