wueska Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 W polsce nie ma rzeczy nie możliwych ale niektóre sa poprostu trudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 ...niektóre sa poprostu trudne. I jak najbardziej wykonalne :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiwor Opublikowano 5 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 witam, anglika kupie w ostateczności, ale znalazłem auto z kierą po lewej w dobrej cenie zarejestrowane w anglii, dzwoniłem do gościa który się zna na kupowaniu aut i powiedział ze na czas powrotu musze kupić ubezpieczenie przez telefon na dwa dni - 30 funów/dzień ( orientujecie się czy na mój wiek też będzie taka stawka??, prawko od 4 lat ) to jest tak poj*** że tylko ja mogę prowadzić na trasie, a od czasu kupna muszę go odstawic.Wejdź na byle jaką stronę ubezpieczyciela, wypełnij formularz ale nie opłacaj ubezpieczenia, wydrukuj sobie stronę z nadanym numerem ubezpieczenia, masz dziesięć dni na opłacenie ubezpieczenia, jak nie zapłacisz ubezpieczenie przepada ale przez te dziesięć dni jest jak najbardziej ważne. przynajmniej tak było dwa lata temu. Cytuj Notoryczny kłamca :icon_twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 5 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 I jak najbardziej wykonalne ;) No to ja wlasnie przyjechalem swoja Micra i bede robil przekladke :lalag: :buttrock: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 6 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2008 No to ja wlasnie przyjechalem swoja Micra i bede robil przekladke :lalag: :lalag: To traz już nawet na przekładane Micry będziemy musieli w naszyn pięknym kraju uważać ;) :clap: :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 6 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2008 No ...... :) Bo to bedzie pierwsza DOBRZE zrobiona Micra :) Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klapek Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Gdy przeprowadzałem się z UK do PL to kupiłem SPRINTERA MAXI...Przy sprzedaży poza granice GB kupujący zabiera dowód rejestracyjny V5 bez malutkiego skrawka (czerwonego) który zostaje u sprzedającego.Od razu po transakcji radzę zadzwonić do ubezpieczalni i wykupić ubezpieczenie (telefonicznie) bo pojazd zawsze kupuje się bez ubezpieczenia!!!Oczywiście aby jechać/parkować legalnie na terenie UK należy mieć ważne M.O.T.(przegląd) i TAX (podatek drogowy) w takim stanie możemy wracać do PL. Ja swojego SPRINTERA nie przekładałem bo w Kwidzynie można legalnie rejestrować/ użytkować pojazdy z kierownicą po prawej stronie - niedługo będzie tak w całej PL gdyż jest to wymóg EU :wink: W PL zaraz po przyjeździe należy udać się do US w celu zapłacenia VAT 25 - jest na to 7 dni i musi to opłacić osoba która sprowadziła pojazd na terytorium Rzeczpospolitej!!! Później 1st przegląd i urząd komunikacji :crossy: Pozdro all :banghead: Cytuj Chcesz porozmawiać z fachowcami, zamiast mitomanami..? www.kolyaska.fora.plObecnie: K-750, Ural M-67, ZX-9R C2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 (edytowane) Ja swojego SPRINTERA nie przekładałem bo w Kwidzynie można legalnie rejestrować/ użytkować pojazdy z kierownicą po prawej stronie - niedługo będzie tak w całej PL gdyż jest to wymóg EU :notworthy: Kolego klapek :) Prosze o dokladne wyjasnienie jak to zrobiles, oraz o jakas wykladnie przepisow ktora na to pozwala.Ja wlasnie wrocilem z WK z Piaseczna, oraz z rozmow z diagnostami i ..... wg. przepisow obowiazujacych w Polsce, kiera MUSI byc po lewej.Moze byc wyjatek od tej sytuacji, ale tylko w momencie kiedy napisze sie pismo do Ministra Infrastruktury o wydanie specjalnej zgody na rejstrowanie anglika z tytulu mienia przesiedlenczego i takie tam pierdoly :crossy: Prosze o odpowiedz, tu na forum aby kazdy mogl sie z tym zapoznac i ..... zaoszczedzic kase z przekladki ( +- 6000 zlotych )ps. Jakby co to moge nawet do Kwidzynia pojechac :wink: Gdy przeprowadzałem się z UK do PL to kupiłem SPRINTERA MAXI...W PL zaraz po przyjeździe należy udać się do US w celu zapłacenia VAT 25 - jest na to 7 dni i musi to opłacić osoba która sprowadziła pojazd na terytorium Rzeczpospolitej!!! A ja dostalem tylko formularz Vat 24 do wypelnienia i nic do zplacenia :) Tak mi powiedziano bo auto jest MOJE i na MOJE nazwisko :icon_mrgreen: Edytowane 8 Września 2008 przez majkelpl Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klapek Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 Rzeczywiście był to VAT24 a nie jak wyżej napisałem VAT25 - ale zapłaciłem za TO 160zł :biggrin: Coś w stylu: opłata za to że nie muszę płacić - Polska..... Co do ustaw to w każdym urzędzie te same przepisy są interpretowane inaczej - stąd te różnice pomiędzy miastami... Swojego Sprintera sprowadziłem w lutym tego roku i z rejestracją nie było najmniejszego problemu - przed pięcioma minutami dzwoniłem na tą samą stację diagnostyczną na której robiłem przegląd w lutym i dowiedziałem się że już nie można rejestrować pojazdów z kierownicą po prawej stronie.... Co za cyrk.Jednymi słowy mój wcześniejszy post jest nie aktualny i wprowadzający innych w błąd :icon_razz: Pozdro all :biggrin: Cytuj Chcesz porozmawiać z fachowcami, zamiast mitomanami..? www.kolyaska.fora.plObecnie: K-750, Ural M-67, ZX-9R C2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 Ale Ci sie udalo i nie musiales robic przekladki :notworthy: Happy man :biggrin: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Digidy Opublikowano 9 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 -Staszek, można?? -można- to wyprzedzam... to teraz zawsze musisz brać pasażera ze sobą ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 super sie musi jeździc z kiera nie potej stronie... ja bym to zmienił z czystej wygody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 10 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 Mi tam nie przeszkadza ....Robie kilka razy w roku trase Anglia - Polska i jezdze potem po Polsce i jest OK.Kwestia przyzwyczajenia i wiekszej koncentracji .... zwlaszcza przy wyprzedzaniu, ale tez daje rade :buttrock: Gdyby byla mozliwosc zostawiania kiery jak jest :lalag: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dersu Opublikowano 11 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 Jest prawdopodobnie jakis komis czy gielda pod Londynem z autami w ktorych kiera jest po lewej stronie moze ktos sie orientuje dokladniej? Mi tam nie przeszkadza ....Robie kilka razy w roku trase Anglia - Polska i jezdze potem po Polsce i jest OK.Kwestia przyzwyczajenia i wiekszej koncentracji .... Dokladnie jest tak jak piszesz :icon_mrgreen: Kwestia kilkunastu kilometrow aby zlapac gabaryty, potem juz idzie gladko :buttrock: A w PL i tak sporadycznie sie wyprzedza bo drogi w remoncie lub zakorkowane na maxa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 11 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 LHD sobie wpisz w wyszukiwarce na np autotraderze. A co do przekladek, to prawda, ze teraz tylko autoryzowana stacja moze przerzucic kiere, zeby sie dalo zarejestrowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi