vpower Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Hyperchargery robi tylko jedna firma - Kury Akyn. Wkład filtrujący jest od K&N i chyba nie jest to żadne "skazanie" :) Dokladnie. A poza tym tego filtra sie nie wymienia co roku tylko myje, oliwi i jazda dalej. Cytuj AWO Sport -> AWO Sport -> Kawasaki Vulcan 800 -> Honda VT1100 Shadow C3 -> Yamaha Road Star Silverado 1,7 -> HD Road King Custom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyzdra1 Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Troche dla mnie dziwne jest mycie tylko filtra. Przy myciu na pewno nie jest mozliwe umycie w 100%. Nigdy nie miałem z tym styczności więc moge sie mylic. Cytuj :crossy:https://www.bikepics.com/pictures/2720853/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Troche dla mnie dziwne jest mycie tylko filtra. Przy myciu na pewno nie jest mozliwe umycie w 100%. Nigdy nie miałem z tym styczności więc moge sie mylic. A nie dziwi Cię, że po wymianie oleju w silniku zostaje 0,5l starego oleju? :D Wkład K&N można myć wielokrotnie. Są to naprawdę dobre filtry i z ich konserwacją nie ma żadnego kłopotu (nawet w samochodach terenowych gdzie z airboxu wyjmuje się grudę błota). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vpower Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Troche dla mnie dziwne jest mycie tylko filtra. Przy myciu na pewno nie jest mozliwe umycie w 100%. Nigdy nie miałem z tym styczności więc moge sie mylic. Sa preparaty sprzedawane frzez firme K&N ktore ulatwiaja to zadanie i swietnie sie sprawdzaja. Jest spray, ktorym traktujesz filtr po to aby mieszanka brudu i oleju sie rozpuscila/ odkleila, potem do wody, plukanie z wlasciwej strony, spryskanie olejem (drugi spray) i montaz spowrotem. Gwarancja na filtr bodajze 50000 mil. Oczywiscie nie jest to typowy papierowy filtr bo tego wyprac sie nie da a w zasadzie da ale tylko raz.:DWklad K&N mialem przy poprzednim moto i zrobilem na nim ponad 30000 km a w obecnym mam zestaw Barona co spelnia ta sama funkcje co Hypek (poza efektami wizualnymi:) ). Cytuj AWO Sport -> AWO Sport -> Kawasaki Vulcan 800 -> Honda VT1100 Shadow C3 -> Yamaha Road Star Silverado 1,7 -> HD Road King Custom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyzdra1 Opublikowano 30 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 Jaki wpływ na hypka ma jazda w deszczu? Przecież jadąc z większą prędkością jest nieuniknione, że woda dostanie sie do filtra. Niedość, że silnik zasysa powietrze to jeszcze dochodzi pęd powietrza co powoduje dostanie sie wody do środka. Mój kumpel przy sportsterze ma wypuszczone kolanko z gaźnika w kierunku przodu motocykla i założony filtr stożkowy niczym nie osłonięty. Zawsze jadąc w deszczu zakłada na filtr metalowy kubek i przywiązuje go opaską do gaźnika:) Cytuj :crossy:https://www.bikepics.com/pictures/2720853/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Jaki wpływ na hypka ma jazda w deszczu? Przecież jadąc z większą prędkością jest nieuniknione, że woda dostanie sie do filtra. Niedość, że silnik zasysa powietrze to jeszcze dochodzi pęd powietrza co powoduje dostanie sie wody do środka. Mój kumpel przy sportsterze ma wypuszczone kolanko z gaźnika w kierunku przodu motocykla i założony filtr stożkowy niczym nie osłonięty. Zawsze jadąc w deszczu zakłada na filtr metalowy kubek i przywiązuje go opaską do gaźnika:) Na "stożek" można dokupić specjalny pokrowiec od K&N do jazdy w kurzu i deszczu. Woda nie szkodzi (niemieckie myśliwce w czasie II WS miały wtrysk wody w celu poprawy osiągów :buttrock: ), ja nie zaobserwowałem żadnej zmiany pracy silnika a miałem kilka moto z "otwartym" filtrem powietrza. Po prostu filtr szybciej się brudzi i zamiast czyścic go raz do roku trzeba go czyścić 2 razy w roku :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIKI Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Jakoś nic nie zauważyłem, mam KN z pokrowcem a w drugim moto HYPA kiedyś zdjąłem filter po deszczu- i no problem(oczywiście był "w oleju"). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyzdra1 Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Jakoś nic nie zauważyłem, mam KN z pokrowcem a w drugim moto HYPA kiedyś zdjąłem filter po deszczu- i no problem(oczywiście był "w oleju").Możesz to bardziej wyjaśnić? Cytuj :crossy:https://www.bikepics.com/pictures/2720853/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Możesz to bardziej wyjaśnić? Filterek jest raczej nasączony olejem. Zatrzymuje więcej syfu no i przy okazji nie przepuszcza wody. :icon_mrgreen: Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIKI Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Możesz to bardziej wyjaśnić? Te filtry po czyszczeniu muszą być nasączone olejem, no a resztę napisał gurim. ps. nie mówimy o doświadczeniach z wężem ogrodowym przyłożonym do filtra(o.... nie wytrzymał) tylko o normalnej eksploatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi