987 Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 chciałbym sobie kupić skuter o wyglądzie motocykla 50 cm :icon_rolleyes: rzecz w tym tylko że mi się strasznie nie podoba dźwięk takiej "pszczółki" da się to jakoś zmienić nie wiem zmianą tłumika czy czegoś :wink: kompletnie się na tym nie znam i to będzie moja pierwsza dwukołówka(poza rowerem) :P Głównie chodzi mi o Aprilia RS 50 gdzieś znalazłem za około 1000 euro tyle że 96 rok ;) aaa i jeszcze jedno do jakiego przebiegu zwracać uwagę na te "machiny" j.gif Pozdrawiam Dominik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRAND Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 jak chcesz zmienić dźwięk to wystarczy zmienić tłumnik na sportowy;]a co do przebiegu to już zależy od stanu technicznego bardziej...może mieć 5 tyś a będzie bardziej zajeżdzona niż inna z 30 tyś km...a czy w twoim wieku to nie lepiej zrobić prawko A1??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 po pierwsze RS to "ścigacz" a nie skuter.po drugie porozgladaj sie na allegro i pytaj sie o konkrety. aaa i zacznij od opcji "szukaj" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidi Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 po trzecie RS to 2t i zawsze bedzie pierdział albo bzyczał:clap: takie zycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRAND Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 no to jest wiadome;/ale na sportowym tłumniku trochę miej;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
987 Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 jak chcesz zmienić dźwięk to wystarczy zmienić tłumnik na sportowy;]a co do przebiegu to już zależy od stanu technicznego bardziej...może mieć 5 tyś a będzie bardziej zajeżdzona niż inna z 30 tyś km...a czy w twoim wieku to nie lepiej zrobić prawko A1???nie bo potem będę musiał znowu robić normalne A i chciałbym zaczekać juz i zrobić za jednym zamachem A i B :biggrin: a poza tym nie chcę zaczynać od 500 CM tylko od czegoś mniejszego... a chcąc kupić taki "ścigacz" jak dla mnie to i tak będzie skuter :P to czym się powinienem kierować :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hefaistos Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 tym jak motor chodzi. Czy trzyma obroty, czy pali z pierwszego , czy nie stuka z okolic wąłu. CZasami stuki mogą być od czego innego ale to trzeba wyczuć. Nas szumy trzeba uważąć ale niektóre łożyska poprostu głośno pracuja pozatym do zmiany dźwieku sa jak już napisali sport tłumiki ale także dobre sport filtry. Tyle że sport filtry to taki temat sprzeczny. FAkt że dodają trochę "basowości" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 nie bo potem będę musiał znowu robić normalne A i chciałbym zaczekać juz i zrobić za jednym zamachem A i B :) a poza tym nie chcę zaczynać od 500 CM tylko od czegoś mniejszego... a chcąc kupić taki "ścigacz" jak dla mnie to i tak będzie skuter :P to czym się powinienem kierować :) pisze się "ccm" :) Staraj się trzymać terminu motorower bo tak to tylko nam utrudnisz zadanie :) http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...pic=98842&st=40 Moze z tego coś wyczytasz ale na początek masz tylko fury pokroju NoweYamaha TZR 50Aprilia RS 50Rieju RS 2Derbi GPR Nieco starszeYamaha TZR 50 (do 2002r)Aprilia RS 50Honda NSR 50 Wybór raczej skromny ale jest :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 no to jest wiadome;/ale na sportowym tłumniku trochę miej;] przeciez 2t na sportach pierdza jeszcze bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
987 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 przeciez 2t na sportach pierdza jeszcze bardziej a tak z waszego na moje co to jest 2t okej będę używał motorower ;) a generalnie bardziej aprila czy yamaha bo do tych pozostałych PODOBNO ciężko z częściami gdzieś na jakimś fotum widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidi Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 a tak z waszego na moje co to jest 2t okej będę używał motorower :) a generalnie bardziej aprila czy yamaha bo do tych pozostałych PODOBNO ciężko z częściami gdzieś na jakimś fotum widziałem 2t= 2 suw4t= 4 suw:)jesli o to ci chodzi, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 jak chcesz zmienić dźwięk to wystarczy zmienić tłumnik na sportowy;]...zeby dzwiek z byl jeszcze bardziej irytujacy. Jedzie taki tunink, halas wiekszy niz z kosiarki do trawy a predkosc podobna. Nie wiem po co zakladac takie wydech do piedziesiatek :) Ten dzwiek nie jest w zaden sposob fajny, i juz lepiej zeby byl cichy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRAND Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 ja też nie wiem po co ale jak chce to niech ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
987 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 ale się nie zrozumieliśmy mi chodzi o to żeby nie brzmiało jak kosiarka nie ważne czy to będzie wyciszone czy zmienione ale żeby nie było tak obciachowe :buttrock: a co można zrobić żeby wyciszyć :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiff_Master Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 (edytowane) Nie wiem po ch#j chcesz zmieniać dźwięk w 50ccm :crossy: raz mówisz ze chcesz zmienić dźwięk raz przyciszyć zdecyduj sie człowieku. Jak chcesz zmienić dźwięk zmień wydech na sportowy proponuje firmy ARROW albo GIANNELLI. Jak chcesz wyciszyć musisz wsadzić takie specjalne gąbki do wydechu (zapomniałem jak sie nazywają) na allegro można kupić. Chyba proste... i na przyszłość polecam skorzystać z wyszukiwarki... bo było dużo takich tematów. Pozdrawiam. Edytowane 16 Sierpnia 2008 przez Stiff_Master Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi