mmatteuszz Posted August 20, 2008 Share Posted August 20, 2008 nie wiem dokładnie co to moze byc za przyczyna... wymiana filtra powietrza i paliwa cos w tym przypadku pomoże? doradźcie mi coś, sprzęt powinien przynajmniej 5l mniej palic... :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daro1980 Posted August 20, 2008 Share Posted August 20, 2008 nie wiem dokładnie co to moze byc za przyczyna... wymiana filtra powietrza i paliwa cos w tym przypadku pomoże? doradźcie mi coś, sprzęt powinien przynajmniej 5l mniej palic... :icon_eek: kiedy robiles jakis serwsi ???? regulacje gaznikow ???? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamykwln Posted August 20, 2008 Share Posted August 20, 2008 może masz za dużą średnice dyszy, albo rozregulowany gaźnik/zawory no i wyczyść, ew. wymień filtr powietrza, to powinno coś pomóc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmatteuszz Posted August 20, 2008 Author Share Posted August 20, 2008 sprzęt kupiłem 3tyg temu, zaraz po kupnie zrobilem synchro gaznikow. wtedy przy takiej samej jezdzie palił 6.1l/100km. teraz sprzęt zgłupiał i ja tez przy okazji. zaworow w sevenie sie nie reguluje :icon_eek: ma hydrauliczną regulacje. sprobuje wyczyscic na razie filtr powietrza, kupie filtr paliwa. nie wiem moze świece też wymienic? jutro sprawdze jaka maja barwe... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JanuszK30 Posted August 20, 2008 Share Posted August 20, 2008 najwyrazniej, przy okazji "synchronizacji" rozregulowales kompletnie gazniki. Zatem jeszcze raz wszystko od nowa...druga opcja to mozliwe, ze ssanie sie nie domyka, warto to sprawdzictrzecia, utrudniony przeplyw powietrza z airboxu do gaznikow badz to przez zanieczyszczony filtr lub tez z innych powodow...pozdrawiam Quote Mechanika Motocyklowa Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmatteuszz Posted August 20, 2008 Author Share Posted August 20, 2008 gaźniki są ustawione idealnie, po samej synchronizacji tak jak pisalem palił mi 6,1l/100km. ostatnio cos zaczął głupieć... posprawdzam jutro filtry. ssanie pracuje prawidłowo więc raczej odpada Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam M. Posted August 21, 2008 Share Posted August 21, 2008 Albo ssanie sie nie domyka, albo zaworki iglicowe sie nie domykaja, to za duza roznica jak na zla regulacje. Adam M. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter-111 Posted August 27, 2008 Share Posted August 27, 2008 sprobuje wyczyscic na razie filtr powietrza Filtr powietrza tylko nowy...czyszczenie to strata czasu... i efekty mizerne... w często jest to główna przyczyna nadmiernego zużycia paliwa... Ale żeby tak gwałtownie, taki przyrost spalania...to może iglice....jak ktoś zauważył... Wymiana świec rzeczywiście by sie przydała, skoro nie znasz ich historii... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PeterS Posted August 28, 2008 Share Posted August 28, 2008 zajrzyj na http://www.seven-fifty.prv.pl/forum Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WYRZUTNIA Posted August 29, 2008 Share Posted August 29, 2008 Witam miałem taki problem z suzi gsx 750 f pomogło czyszczenie gażników ,wymiana zaworków iglicowych i regulacja poziomu paliwa oraz wymiana świec na nowe + do tego sprawdzenie ciśnienia sprężania i nowe przewody zapłonowe i sprawdzenie długości iskry na koniec synchro. Spalanie z 10 l. spadło na 5-6l. przy normalnej jeżdzie. Chociaż nie powiem lubi chlupnąć jak sie jeżdzi tylko po mieście.Dlatego też kupiłem mniejszy motorek żeby polatać po mieście xs 400 do reanimacji. Pozdro... i udanej naprawy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts