Vector Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Mondeo jest chyba jedynym udanym fordem jakiego znam to fakt ;] Jednak i tak mam po latach problemy z elektryka. A o Focusie zapomniałeś? Jeśli auto ma być tanie to tak jak wspominałem na początku Clio, Peugeot 206 itd.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralforlik Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Witam.Odłożona suma będzie mniej więcej tej wielkości, niestety rozglądam się po autach i kurde nic w tych pieniądzach sensownego nie mogę znaleźć. Auto powinno być KOMFORTOWE, KLIMATYZOWANE i EKONOMICZNE, super by było jakby było również dynamiczne. Rozglądam się za Oplem Vectrą B (1.6 lub 1.8 benzyna + gaz sekw. bądź diesla ( 2.0 DTI tylko że to nie te pieniądze )) nissan primiera II silniki podobne. Wszelkie golfy odpadają. Auto musi jakoś wyglądać a nie jak najstarszy passat. Może wy macie jeszcze jakieś pomysły ? Mazda 323F III generacja chodzi mi po głowie ale to znowu wyższa cena.Zapraszam do dyskusji. Michał [; Honda civic spoko furka 5 l benz. a a jeszcze jakby 1.5 v-tec :icon_twisted: przy spokojnej jeździe (do 120) pali 5,5l . Silniki bez v-teca dobrze na gazowni pracuja więc bedziesz miał jeszcze taniej, części (zamienniki) tańsze niż do astry II. polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 http://moto.allegro.pl/item421503664_civic...piekne_alu.html Da się:)Mam taką Honde i polecam:)W miare wygodne,zbiera się też wystarczająco,spalanie od 4,7 po niemieckiej autobahnie do 9 przy ostrym pałowaniu:D remont zawieszenia tańszy niż w audi A3.Jak chcesz ekonomicznie tanio ale bez komfortu to weź kup matiza też godna konstrukcja.Pozdrawiamrzeczywiscie fajna i do tego 2-drzwiowa. najlepiej przejedz się po kretej drodze i sprawdz ktore bedzie ci sie lepiej prowadzilo, tego nie porównasz gapiac sie w tabelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LYsY Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Ciekawe... Honda wylizana, że aż strach. Picernia na 102 :biggrin: Ile kosztują samochody radzę sprawdzić na allegro. Szukacie swojego wymarzonego modelu, po czym w opcjach po lewej zaznaczacie: kupiony w kraju - pierwszy właściciel - zarejestrowany w Polsce - bezwypadkowy. Po takim filterku z 5000 bryk zostają 4 w solidnych cenach :clap: Po co Niemiaszek, pierwszy właściciel, miałby sprzedawać brykę tanio? :P Sprzeda ją tak tylko wtedy, jak będzie miała nakulane 350 tys. km :wink: Polak "importer" kupi ją za 50% ceny dobrej bryki Polsce, następne 30% będą stanowiły koszty sprowadzenia, picerni i prowizja - i mamy piękny samochodzik o przebiegu 161 tys. km, 20% tańszy od krajowego odpowiednika od pierwszego właściciela ;) No i nie zapomnijmy o rejestracji (+1000 PLN). A4 albo A3 - praktycznie nie ma bata żeby kupić dobry egzemplarz za 12 tys. Polecam naprawy aluminiowej zawiechy - ledwie 2000 za regenerację, a z 7000 za wymianę całości. Starcza ponoć na całe 50 tys. km na naszych dziurach :) Ja sprzedałem niezły egzemplarz Audi 80 B4 1,9TDI z klimą i wypasem za 11 tys. PLN - a był bity. Taka bryka w wersji bezwypadkowej trzyma cenę 13-15 tys. Więc jakim cudem A4 za 12 tys., biorąc jeszcze pod uwagę prowizję handalrza? :) Niepełny rok temu oglądałem krajowego Civica 1,4 z klimą, ładną beżową tapicerką, rocznik 1999, krajowego, z prawdziwą historią serwisową (wszystkie faktury poczynając od kupna). Cena - 18500 :) Browarny ma rację - za 12 tys. można próbować japończyka. Za 12 tys. każda Astra II, Golf IV, Audi A3 i A4, Passat B5 wzwyż - to z dużym prawdopodobieństwem będzie niezły gruz :P pozdrLYsY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba3ma Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 (edytowane) LYsY :biggrin: dokładnie ;) My kupiliśmy KRAJOWEGO Civica 1,4 S 90KM rok 1999, serwisowana,jeden właściciel od nowości, auto ze znaną historią zostawione w rozliczeniu za nowe auto w salonie.Wersja z pełną elektryką bez klimy i szyberdachu.Kosztowała 16,5 tyś i to po obniżce ceny z 18,2tyś.Dobre auto musi kosztować i jest dokładnie tak jak piszesz a tą honde z linku podałem jako przykład.Szukaliśmy A3 dla brata i to w przedziale do 18tyś i na 10 obejrzanych aut tylko 3 były warte tej ceny.Do 5 trzeba było doliczyć nie małe koszty remontu zawiechy a 2 miały inne felery typu turbina do wymiany w niedługim czasie itp.Pozdrawiam Edytowane 26 Sierpnia 2008 przez kuba3ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 "Dobre auto musi kosztować" - bzdura :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 (edytowane) "Dobre auto musi kosztować" - bzdura :crossy: Uzasadnienie? :buttrock: Edytowane 26 Sierpnia 2008 przez Vector Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 "Dobre auto musi kosztować" - bzdura :icon_mrgreen:Pewnie ze bzdura, zawsze mozna podpierdolic, albo kupic "od ruskich" jak sie mieszka w Bialymstoku :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Uzasadnienie? :icon_rolleyes: Co było wcześniej? :cool: Dobre auto musi kosztować > kosztować musi dobre auto > auto, które kosztuję jest dobre > cena = jakość > im wyższa cena tym lepsza jakość. IMO bzdury. Bo dobre auto nie musi kosztować (w znaczeniu dużo, przy założeniu, że dobre oznacz dobre w ogólnym rozumieniu). Pewnie ze bzdura, zawsze mozna podpierdolic, albo kupic "od ruskich" jak sie mieszka w Bialymstoku :clap: Co Ty zajc? Od ruskich? Swoich bemek i merolów nie sprzedają, chyba, że im podpierdolić. Od rumunów z pomorza się kupuje, potem Heniek numery przebija i heja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 bądz bardziej rozsądny, w ogole sie odzywaj :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Co było wcześniej? :notworthy: Dobre auto musi kosztować > kosztować musi dobre auto > auto, które kosztuję jest dobre > cena = jakość > im wyższa cena tym lepsza jakość. IMO bzdury. Bo dobre auto nie musi kosztować (w znaczeniu dużo, przy założeniu, że dobre oznacz dobre w ogólnym rozumieniu).Co Ty zajc? Od ruskich? Swoich bemek i merolów nie sprzedają, chyba, że im podpierdolić. Od rumunów z pomorza się kupuje, potem Heniek numery przebija i heja. Sorry, ale musze to napisać. Pie*dolisz jak niedojrzały nastolatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J.A.C.E.K Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 ja za dokładnie tyle sprzedałem kilka dni temu primerę P11 z 2 litrowym TD. Auto z 98 roku, z klimą, ABS, elektryką, hakiem (przydaje się przy zakupach motocykli :-) i takimi tam... Baaaardzo zadbany, prktycznie wszystko git, prawie 4 lata nim jeździłem. Gdybyś znalazł nieźle, warto, solidne auto... Ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^lunatyk^ Opublikowano 14 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 no to Panowie kochani :lapad: decyzja zapadła i dnia 6 października stałem się właścicielem przepięknej hondy civic 1.5 vtecE ( d15z1 ) 90 konnej w wersji sedan. zdjęcia foty Auto w sedanie, kupione na giełdzie w Łodzi za cenę 9.5 tyś zł.Wyposażenie :-klimatyzacja-wspomaganie-elektryka-"drewniane wykończenia" Silnik vtec wiadoma konstrukcja dodatkowo E czyli economic, podobno ma palić 5-6 l benzyny / 100 km :smile:Wersja sedan z tyłu można... można ! :D Bagażnik wypasiony, ja zadowolony kobieta również:smile:Teraz czekam tylko na te pipki z skarbówki i celnego i już w ten piątek ŚMIGAM ! :P :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbak Opublikowano 30 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 No to gratuluję zakupu, szkoda że nie coupe. Młody jesteś a takie auto jak masz teraz to tylko do kościoła i na pielgrzymkę do częstochowy :biggrin: ale co kto lubi :biggrin:A tak poważnie to myślę że będziesz zadowolony bo ten civ uchodzi za udany model.Wersja sedan z tyłu można... można !dzieci zapakować :icon_mrgreen: Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 no to Panowie kochani :D decyzja zapadła i dnia 6 października stałem się właścicielem przepięknej hondy civic 1.5 vtecE ( d15z1 ) 90 konnej w wersji sedan. zdjęcia foty Auto w sedanie, kupione na giełdzie w Łodzi za cenę 9.5 tyś zł.Wyposażenie :-klimatyzacja-wspomaganie-elektryka-"drewniane wykończenia" Silnik vtec wiadoma konstrukcja dodatkowo E czyli economic, podobno ma palić 5-6 l benzyny / 100 km :DWersja sedan z tyłu można... można ! :D Bagażnik wypasiony, ja zadowolony kobieta również:DTeraz czekam tylko na te pipki z skarbówki i celnego i już w ten piątek ŚMIGAM ! :D :D Ładna :D Ale czy bezwypadek, od pierwszego właściela i nigdy nie palone w środku? :rolleyes: :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi