jurjuszi Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zmień tę zasadę na "zasadę braku zaufania", w samochodzie się sprawdza to i na moto tym bardziej będzie :crossy:Zważywszy, że zasada "ograniczonego zaufania" nie odnosi się w ogóle do tej sytuacji. Większość ludzi mylnie uznaje tę zasadę jako nie ufanie innym. Zasada ograniczonego zaufania oznacza tylko to, że zakładamy, że w większości przypadków w zwyczajnej sytuacji kierowca innego pojazdu zachowa się właśnie prawidłowo - tzn nie pojedzie na czerwonym, nie wjedzie nam na czołówkę na prostej itp. Zasada "ograniczonego zaufania" mówi, że w pewnym ograniczonym zakresie właśnie ufamy innym użytkownikom drogi. Bez tego nie dałoby się w ogóle jeździć.Na motocyklu należy właśnie ograniczyć zasadę "ograniczonego zaufania". pozdr Cytuj "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1sport Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Ja tak stosuję zasadę ograniczonego zaufania, że patrzę na każdego uczestnika ruchu jak na zabójcę, który może mnie zabić :) . Oczywiście jak widzę motocyklistę to lewa w górzę :) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Oczywiście jak widzę motocyklistę to lewa w górzę :) . zaczniesz traktować podobnie jak pozostałych uczestników ruchu, jak ci jeden czy drugi raz motocyklista wywinie taki numer, że poczujesz jak ci się włos jeży :) jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurjuszi Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Ja tak stosuję zasadę ograniczonego zaufania, że patrzę na każdego uczestnika ruchu jak na zabójcę, który może mnie zabić :) . Oczywiście jak widzę motocyklistę to lewa w górzę :) .Czyli właśnie nie stosujesz zasady ograniczonego zaufania. Też można a często, szczególnie na motocyklu, wręcz trzeba. pozdr Cytuj "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zenoo Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Ja tak stosuję zasadę ograniczonego zaufania, że patrzę na każdego uczestnika ruchu jak na zabójcę, który może mnie zabić :) . Oczywiście jak widzę motocyklistę to lewa w górzę :lalag: .a wyjeżdżasz gdzieś w ogóle? i cieszy cię to jeszcze? bo jakbym ja miał takie podejście jak twoje, to na drugi dzień sprzedaję motor, bo bez sensu się tak męczyć i stresować przy czymś co z zasady powinno cieszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1sport Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 a wyjeżdżasz gdzieś w ogóle? i cieszy cię to jeszcze? bo jakbym ja miał takie podejście jak twoje, to na drugi dzień sprzedaję motor, bo bez sensu się tak męczyć i stresować przy czymś co z zasady powinno cieszyćWyjeżdżam z jak największą chęcią i nie mam zamiaru sprzedawać moto, bo to jest moja największa pasja.Ta wypowiedź to była trochę w formie żartu, aż tak źle ze mną nie jest, ufam trochę :banghead: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurjuszi Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 aż tak źle ze mną nie jest, ufam trochę :banghead: .A no właśnie i to jest owo "ograniczone zaufanie" pozdr Cytuj "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi