Mario_1984 Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 (edytowane) Cze to znowu ja... dziś coś mnie zaniepokoiło... Wczoraj mój zygzaczek chwilkę postał ma deszczyku.. (siła wyższa) zimna noc już w garażu a rano szok! próbuję odpalić maszynę raz się udaje... gaśnie i cisza nic nie łapie... :icon_eek: nerw i kolejne próby!!!!! udało się chwilkę postała zagrzała się i ruszyłem... no i zaskok... coś zaczyna chodzić jak czołg.. z tłumików takie dziwne dźwięki cyt. "tyr,tyr,tyr itp..." na wyższych obrotach zanikały ale to dopiero na wyższych... ogólnie czuć było lekkie szarpnięcia przy zmianie i rozpędzaniu maszyny... :lalag: zgłupiałem ... nie wiem czy to "h*****" paliwo które wlałem (bo musiałem) konieczność czy coś się dzieje z silnikiem... :icon_mrgreen: a miało być tak pięknie :wink: może ktoś miał podobną przygodę z tym modelem... pozdro Edytowane 30 Sierpnia 2008 przez Mario_1984 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghollum Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Cze to znowu ja... dziś coś mnie zaniepokoiło... Wczoraj mój zygzaczek chwilkę postał ma deszczyku.. (siła wyższa) zimna noc już w garażu a rano szok! próbuję odpalić maszynę raz się udaje... gaśnie i cisza nic nie łapie... :eek: nerw i kolejne próby!!!!! udało się chwilkę postała zagrzała się i ruszyłem... no i zaskok... coś zaczyna chodzić jak czołg.. z tłumików takie dziwne dźwięki cyt. "tyr,tyr,tyr itp..." na wyższych obrotach zanikały ale to dopiero na wyższych... ogólnie czuć było lekkie szarpnięcia przy zmianie i rozpędzaniu maszyny... :lalag: zgłupiałem ... nie wiem czy to "h*****" paliwo które wlałem (bo musiałem) konieczność czy coś się dzieje z silnikiem... :notworthy: a miało być tak pięknie :buttrock: może ktoś miał podobną przygodę z tym modelem... pozdroNo to na pierwszy ogien spuść to paliwo które "musiałeś" wlać i zalej normalnym i zobaczysz, bo z twojego opisu wynika że to raczej paliwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 A moze swiece do wymiany? Mialem niedawno cos takiego u sibie, na pierwszy strzal poszly swiece, teraz mam nowe i jest GIT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_1984 Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 dzieks ... myślałem już o tym paliwie, żeby go wylać... szkoda cały bak, no ale... hmmm a świeca new... ma 2 miechy niecałe... jutro dzień "spuszczania" :buttrock: Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Administrator Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Sprawdź fajki i przewody wysokiego napięcia. Może masz gdzieś przebicie i po deszczu wszystko wyszło na wierzch. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_1984 Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Sprawdź fajki i przewody wysokiego napięcia. Może masz gdzieś przebicie i po deszczu wszystko wyszło na wierzch. pzdrThnx ... zobaczy się jutro... najpierw to "chrzczone" paliwo... wyleję.. a jak nie to sprawdzę te kable :lalag: - kurcze ładna niedziela sie szykuje, a ja muszę grzebać a nie jeździć :P .. spaliłem dziś ten cały "syf" z baku... jutro wleję coś porządnego.. i się zobaczy :smile: strasznie chodziła na tym paliwie :P aż żal było słuchać jak się męczy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 a Ty zawsze jesz i pijesz to co Ci nie smakuje - bo szkoda wyrzucic ? :rolleyes: PS. Spuscilbys cale dziadostwo i ewentualnie co jakis czas dodawal do normalnego paliwa po troszeczku - bylo by mniej drastycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazi_NB Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Mozna wlac paliwo do karnistra i zawsze mozna je spowrotem wlac =)Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_1984 Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 a Ty zawsze jesz i pijesz to co Ci nie smakuje - bo szkoda wyrzucic ? :rolleyes: PS. Spuscilbys cale dziadostwo i ewentualnie co jakis czas dodawal do normalnego paliwa po troszeczku - bylo by mniej drastycznie.nie... raczej staram się unikać lipnego jadła dla mojego zygzaka... pierwszy raz dostał takie "gówno" lekko mnie zmartwiło jego przyjęcie tego syfu... kumpel jeździ takim samym zygzakiem , pytałem się go czy spuścić mówił żeby spalić i wlać lepsze.. żal nie było miałem wylać- ale posłuchałem bardziej doświadczonego posiadacza kawy... ale już nigdy więcej na tej stacji nie zatankuje! qrwele taki "shit" sprzedawać! jutro wleję V-Powera.. ewentualnie 95 ale z Orlenu... takie stacje powinni zamykać! samochód pojedzie ale motor... szkoda gadać! Pozdro ;) Mozna wlac paliwo do karnistra i zawsze mozna je spowrotem wlac =)Pozdro... w sumie... człowiek uczy się na błędach ... mam nadzieje że mój nie będzie brzemienny w skutki dla mojego zygzaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi