ulka096 Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Witam! Mam takie pytanko! Czego użyć do czyszczenia plastiku żeby jak najmniej przyciągało kurz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Witam! Mam takie pytanko! Czego użyć do czyszczenia plastiku żeby jak najmniej przyciągało kurz?? Niektórzy to mają problemy... :) Mało jest specyfików do czyszczenia plastików? Możesz kupić sobie np. Shell do deski rozdzielczej ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulka096 Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 (edytowane) Spoko to nie jest duży problem tylko rozmawiałam z gościem i doradził coś do zderzaków i ciulostow jest strasznie tłuste nawet jak prze poleruje i łapie strasznie kurz! A chciała bym coś w spreju i chciałam żebyście coś doradzili bo może macie doświadczenie z czymś takim! Nie bulwersuj się!! Edytowane 11 Sierpnia 2008 przez ulka096 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macjek Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Spoko to nie jest duży problem tylko rozmawiałam z gościem i doradził coś do zderzaków i ciulostow A co to jest ciulost? Puszka-spray z napisem "cockpit cleaner" daje ladny efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Nie bulwersuj się!! Przecież ja z uśmiechem na twarzy pisałem tamten post :) I powiedziałem na poważnie - Shell matowy do czyszczenia deski rozdzielczej do kupienia na stacjach jest bardzo dobry. Najlepiej umyć plastiki a później pastą do woskowania Shella (rewelka) wypolerowac i będzie git cacy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachuer5 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Najlepszy jest wosk K2. Po umyciu nakładasz 3 warstwy, i plastiki swiecą się jak nowe, a jak lekko się zakurzy, to wystarczy przeczyścić sucha szmatką, i wszystko git! Butelka kosztuje 15zł, i jest chyba 750 ml(nie mapiętam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Koledzy no nie widzicie ze to kobieta! Ona lubi miec przesadnie czysty motocykl;] Czarne czesci plastiku, od lat niezastąpiona jest pasta do butów kiwi, jest mniej tłusta niz wszystkie bumpery i inne wynalazki. Do innych plastików sprey sylikonowy. Wszystko tylko nie plak w kazdym razie;] Siedzenie jesli jest skórzane traktujesz kremem do rąk. manetki inne gumowe scierwa, myjesz płynem do naczyń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 ja uzywam PLAKA, jest w wersji z połyskiem, albo matowy. Daje fajny efekt, powiem szczerze, że zazwyczaj jadę tym caaaały motocykl, nie liczac opon i tarcz hamulcowych :icon_twisted:. Sprawdzone, nie niszczy lakieru, a chroni. Po nałożeniu trzeba chwilę odczekać, a potem przepolerować czystą, miękką szmatką. Ona lubi miec przesadnie czysty motocykl;] Motocykl nie moze być przesadnie czysty :flesje: wiem coś o tym, zawsze znajdzie się miejsce, o które można jeszcze bardziej zadbać. A może to tylko ja jestem takim pedantem :). Faktem jest, że większośc moich motocykli (kolejnych), nawet mając 12 i więcej lat na karku wyglądała jak nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulka096 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 To mój pierwszy własny motocykl więc chyba nic dziwnego że chce o niego dbać! I lubię jeździć czystym moto, zawsze to jakoś tak fajniej! Dzięki za rady! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_speedy_ Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 ja myje szamponem a następnie woskuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Plak nie jest zły ale jest tłustawy... i deczko mie to drazniło. Raz smignołem nim siedzenie i jexdizłęm od jego końca do poczatku stało sie wyjatkowo śliskie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 ja uzywam PLAKA, jest w wersji z połyskiem, albo matowy. Daje fajny efekt, powiem szczerze, że zazwyczaj jadę tym caaaały motocykl, nie liczac opon i tarcz hamulcowych :crossy:. Sprawdzone, nie niszczy lakieru, a chroni. Po nałożeniu trzeba chwilę odczekać, a potem przepolerować czystą, miękką szmatką. Motocykl nie moze być przesadnie czysty :D wiem coś o tym, zawsze znajdzie się miejsce, o które można jeszcze bardziej zadbać. A może to tylko ja jestem takim pedantem :D. Faktem jest, że większośc moich motocykli (kolejnych), nawet mając 12 i więcej lat na karku wyglądała jak nowe. Z*jebi*ta sprawa być pedante,m na punckie swojego moto :icon_razz: Nabardziej satysfakcjonujące są momenty gdy słyszysz od kobiet - ale masz czystu motocykl tudzież (mniej emocjonujące) od kolegów - ale o niego dbasz :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Fajna sprawa a i owszem niestety ja na pucowanie zbyt wiele czasu nie mam dlatego utrzymuje go na tyle czysto zeby mi sie przyjemnie jeździło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi