leenee Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Witam!Niestety jestem tylko kobietą z bardzo starym sprzętem, który 15 lat nie widział światła dziennego. Postanowiłam go postawić na nogi... No i oczywiście zabrakło mi wiedzy technicznej. Więc tak- niby wszystko jest ok. Wymieniłam sporo części. Ale problem jest z tym, że jest oczywiście nowa świeca, ale nie ma iskry...I pragnęłabym się poradzić kogoś doświadczonego co może być tego przyczyną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysy5g1 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 profilakycznie zmień kondensator bo to raptem kilka zł, do tego może być nowy przerywacz...po poskładaniu i ustawieniu przerwy na przerywaczu musi być ok.. :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zacznij od najprostszych rzeczy, sprawdzaj czy pojawi się iskra - odłącz przewody wychodzące z iskrownika, wymień fajkę świecy, przewód WN, wyczyść styki przerywacza, sprawdź, czy jest prawidłowo ustawiony, ewentualnie go wymień, następnie zmień kondensator i cewkę w iskrowniku (bardzo często nowe nie pasują - przed montażem trzeba je szlifować), do wymiany kondensatora i cewki będzie potrzebny ściągacz.Koszt wszystkich elementów układu zapłonowego do tego motoroweru jest względnie niski, więc na Twoim miejscu zmieniłbym wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 jeśli nie ma iskry to wyczyść styki przerywacza i ustaw przerwę ok 0.5mm Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 miernikiem umiesz sie posługiwać ?? znaczy voltomierz/amperomierz ?? a tak w ogóle jak wyglądasz :buttrock: :biggrin: ?? nie no żartuje :P jak umiesz sie plus minus posługiwać miernikiem to bardzo łatwo jest to zdiagno\ować ..masz dostęp do multimetra uniwersalnego ?? nawet takiego za 15 zł ?? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi