Skocz do zawartości

Naklejka na szybke w kasku -- Anty Fog ??

Rekomendowane odpowiedzi

Mialem i bez problemu dawalo rade, mozna polecic.

:bigrazz:

Ja kupiłem OXFORDA. Postawiłem na jakość i jest lepiej niż myślałem. Nic nie paruje a montaż jest bardzo prosty. Na opakowaniu jest instrukcja poprawnego naklejenia na wizjer, więc każdy powinien sobie poradzić. Z zewnątrz nie rzuca się w oczy, że coś jest w ogóle naklejone na wizjer. Aha z myciem wizjera też nie ma problemów.

Mała, ale ISTOTNA uwaga - staraj się jak tylko możesz NIE czyścić anty-foga od środka. Na ogół są to miękkie szybki i się BARDZO łatwo rysują. Załatwiłem sobie tak pierwszego. Ale działa na 100%.

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals

1. Ja mam anty foga FogCity - na allegro kupiłem go chyba za 50-60 zł .. działa bardzo dobrze .. - można go czyścic - producent zezwala - ale bardzo delikatnie przecierając wilgotną szmatka .. Działa bardzo dobrze. Mogę polecić

2. Dajcie jakiego linka gdzie można kupić/oblookac tego foga OXFORD-a to sobie zerknę

1. Ja mam anty foga FogCity - na allegro kupiłem go chyba za 50-60 zł .. działa bardzo dobrze .. - można go czyścic - producent zezwala - ale bardzo delikatnie przecierając wilgotną szmatka .. Działa bardzo dobrze. Mogę polecić

2. Dajcie jakiego linka gdzie można kupić/oblookac tego foga OXFORD-a to sobie zerknę

http://www.allegro.pl/item394571387_super_...niu_kasku_.html

ja podobnie jak Ty uzywam FogCity i takze go polecam ale chce cos powiedziec na temat czyszczenia samych szybek jak i antifogow: nie uzywajcie do czyszczenia zadnych szmatek bo zadna nie jest na tyle delikatna by w polaczeniu z pylem, kurzem itp nie porobic z czasem rysek na szybie a tym bardziej antifogu, ja myje tylko i wylacznie dlonia pod kranem (co jakis czas mozna dodac kilka kropli mydla w plynie),

RF1000 i FogCity kupilem na poczatku tego sezonu i teraz po 7500km zarowno szyba jak i antifog wygladaja jak nowe, a myje je bardzo czesto -przed kazda jazda, w shoei-u wypinanie szybki jest bardzo proste wiec to zaden problem, doslownie minutka i szybka lsni... :biggrin:

Edytowane przez LENAR

AAAbsolutnie się zgadzam - tzn. co do delikatności.

Ja czekam do jesieni na nastepnego... :biggrin:

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals

a może ktoś umieścić zdjęcie Oxforda przyklejonego na wizjerze ???

Wielkie dzięki za TIP z myciem szybki pod kranem ... jak wyjechałam dzisiaj rano to wreszcie stała się jasność i skończyła sie wieczna mgła :D

Edytowane przez Penetratore