Jump to content

problem ze spalaniem w sevenfifty

Recommended Posts

nie wiem dokładnie co to moze byc za przyczyna... wymiana filtra powietrza i paliwa cos w tym przypadku pomoże? doradźcie mi coś, sprzęt powinien przynajmniej 5l mniej palic... :icon_eek:

kiedy robiles jakis serwsi ???? regulacje gaznikow ????

sprzęt kupiłem 3tyg temu, zaraz po kupnie zrobilem synchro gaznikow. wtedy przy takiej samej jezdzie palił 6.1l/100km. teraz sprzęt zgłupiał i ja tez przy okazji. zaworow w sevenie sie nie reguluje :icon_eek: ma hydrauliczną regulacje. sprobuje wyczyscic na razie filtr powietrza, kupie filtr paliwa. nie wiem moze świece też wymienic? jutro sprawdze jaka maja barwe...

najwyrazniej, przy okazji "synchronizacji" rozregulowales kompletnie gazniki. Zatem jeszcze raz wszystko od nowa...

druga opcja to mozliwe, ze ssanie sie nie domyka, warto to sprawdzic

trzecia, utrudniony przeplyw powietrza z airboxu do gaznikow badz to przez zanieczyszczony filtr lub tez z innych powodow...

pozdrawiam

Mechanika Motocyklowa

sprobuje wyczyscic na razie filtr powietrza

Filtr powietrza tylko nowy...czyszczenie to strata czasu... i efekty mizerne... w często jest to główna przyczyna nadmiernego zużycia paliwa...

Ale żeby tak gwałtownie, taki przyrost spalania...to może iglice....jak ktoś zauważył...

Wymiana świec rzeczywiście by sie przydała, skoro nie znasz ich historii...

Witam miałem taki problem z suzi gsx 750 f pomogło czyszczenie gażników ,wymiana zaworków iglicowych i regulacja poziomu paliwa oraz wymiana świec na nowe + do tego sprawdzenie ciśnienia sprężania i nowe przewody zapłonowe i sprawdzenie długości iskry na koniec synchro. Spalanie z 10 l. spadło na 5-6l. przy normalnej jeżdzie. Chociaż nie powiem lubi chlupnąć jak sie jeżdzi tylko po mieście.Dlatego też kupiłem mniejszy motorek żeby polatać po mieście xs 400 do reanimacji. Pozdro... i udanej naprawy.