kamilp7 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Moj Rieju jedzie teraz 73 km/t. Zebatki mam 10 na 50. Gaznik 12mm i dysza to 64 (chyba) iglica obnizona o 1 zabek. I moje pytanie co zrobic zeby wolniej jechal. Bardzo prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arthas89 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 najlatwiej to miedzy membrane a krociec dorobic z blachy/plastyku zwezke z otworem 6-8mm. wymiar dobierasz doswiadczalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysnik363 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 A czemu chcesz go zablokować ? A może blokada obrotów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilp7 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Poniewaz jak mnie zlapie policja to dostane wiekrzy mandat niz zaplacilem za motor. 4500 koron norweskich mandatu to jakies 2000 zł. musi jechac max 50. i nie wiem jak to zrobic. A blokada obrotuw nie wchodzi w gre. Bo policjanci znajda to z zamknietymi oczami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysnik363 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Masz tam zawór wydechowy ? Jeśli tak to pokombinuj żeby się do końca nie otwierał. Tak były blokowana nsr 125. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilp7 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 nie ma zaworu. Macie jakies inne pomysly? A z ta blaszka to moze byc zrobiona od puszki po piwie? I jak ona ma byc zrobiona? Ma to byc tylko taka prostokatna blaszka z dziorka na srodku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bakardi Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 :bigrazz: ja bym włożył zębatkę z przody jeszcze mniejszą. a jak to nic nie da to pobawił bym się z tylną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mzpower Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Odkręć membrane i tak jak kolega pisze dorób nową uszczelke ze zmniejszonym przekrojem może być z puszki po piwie. Tak to ma być prostokątna blaszka z otworem w środku. Tylko później bedą cyrki z regulacja silnika ale jak trzeba to trzeba.Można też pobawic sie z wydechem, dorobić jakąś zatyczke do końcówki albo takie kółko z małym otworem wspawać w dyfuzor.Z zebatkami nie kombinuj bo przekręcisz silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilp7 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 no i z zebatkami nie mam zamiaru. Mam caly nowy zestaw. Mialem taka tulejke w kolanku ale mi ja wydmuchalo. Z ta tulejka jechal jakies 57 na prostej i troche ponad 60 z gorki. sproboje z ta blaszka. A w dyfuzor to gdzie dokladnie wspawac. Bo wole zatkac wydech niz kombinowac z gaznikiem. No i stalo sie. Wchodze do garazu chce odpalic moto a tu nic. Wczoraj chodzil jak nalezy a dzis ani sni o zapaleniu. Nie ma iskry. Probowalem z 3 swiecami. w tym jedna nowa. raz tylko dala iskre i bylo tylko prum. Na pych tez nie idzie. Nie wiem co robic. pomocy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Najprostszy sposob blokowania to dotoczyc tulejke pod przepusnice i ja zamontowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilp7 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Teraz to czy zablokowany czy nie to mi nie chodzi. Nie ma iskry. Jak mozna sprawdzic modul? czy jest sprawny. Bo magneto to raczej nie bo prad daje bo sie kontrolki swieca jak kopie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 a weź wsadź palca w fajkę i kopnij delikatnie zobaczysz czy daje jakieś napięcie. Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilp7 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Przed chwila poszedlem i koplem zalapal joz 2 razy. Ale musialem isc i go zostawilem. A i nie mial jeszcze podpietego baku bo mam mala dziurke. Joz tak kiedys mialem ze nie chodzil, postal 2 dni i sie sam naprawil. Mysle ze to cewka. A wiecie moze czym zakleic zbiornik? Taki dziubek musze przykleic i nie wiem jak? to znaczy nie wiem na co. No to doszedlem co sie stalo. Przetarly sie kabelki i bylo zwatcie. http://fotoo.pl/hosting-zdjec/links/zaplonhttp://fotoo.pl/hosting-zdjec/links/aaa26http://fotoo.pl/hosting-zdjec/links/aaaa6 I teraz jak zrobic zeby bylo dobrze. Zaizolowac to? Czy wystatczy? moze jakos inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 jak mozesz to utnij kabelki i zepnij wtyczni damsko-meskie albo odrazu nowe kable, chyba ze porzadnie zaizolowac ale nie wiadomo ile to wytrzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilp7 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Trzeba czyms zaizolowac. Moze wezme takim pistoletem z klejem z plastiku to zrobie? wtedy nie bedzie przebicia i bedzie dobrze przylegac tam gdzie przykleje. zakleilem ale nie wiem jakie beda tego efekty. a wyglada to tak: http://fotoo.pl/hosting-zdjec/links/aaaa7http://fotoo.pl/hosting-zdjec/links/a241http://fotoo.pl/hosting-zdjec/links/a242 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi