WojtekBpl Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Mam problem wycieka mi kropelkami olej w okolicach przedniej zębatki co jest do wymiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 (edytowane) Mam problem wycieka mi kropelkami olej w okolicach przedniej zębatki co jest do wymiany?uszczelniacz na wałku zdawczym :flesje: Edytowane 17 Lipca 2008 przez rafael Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekBpl Opublikowano 17 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Jaka cena jest tego uszczelniacza i jak go wymienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hefaistos Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 zależy jaki kupisz..........ja dałem 5zł i trzyma spoko. wymienić.. podejrzewam że wystarczy wyjąć stary....i delikatnie założyć nowy. Trzeba bedzie przechylić moto żeby olej nie wyciekł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekBpl Opublikowano 17 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 (edytowane) Muszę ściągnąć zębatkę i tam jest uszczelniacz???? Edytowane 17 Lipca 2008 przez WojtekBpl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawik Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 No a jak inaczej wyciagniesz stary i wlozysz nowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IZO Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 spuść olej ze skrzyni, zdjemij zębatke wydług starego simera ale tak zeby nie uszkodzić gniazda anie wałka, wsadz nowy simer i pomykaj :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Jak połozy moto na prawej stronie to się raczej obejdzie bez spuszczania oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekBpl Opublikowano 19 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 A przy dźwigni zmiany biegów tak samo zmienia się uszczelniacz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 19 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 Tak, najpierw po zdjęciu zębatki odczytaj wymiary starych uszczelniaczy, kup nowe i po wbiciu płaskiego śrubokręta próbuj wyciągnąć uszczelniacz. Jest to dość trudne, tak, jak pisał IZO spuść wcześniej olej lub połóż motocykl na prawą stronę i nie uszkodź wałka lub gniazda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi