Skocz do zawartości

o co chodzi?

Mario_1984
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Cze to znowu ja... dziś coś mnie zaniepokoiło... Wczoraj mój zygzaczek chwilkę postał ma deszczyku.. (siła wyższa) zimna noc już w garażu a rano szok! próbuję odpalić maszynę raz się udaje... gaśnie i cisza nic nie łapie... :icon_eek: nerw i kolejne próby!!!!! udało się chwilkę postała zagrzała się i ruszyłem... no i zaskok... coś zaczyna chodzić jak czołg.. z tłumików takie dziwne dźwięki cyt. "tyr,tyr,tyr itp..." na wyższych obrotach zanikały ale to dopiero na wyższych... ogólnie czuć było lekkie szarpnięcia przy zmianie i rozpędzaniu maszyny... :lalag: zgłupiałem ... nie wiem czy to "h*****" paliwo które wlałem (bo musiałem) konieczność czy coś się dzieje z silnikiem... :icon_mrgreen: a miało być tak pięknie :wink: może ktoś miał podobną przygodę z tym modelem... pozdro

Edytowane przez Mario_1984

Cze to znowu ja... dziś coś mnie zaniepokoiło... Wczoraj mój zygzaczek chwilkę postał ma deszczyku.. (siła wyższa) zimna noc już w garażu a rano szok! próbuję odpalić maszynę raz się udaje... gaśnie i cisza nic nie łapie... :eek: nerw i kolejne próby!!!!! udało się chwilkę postała zagrzała się i ruszyłem... no i zaskok... coś zaczyna chodzić jak czołg.. z tłumików takie dziwne dźwięki cyt. "tyr,tyr,tyr itp..." na wyższych obrotach zanikały ale to dopiero na wyższych... ogólnie czuć było lekkie szarpnięcia przy zmianie i rozpędzaniu maszyny... :lalag: zgłupiałem ... nie wiem czy to "h*****" paliwo które wlałem (bo musiałem) konieczność czy coś się dzieje z silnikiem... :notworthy: a miało być tak pięknie :buttrock: może ktoś miał podobną przygodę z tym modelem... pozdro

No to na pierwszy ogien spuść to paliwo które "musiałeś" wlać i zalej normalnym i zobaczysz, bo z twojego opisu wynika że to raczej paliwo.

Sprawdź fajki i przewody wysokiego napięcia. Może masz gdzieś przebicie i po deszczu wszystko wyszło na wierzch.

pzdr

Thnx ... zobaczy się jutro... najpierw to "chrzczone" paliwo... wyleję.. a jak nie to sprawdzę te kable :lalag: - kurcze ładna niedziela sie szykuje, a ja muszę grzebać a nie jeździć :P

.. spaliłem dziś ten cały "syf" z baku... jutro wleję coś porządnego.. i się zobaczy :smile: strasznie chodziła na tym paliwie :P aż żal było słuchać jak się męczy ...

a Ty zawsze jesz i pijesz to co Ci nie smakuje - bo szkoda wyrzucic ? :rolleyes:

PS. Spuscilbys cale dziadostwo i ewentualnie co jakis czas dodawal do normalnego paliwa po troszeczku - bylo by mniej drastycznie.

nie... raczej staram się unikać lipnego jadła dla mojego zygzaka... pierwszy raz dostał takie "gówno" lekko mnie zmartwiło jego przyjęcie tego syfu... kumpel jeździ takim samym zygzakiem , pytałem się go czy spuścić mówił żeby spalić i wlać lepsze.. żal nie było miałem wylać- ale posłuchałem bardziej doświadczonego posiadacza kawy... ale już nigdy więcej na tej stacji nie zatankuje! qrwele taki "shit" sprzedawać! jutro wleję V-Powera.. ewentualnie 95 ale z Orlenu... takie stacje powinni zamykać! samochód pojedzie ale motor... szkoda gadać! Pozdro ;)

Mozna wlac paliwo do karnistra i zawsze mozna je spowrotem wlac =)

Pozdro

... w sumie... człowiek uczy się na błędach ... mam nadzieje że mój nie będzie brzemienny w skutki dla mojego zygzaka