berolok Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 Witam posiadam Suzuki Ts-r 125 motor po drugiej jezdzie stanol Kopalem w niego ok (10-15 razy) w baku bylo malo benzyny. Dopchalem moto do domu na drugi dzien zauwarzylem ze swieca sie zalewa a po rozkreceniu Gaznika wacha caly czas leci i sie gaznik przepelnia Prosze o Pomoc ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truwcio Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 pływak w gaźniku dziurawy ?? !!! (logiczne na moje oko :) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 albo zle zlozyles i sie zawiesil czesto tak bywa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berolok Opublikowano 12 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 Gaznik byl rozbierany potym jak zauwarzylem ze sie przelewa wienc mozliwe ze to dziurawy plywak i przez to tez zalewa sie swieca??,a jak nie to jaki moze byc inny powod?,od czego Mogl zrobic sie dziurawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 13 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2008 Gaznik byl rozbierany potym jak zauwarzylem ze sie przelewa wienc mozliwe ze to dziurawy plywak i przez to tez zalewa sie swieca??,a jak nie to jaki moze byc inny powod?,od czego Mogl zrobic sie dziurawy?raczej się zawiesił a nie zrobił dziurawy bo tak czasem jest i od tego się zalewa moto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cziken929 Opublikowano 14 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 zawór iglicowy pływaka nieszczelny niestety :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgo9 Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 nie koniecznie kolego :icon_mrgreen: u mnie jest tak ze jak ustawie odpowiedni poziom paliwa w gazniku to zaleje mi go podczas jazdy (na sucho jest ok) ! Wiec ustawiam troche mniej i jest dobzre jak narazie :icon_razz: Nie jest dziurawy tylko sie zawiesił .. Wez go wyciagnij rozbierz przeczysc i ustaw odpowiedni stan paliwa ! ;) bedzie dobzre 3mam kciuki :icon_evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiff_Master Opublikowano 21 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 Miałem tak samo i to była wina pływaka ponieważ mi sie oberwał. Mogą być trzy problemy z pływakiem albo sie oberwał tak jak u mnie, mógł sie zawiesić i zatykać dopływa paliwa albo być dziurawy i opadać na same dno i dla tego paliwo sie wylewa. Spróbuj odkręcić pływak, nalać trochę paliwa w miseczkę i wsadzić tam pływak jak utonie to znaczy że pływak jest dziurawy a jak się będzie unosić to musi być inna przyczyna tego wycieku paliwa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi