Skocz do zawartości

Iż 350 56r. (sprzegło)

Gościu
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

a wiec problem jest nastepujacy:

jako ze robie z kumplem iza 350 mam taki problem :)

po wcisnieciu sprzegła sprzegła nie ma :) normalnei silnik pracuje na biegu

po zdjeciu dekla od sprzegła zauwazyłem ze jak sie wciska sprzegło to tylko prawa połowa sie odgina :roll:

a lewa zostaje tak jak jest

nic nie dało podcagniecie linki ani regulacja srubą ;)

co to moze byc?

Jedna polowa czego sie odgina ???

Nie znam budowy tego Iza, ale jesli jest to wielotarczowe sprzeglo mokre ( zanurzone w oleju ) to trzeba wyjac tarcze i sprawdzic z jakiego powodu tarcze sprzegla nie rozlaczaja. Najczestsze przyczyny to zwichrowane tarcze lub wyrobione rowki kosza sprzeglowego co powoduje mimo zniesienia nacisku sprezyn niemoznosc przesuniecia tarcz w osi sprzegla.

Adam M.

• 1 miesiąc temu...

a wiec jeste tak rokreciłem te sprzegło i co zauwazyłem 3 tarcze sa do wymiany poniewaz maja pourywane "zabki" trzymajace kosz sprzegłoy :D

zbierak ma luzy jak cholera :D

pierwsze pytanie czy takie tarcze moge gdzes dokupic? jak nie to z jakiego materjału je dorobic i gdzie go kupic?

tarcze trzeba wymieniać wszystkie czyli 6 sztuk zobacz czy tarcze przekładane(metalowe) nie są pognięte.

Możesz je kupic u p.Daniela Skarżyńskiego z Łomży lub po prostu zadzwoń do Pawła Kędziery(601-49-23-55)

Sprzedaje po 5 żł za sztuke.

tarcze trzeba wymieniać wszystkie czyli 6 sztuk zobacz czy tarcze przekładane(metalowe) nie są pognięte.  

Możesz je kupic u p.Daniela Skarżyńskiego z Łomży lub po prostu zadzwoń do Pawła Kędziery(601-49-23-55)  

Sprzedaje po 5 żł za sztuke.

no normalnie z nieba mi spadłeś :D wielke dzieki za pomoc:))))))))))))))))

P.S tarcze metalowe nie sa pogiete :D