Jump to content

Sucha świeca.. nie odpala

Recommended Posts

Witam tydzien temu rozebrałem gaznik bo mi przerywał wiec pomyslałem ze był brudny.. zrobiłem odpalał lecz nie miał takiej mocy jak wczesniej.. i pojechałem na wakacji po 5 dniach wchodze do garażu i co nie odpala... swieca sucha przez kranik paliwo leci rozebrałem kolejny raz gaznik bo myslałem ze cos sie zapchało ... złozyłem i dalej to samo sucha swieca i nie chce opalic moj klr

rozebrałem wyczyściłem wszystko drożne... dlatego nie rozumiem co jest i pisze post...

A świstak siedzi i zawija w sreberka :icon_mrgreen:

Sprawdziłeś drożność czy chcesz podyskutować?

Benzyna powinna cieknąć do gaźnika siłą grawitacji a jeżeli u Ciebie nie ma benzyny w komorze pływakowej to co to może być?

Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny

w komorze pływakowej jest benzyna bo sprawdzałem (srobka do regulacji poziomu paliwa w tej komorze) ... tylko dalej benzyna nie leci swieca jest sucha jak pieprz... iskra dobra motoru sie nie da zalac i nie odpala

w komorze pływakowej jest benzyna bo sprawdzałem (srobka do regulacji poziomu paliwa w tej komorze) ... tylko dalej benzyna nie leci swieca jest sucha jak pieprz... iskra dobra motoru sie nie da zalac i nie odpala

Zdecyduj się w końcu bo w innym temacie napisałeś :

Witam jak sprawdzic i ewentualnie uzupełnic paliwo w komorze pływakowej w klr 250 ?

Myślisz że można aż kombinować na tym forum ?

Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny

wiecie jak sie z tym uporałem a własciwie moj znajomy.. stwierdził ze swieca jest sucha bo w tłoku zalega benzyna wiec membranka sie nie otwiera.. i nałozył klucz nasadowy na srobe od wału i połączył wierterke (moto odpala ze startera) iii co odpalił nie podawał benzyny poniewaz miał ją w cylindrze .

Jaka membranka? Wydawało mi się że KLR 250 to 4t. Jakieś pierdoły opowiadasz, z tą zalegającą benzyną i nieotwieraniem się membranki

Edited by Greedo

Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S