zbyt lagodny Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 cześc zdemontowałem lagi wylałem olej i wyjołem sprężyny. co może byc przyczyną ze lag w czasie wciskania blokuje sie i nie idzie jej wyciągnac? wykręciłem 2 z czego jedna sie blokuje a dróga pracuje bez zarzutów. w momęcie kiedy oby dwie wcisne maksymalnie ta która sie blikuje jest dłuższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorier Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Jest dłuższa bo nie wchodzi do końca. Najprawdopodobniej jest krzywa rura nośna (laga), ale może też być krzywa goleń przedniego zawieszenia.Zamocuj Goleń w czymś, np. w imadle, wciśnij lage tak żeby dało sie nią krecić i zmierz bicie. Tylko to wymaga dokładności, bo 0,5mm bicia możesz nie zauważyć. Najlepiej rozebrać zawieszenie i przyłożyć obie lagi do siebie i patrzeć na nie pod światło, jak ktoras będzie krzywa to będzie to widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 wymieniałem ostatnio opone i przy wywazaniu zauwazylem ze mam krzywą oske! na blacie-pod swiatło widac ze jest w pewnym momencie leciutenki banan-max wchodzi listek o grubosci 1 mm w to zakrzywienie!szukac nowej oski? Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 (edytowane) No jasne że tak. Załatwi Ci łożyska w krótkim tempie. A jak pęknie to załatwi też Ciebie. Edytowane 4 Lipca 2008 przez Greedo Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorier Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Raczej nie pęknie, ale łożyska będzie niszczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 to nie dobrze! kasa poszła na opony a tu...jutro dzwonie do Yamahy w Częstej i zapytam sie ile taka ośka kosztuje!jak sporo to w tym sezonie sobie odpuszcze bo moto jedzie jak po szynach, nic nie bije, nie sciąga, przy hamowaniu zero sciągania! Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Szukaj używanej Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 obdzwoniłem ludzi co na allegro mają fazery na częsci i nie mają albo mają delikatnie krzywe wiec to odpada! z zagranicy dochodzi przesyłka wiec nie wiem czy bardziej sie nie bedzie oplacało kupic nową! zobacze ile mi jutro zaspiewaja w serwisie!wtedy bede myslał Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 obdzwoniłem ludzi co na allegro mają fazery na częsci i nie mają albo mają delikatnie krzywe wiec to odpada! z zagranicy dochodzi przesyłka wiec nie wiem czy bardziej sie nie bedzie oplacało kupic nową! zobacze ile mi jutro zaspiewaja w serwisie!wtedy bede myslał Strzelam - 240 cośtam - 300 :icon_mrgreen: Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyt lagodny Opublikowano 5 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 to pewnie ta krzywa laga powoduje to że w czasie chamowania motocykl przechyla na jedną strone a ja myślałem ze przyczyna leży w nierównym poziomie oleju chydraulicznego w nich. mam troche problem ż odkręceniem tych imbusów na dole. ciekaw jestem ile zawoła za to mechanik??????????? mam nadzieje grosze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 Zależy od tego jaki imbus masz na dole. Jeżeli 8 to w wiekszosci zestawów narzędziowych jest specjalna przystawka nasadka(nie wiem do czego służy ale raczej ne do tego ;] ). Z jednej strony na pneumata , z drugiej strony ucinasz w miare równo imbusa 8 i nie ma bata , musi puscic. Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 dzwoniłem do Yamahy i krzykneli za nową ośke 130pln-nie jest tragicznie wiec chyba sie skusze! podjade jeszcze z tą moja oską do mechanika i zobacze co on na to powie! Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi