kamikaze1988 Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 witam Naprawiał ktoś skrzynie biegów w CBR f2 mam następujące objawy okolo 8 tys obrotów na 2 biegu zaczyna tarpac a czasem przy nizszych obrotach wyrzuci drugi bieg mam druga skrzynie jedynie co mi pozostalo to przelozyc tylko niewiem trzeba calkowicie wyciagac silnik z ram ? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Niestety trzeba wyjąć silnik z ramy po uprzednim spuszczeniu oleju. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamikaze1988 Opublikowano 3 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 eh jezeli silnik z ramy trzeba wyjac to raczej pora zimowa wiecej czasu bedzie narazie trzeba dalej smigac malo uzywajac dwojki tzn czasem do 8 tys obr jest ok a czasem wczesniej zaczyna dziwnie cos skakac tak jak by ja wybijało a czasem calkiem wyrzuci mi na luz kupilem cala skrzynie tylko nigdy nie mialem stycznosci z tego typu naprawa ogolnie to okarze sie wszystko jak rozbiore ale jesli mozna prosic o jakies porady lub doswiadczenia zwiazane z naprawa skrzyni biegów w Hondzie to prosze o porady :biggrin: :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 3 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 W ten sposób do zimy rozwalisz całą skrzynię i będziesz szukał całego silnika Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamikaze1988 Opublikowano 4 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 zatem dzieki za porade i przy najblizszym wekendzie biore sie ostro do roboty Pozdrawiam mam jeszcze jedno pytanko jezeli bym chcial przelozyc cala skrzynie wystarczy odkrecic dolna czesc silnika czy tez musze dostac sie z boku do kosz sprzeglowego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 4 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 Inaczej nie zdejmiesz dolu.Kosz sprzeglowy tez trzeba zdjac. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 4 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 adam jakiś małomówny jest, taka naprawa wymaga sporo wiedzy mechanicznej i dobrych narzędzi, masz całą skrzynię, tzn wodziki i pamiętnik/wybierak/bębęnek? Obawiam się że to może Cię przerosnąć, lepiej zrób to w zimę, a teraz nie używaj dwójki w ogóle. Bo sam w weekend tego nie zrobisz. Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamikaze1988 Opublikowano 5 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 http://www.photoblog.pl/martin750/23159085...nia_cbr_f2.html obczaj foto calej skrzyni co mam do zalozenia wiem wlasnie ze wymaga troche wiedzy lecz sam tego nie bede robil chlopak ktory naprawial juz skrzynie w kilku Hondach ma mi zrobic ja ewentualnie bede pomagal no a z czasem tez cienko stoje wiec na spokojnie trzeba sie nastawic na kilka dni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi