Drafia Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 witam teraz mam pytanie odnośnie akumulatora i ładowania go podczas jazdyczyli alternator bo jest tak jak naładuje to pięknie odpala z rozrusznika potem jest problem taki ze jeżdżę i po 8 km nie jest wstanie odpalić tylko pych i po jakiś 26 km jest praktycznie rozładowany akumulator i ledwo się żarzy przednie światłoale na pych odpala czy to padnięty alternator proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahermnih1 Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Musisz sprawdzić napięcie na akumulatorze przy odpalonym moto.Napięcie ma być ok. 13,7 V na wysokich.To na początek napisz jakie masz będziemy się martwić dalej. :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Pewnie akus do wymiany, albo regulator napięcia padł. Pomierz jak kolega pisze napięcie ładowania wtedy bedziemy wiedzieć. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz90skomra Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Witam Ja np w Aprili Rs 125 (rotax 123) mialem te same objawy, sie okazalo ze jeden kabelek byl poluzowany, zanim cos zaczniesz wymieniac warto byloby to sprawdzic :icon_mrgreen: .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drafia Opublikowano 30 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 (edytowane) a i wymieniałem bezpiecznik żółty 20 bo był przepalony i zobaczyłem ze znowu jest przepalony!nie sprawdzałem jeszcze napięcia a ile może kosztować regulator napięcia i gdzie mogę kupić tanio Edytowane 30 Lipca 2008 przez Drafia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IZO Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 tosz to objawy braku ładowania, tam jest alternator w tym motorze? przepatrz cała instalacje odpowiedzialną za ładowanie akumulatora powymieniaj to co jest ewentualnie zes*ane i ciesz sie ladujacym sie akumul;atorem :icon_eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi