mmatteuszz Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 nie wiem dokładnie co to moze byc za przyczyna... wymiana filtra powietrza i paliwa cos w tym przypadku pomoże? doradźcie mi coś, sprzęt powinien przynajmniej 5l mniej palic... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro1980 Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 nie wiem dokładnie co to moze byc za przyczyna... wymiana filtra powietrza i paliwa cos w tym przypadku pomoże? doradźcie mi coś, sprzęt powinien przynajmniej 5l mniej palic... :icon_eek: kiedy robiles jakis serwsi ???? regulacje gaznikow ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamykwln Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 może masz za dużą średnice dyszy, albo rozregulowany gaźnik/zawory no i wyczyść, ew. wymień filtr powietrza, to powinno coś pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmatteuszz Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 sprzęt kupiłem 3tyg temu, zaraz po kupnie zrobilem synchro gaznikow. wtedy przy takiej samej jezdzie palił 6.1l/100km. teraz sprzęt zgłupiał i ja tez przy okazji. zaworow w sevenie sie nie reguluje :icon_eek: ma hydrauliczną regulacje. sprobuje wyczyscic na razie filtr powietrza, kupie filtr paliwa. nie wiem moze świece też wymienic? jutro sprawdze jaka maja barwe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 najwyrazniej, przy okazji "synchronizacji" rozregulowales kompletnie gazniki. Zatem jeszcze raz wszystko od nowa...druga opcja to mozliwe, ze ssanie sie nie domyka, warto to sprawdzictrzecia, utrudniony przeplyw powietrza z airboxu do gaznikow badz to przez zanieczyszczony filtr lub tez z innych powodow...pozdrawiam Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmatteuszz Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 gaźniki są ustawione idealnie, po samej synchronizacji tak jak pisalem palił mi 6,1l/100km. ostatnio cos zaczął głupieć... posprawdzam jutro filtry. ssanie pracuje prawidłowo więc raczej odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Albo ssanie sie nie domyka, albo zaworki iglicowe sie nie domykaja, to za duza roznica jak na zla regulacje. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter-111 Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 sprobuje wyczyscic na razie filtr powietrza Filtr powietrza tylko nowy...czyszczenie to strata czasu... i efekty mizerne... w często jest to główna przyczyna nadmiernego zużycia paliwa... Ale żeby tak gwałtownie, taki przyrost spalania...to może iglice....jak ktoś zauważył... Wymiana świec rzeczywiście by sie przydała, skoro nie znasz ich historii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterS Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 zajrzyj na http://www.seven-fifty.prv.pl/forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WYRZUTNIA Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Witam miałem taki problem z suzi gsx 750 f pomogło czyszczenie gażników ,wymiana zaworków iglicowych i regulacja poziomu paliwa oraz wymiana świec na nowe + do tego sprawdzenie ciśnienia sprężania i nowe przewody zapłonowe i sprawdzenie długości iskry na koniec synchro. Spalanie z 10 l. spadło na 5-6l. przy normalnej jeżdzie. Chociaż nie powiem lubi chlupnąć jak sie jeżdzi tylko po mieście.Dlatego też kupiłem mniejszy motorek żeby polatać po mieście xs 400 do reanimacji. Pozdro... i udanej naprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi