_Pablo_ Opublikowano 13 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 (edytowane) erykma dzięki ale u mnie krucho z angielskim. Znalazłem już na allegro. Ostatnio jak szukałem to nic nie było . Także kupię tam bo jak będziemy sobie wysyłać w tą i z powrotem + jakieś ksero to na to samo wyjdzie . Chyba żeby kostass miał to jeszcze by to miało sens.Brodacz i pyra również dzięki za chęci Edytowane 13 Listopada 2012 przez _Pablo_ Cytuj Motocykle są jak wódka ... prawdziwa jazda zaczyna się od litra ... 2012r. - Rumunia/Bułgaria : 4500km (14 dni )2013r. - Albania/Grecja : 4700km (17 dni )2014r. - Estonia/Finlandia : 4000km (15 dni ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erykma Opublikowano 13 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 ale jakbys tylko chcial, to podaj e-maila na privat, to Ci przesle 1.Kostass-Łódź/Kalisz2.Królik-Kalisz3. Pablo - Łódź/Rybnik4. brodacz - Wlkp5-6. pyra + Beata - Wlkp7.MarMar - Kołobrzeg8-9 RENIA i LUCJAN -Tychy10. Wiedźma - Puszcza.........11. Wadera -Wrocław12. erykma - Norwegia tylko ze mna to na dwoje babka wrozyla, bo po pierwsze zona ma termin porodu na poczatek kwietnia, a po drugie pogoda moze byc jeszcza zimowa w moich rejonach, a nie mam opon na kolcach do motonga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostass Opublikowano 14 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 Pablo mam instrukcję i chyba serwisówke ale obie po angielsku . A przyjeżdzac nie trzeba mozna wysłac mailem .Ale Pyrek wsadziłes kij w mrowisko , wyciszcie temat na YDS ja tego nie zrobię bo tam nie piszę.Wadera jak jesteś Jankeska to daj cynk Zoltanowi , no chyba ze juz zdazyl zmienic maszynę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JSparrow Opublikowano 14 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 (edytowane) Jak juz sie zaaklimatyzujecie w Slesinie to moze moj synalek do Was podleci na moim sprzecie a moze zrobicie jakas przebiezke krajoznawcza? Jeszua jesli czyta. Jakbys zerknal na IP to bys wiedzial skad post. Moj chief mechanik jezdzi WR 450F i mieszka w Durbanie. Zmienic go nie zmienie bo musi mi przygotowac statek na dry dok. A to juz w styczniu. Jesli bym mogl napisac cos w przywitalni to bym sie przedstawil. Ale nie moge co zglaszalem. Edytowane 14 Listopada 2012 przez JSparrow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostass Opublikowano 14 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 Kujawiak , nie mieszaj ludziom w glowie tymi zmianami tożsamości :) , dobrze ze avatar zostawiłes chociaz inaczej nie byłoby wiadomo kto pisze . Wisenna przebieżka na pewno gdzies i kiedys sie odbędzie , w tym roku juz marcu nakręciłem 2kkm , moze historia sie powtórzy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyra.pl Opublikowano 14 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 Kostas spoko, spoko :cool: niech sobie gadają, zaraz im przejdzie jak nie będziemy komentować :cool: trzymamy się dotychczasowych ustaleń :cool: Byłeś, widziałeś..........? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostass Opublikowano 14 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 nie, nie bylem . Ale jak pojade i zobacze to dam zna c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyra.pl Opublikowano 14 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 lista się zmieniła- proszę nie komentować 1.Kostass-Łódź/Kalisz2.Królik-Kalisz3. Pablo - Łódź/Rybnik4-5. pyra + Beata - Wlkp6.MarMar - Kołobrzeg7-8. RENIA i LUCJAN -Tychy9. Wiedźma - Puszcza.........10. Wadera -Wrocław11. erykma - Norwegia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostass Opublikowano 16 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 co sie temat zaciąl i zaległa grobowa cisza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Pablo_ Opublikowano 16 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Każdy chyba srubki czyści :D ja tam nawet żarówki nie miałem czasu wymienić :-( ale w przyszłym tygodniu obiecuje ze przetestuje i na żywo podczas kółka po lesie jak rownież w garażu Cytuj Motocykle są jak wódka ... prawdziwa jazda zaczyna się od litra ... 2012r. - Rumunia/Bułgaria : 4500km (14 dni )2013r. - Albania/Grecja : 4700km (17 dni )2014r. - Estonia/Finlandia : 4000km (15 dni ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JSparrow Opublikowano 17 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 (edytowane) Kostass. A co sie stanie jak sprzedasz Garfilda? Konno przyjedziesz? :) Edytowane 17 Listopada 2012 przez JSparrow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarMar Opublikowano 17 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Każdy chyba srubki czyści :D ja tam nawet żarówki nie miałem czasu wymienić :-( ale w przyszłym tygodniu obiecuje ze przetestuje i na żywo podczas kółka po lesie jak rownież w garażu Ja również wczoraj zakończyłem sezon-moto umyte,teraz będę przez zimę "dopieszczał" w garażu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erykma Opublikowano 17 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 ja juz zakonczylem dosyc dawno temu, bo aura w moich rejonach nie jest laskawa dla motomaniakowjesli ktos potrzebuje informacji co do cieknacego paliwa, to sluze pomoca, bo przerabialem ten temat dosyc dlugo i ostanio w koncu udalo mi sie zlokalizowac wyciek, a nie bylo to latwe, bo jak i inni mialem tak, ze tylko przez jakas chwile cieklo na zimnym silniku, u mnie to wystepowalo tylko jesli moto postalo co najmniej kilka a nawet kilkanascie dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarMar Opublikowano 17 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 No to napisz jaka przyczyna,bo u mnie było podobnie,po dłuższym postoju,i raczej na zimnym silniku.Po rozgrzaniu juz tego nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erykma Opublikowano 17 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Ja posprawdzalem wszystkie wezyki wychodzace z baku, ale to nie bylo przyczna.Podnioslem bak i odpalilem na zimnym silniku, w miejscu gdzie wtryskiwacze wchodza w cylindry (miejsce pod rama mala dostepne) zobaczylem paliwo, czyli juz bylo wiadomo ze bedzie to grubsza sprawa i przyznam szczerze, ze troche mnie to zezloscilo. Zaczalem dokladniej sie przygladac i analizowac cala sytuacje i sprawa sie wyjasnila. Wtryski polaczone sa ze soba krotkim wezykiem, ktory wg mnie jest odprowadzeniem nadmiaru paliwa podanego przez pompe. Na tym przewodzie sa oslonki, cos w rodzaju i o wygladzie tasmy izolacyjnej, a pod ta otulina znajduja sie opaski zaciskowe, ktore utrzymuja wezyk na wtryskach. Obejmy te sa zascisakne a nie skrecane i dlatego moga popuscic i wtedy pojawiaja sie wlasnie takie wycieki. U mnie jedna z opasek byla luzna i przewod paliwowy swobodnie zsuwal sie z wtryskiwacza, a to powodowalo pojawianie sie paliwa na zeberkach cylindra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi