BOLO_791 Opublikowano 14 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 (edytowane) Około dwa dni temu zaczął mi sie dławić raz szedł jak trzeba a innym razem dławił sie przy 4 tys czasam,i przy 6 . Więcej nie można przekroczyć w żaden sposób. Jest po ustawieniu gaźników oraz po sprawdzeniu świec . Jeden mechanik powiedział , że najprawdopodobniej jest to wina modułu zapłonowego lub impulsatora . Może przyczyna leżec gdzie indziej ??? Motocykl na postoju pięknie wchodzi na obroty. Tylko tak się dzieje przy obciążeniu. Bardzo prosze o pomoc nie wiem co moge zrobic ? Oprócz tego nie wiem czy moduł pasuje jeśli ma oznaczenie HR czy HN mój ma 4HR o ile to jest moduł przyczyną ? Edytowane 14 Lipca 2008 przez BOLO_791 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 14 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 Na tym 4um piszemy normalnie czyli tylko zdania zaczynamy z dużej litery. I opisz dokładnie wszystkie objawy w jednym temacie, napisz co robiłeś przed wystąpieniem takich objawów? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 14 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 Witamsprawdz czy dziala pompa paliwowapozdrawiam Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek1 Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Witam. Moduł raczej odpada. Sprawdź czy otwiera się EXUP. Często jest zapieczony lub są źle naciągnięte linki, co powoduje podobne objawy. Jeżeli jest ok, jeszcze raz ustaw skład mieszank, położenie iglic, ew. trzeba przeczyścić gażniki. Możesz mieć też zawalony filtr powietrza. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabaniero Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Kiedyś miałem podobne objawy w moim zygzaku i przyczuną były zasyfione gaźniki... jeśli czyszczenie gaźników nie pomoże , może warto sprawdzić membrany może jak koledzy podpowiadają pompę i exup... w kazdym bądź razie zaczynać od układu zasilania jak nic to nie da można podpiąć moduł od innego YZF albo odpnij swój i podepnij do innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 A ja koledzy nie wykluczałbym modułu.Miałem identyczną przypadłość.Najpierw ustawiłem gaźniki i je wyczyściłem ale objaw nie zginą.Potem zawory i rozrząd i...nadal nic.Więc otworzyłem moduł.Było mnóstwo tzw. "zimnych lutów".Po usunięciu zimnych lutów sprzęt zagadał pełną gamą dźwięków.To moje doświadczenia. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi