kalion Opublikowano 16 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2008 Witam! Otóż sprawa wygląda tak.Wczoraj z moim kolegą zabraliśmy sie za wymianę kompletnego napędu w moim Zecie.Wszystko ładnie pięknie , z racji tego że nie chcemy rozkuwać łańcucha trzeba wywalić tylni wahacz -ale to nie problem.Dramat jest taki że nie możemy odkręcić śruby na zębatce przy silniku :biggrin: W manualu jest napisane że przykręcona na 125nm -próbowaliśmy z 2,5 metrową przedłużką i nic.Oczywiście zębatka jest zblokowana.Logicznie myśląc na zębatce nie ma lewego gwintu bo śruba musi się dokręcać :icon_rolleyes: Czy pozostaje wizyta w serwisie....albo klucz z udarem ?? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 16 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2008 podjedz do mech co ma klucz pneumatyczny i ci to w sekunde odkreci! Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piekarz Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 podjedz do mech co ma klucz pneumatyczny i ci to w sekunde odkreci! Dobra rada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Można zrobić to "cieplnie" poprzez miejscowe rogrzanie śruby, potem schłodzenie. Powinno się odkręcić. Trzeba jednak uważac, by nie przesadzić, nie mam na myślui grzania palinikiem do 1000 stopni. Czasami wystarczy nagrzewnica elektryczna. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalion Opublikowano 17 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 O.K.Dało radę bez grzania, do mechanika też nie miałem jak podkulać sprzęt.Z tym grzaniem to nie wiem jak do końca-nie ma tam w pobliżu jakiś uszczelek co mogły by się troszeczkę nadtopić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi