Skocz do zawartości

Przyzwyczajenie do przyspieszenia

Piotrek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

kup sobie cos ponad litra i tyle ;]

innego rozwiazania nie widze :biggrin:

oj al;e z tego co kolega pisze to w litrze to nawet poza miastem by nie zapiął drugiego biego, bo to już więcej niż 100km/h w wiekszości, więc po co litr ?

ale przy tych 100 km/h z przyspieszeniem jakim dysponuje cebula po polnej drozce to mialbys juz niezle wrażenia :)

oj przepraszam widze ze tu mowa o seventy fivty a myslalem caly czas ze o cebuli, znaczy sie wszystkie podpowiedzi sa i tak nadal aktualne :biggrin:

ps: z tymi predkosciami ktore podales to tak na poważnie czy żartujesz?

Edytowane przez motorbikepit

ps: z tymi predkosciami ktore podales to tak na poważnie czy żartujesz?

to zależy gdzie i jakie drogi, akurat w moim małym miasteczku nie ma gdzie odkręcać, drogi z dwoma pasami nawet nie uświadczysz :-)

Poza miastem czzasem lece szybciej, ale i tak nie większa przelotowa jak 100 - 120 po prostu nie stać mnie na mandaty :biggrin:

to zależy gdzie i jakie drogi, akurat w moim małym miasteczku nie ma gdzie odkręcać, drogi z dwoma pasami nawet nie uświadczysz :-)

Poza miastem czzasem lece szybciej, ale i tak nie większa przelotowa jak 100 - 120 po prostu nie stać mnie na mandaty :wink:

no u mnie tez nie uświadczysz , ale w drodze do pracy czasem jade i 190 na dobry poczatek dnia :icon_question:

do 200 nie dochodzi, probowalem heh

nie no smiechy smiechami nie ma sie czym chwalic ale szczerze jakos sobie tego nie wyobrażam, z jedenj strony nie lubisz / nie jezdzisz szybko a z drugiej chcesz jak najszybciej miec to 100 km/h

zeby je miec jak najszybciej to wiadoma sprawa nie uzyszasz do osiagniecia tej predkosci 4-ech biegow tylko maks jedynke i dwojke, szybciej sie nie da, ja bym tak nie mogl , jeden dwa do 10 tys krecic a potem tylko dorzucic jeszcze 4 biegi bez zmiany predkosci, jak mam jechac 100 km/h to spokojnie osiagam to conajmniej na 4-ech biegach, a jak chce krecic wyzej to dochodze do 150-170 zeby jakas przyjemnosc z tego byla, chyba ze droga sie konczy czy inny powod jest zeby sie dalej nie rozpedzac.

w sumie to nawet rzadko krece wysoko jedynke bo mnie wkurza bo wolno a wyje silnik, wole z dwa pod czerwona potem 3-y z 10 tysi i czworeczka, tak jadac bys moze nie narzekał ze za wolno przyspiesza bo by bylo 150-170 po chwili :clap:

pozdroo

Kilka sezonów śmigałem Vulcanem ,pamiętam dzień w którym go kupiłem i pierwszą jazde ,przyspieszenie i moc zapierały dech w piersiach :lalag: W tym sezonie kupiłem CBRke ,mój pierwszy motocykl do jazdy z nogami do tyłu .CBRą nakręciłem w tym sezonie 8kkm,Vulcanem pojechałem raz na otwarcie sezonu w Częstochowie ,od tamtej jazdy stoi w garażu z prozaicznej przyczyny ........w porównaniu do CBRy to on stoi na nie jeździ :wink:

Człowiek bardzo szybko przyzwyczaja sie do innych prędkości przelotowych ,przyspieszenia ,hamulców ale powrót w druga strone jest bardzo ciężki :) Zapewne za kilka sezonów zamienie CBRe na coś szybszego .Osobiście uważam to za normalny objaw ,szukanie silniejszych wrażen ,adrenaliny i tej radości z jazdy szybszym ,mocniejszym motocyklem .

Patrząc jednak z drugiej strony to moce i przyspieszenia niektorych motocykli nijak sie nie mają do możliwosci wykorzystania ich walorow na polskich drogach a mimo to są kupowane .To jest to co mnie zastanawia .Pzdr.

nie no smiechy smiechami nie ma sie czym chwalic ale szczerze jakos sobie tego nie wyobrażam, z jedenj strony nie lubisz / nie jezdzisz szybko a z drugiej chcesz jak najszybciej miec to 100 km/h

to jest banalnie proste, lubie szybko przyspieszać a nie zapierdzielać po pierdylion km/h.

Dobra, moim zdaniem koniec tematu, jedyne wyjscie to zmiana moto :lalag: ale to nie w ciągu najbliższych kilku lat

Przygode z motocyklami zaczalem od CX500. Na poczatku rakieta, przerastal mnie zdecydowanie, ale szybko go opanowalem. Czasem wskoczylem na DLa 1000 ojca - ojojojojoj co tam sie dzialo - kosmos.

CX500 dalej stal w garazu jak do niego dolaczyla TDM. W porownaniu z babcia Honda to piekna sprawa - jedzie spokojnie do 160-170, przyspiesza z predkosciami drogowymi jak trzeba - super.

Traf chcial ze od maja jezdze ojca DLem(siedze na Erasmusie w Niemcowni) i powiem szczerze ze do przyspieszenia sie przyzwyczailem. Zadnym problemem jest krecenie maneta. Oczywiscie zakrety to inna sprawa; zawsze daja radosc, ale co do tematu to wszystko sie zgadza z przedmowcami.

Wiem juz ze przesiadka na TDMe bedzie bolesna, odplaci mi za to lepszymi walorami jezdnymi i lepsza kultura pracy silnika.

to jest banalnie proste, lubie szybko przyspieszać a nie zapierdzielać po pierdylion km/h.

Ja Cie nie rozumiem-bo skoro nie jezdzisz powyzej 100 km/h a chodzi Ci tylko o przyspieszenie to przeciez Cebula nie ma sie czego wstydzic pod tym wzgledem. Majac 4 s do 100 tak naprawde nie odstaje od duzo mocniejszych maszyn. Gdybys powiedzial, ze brakuje Ci przyspieszenia powyzej 150 to bym zrozumial-a tak to moge Ci tylko polecic jedno-naucz sie wykorzystywac mozliwosci tego sprzeta, to bedziesz mial duzo frajdy z jazdy :banghead:

frajdy mam dużo, ale w temacie nie chodziło, czy cebula jest ok, czy nie, (moim zdaniem jest bardzo OK). chodziło oto jak zrobić, żeby przyśpieszenia były tak odczówalne jak przez pierwszy sezon, gdzie na 5 biegu ręce wyrywało :icon_mrgreen:

Cebuli nie mam kompletnie nic do zarzucenia

frajdy mam dużo, ale w temacie nie chodziło, czy cebula jest ok, czy nie, (moim zdaniem jest bardzo OK). chodziło oto jak zrobić, żeby przyśpieszenia były tak odczówalne jak przez pierwszy sezon, gdzie na 5 biegu ręce wyrywało :lapad:

Cebuli nie mam kompletnie nic do zarzucenia

no nie przesadzajmy, mozna sprawic powyzszymi metodami ze przyjemnosc bedzie z nowu wieksza niz na codzien, ale nie stanie sie dla Ciebie nagle z powrotem jakims potworem, chyba ze zdejmiesz lewa reke z kierownicy i schowasz za siebie, a prawa odkrecisz manetke do oporu :buttrock: