gizmucik Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 Mie sie zdaje że ten dyfuzor robi robote bo moto jest jakoś dziwnie elastyczne i ma dużo mocy na niższych obrotach... aj nie bede mowił co ty robiłeś ze swoim moto :biggrin: No racja lepiej nie mów tego co ja ze swoim robiłem :biggrin: :) A czy zmieniłeś albo kombinowałeś cos przy tym dyfuzorze. No bo jeśli on jest seryjny i nic nie kombinowałes przy nim ani nic to ten nagły problem jest nieco dziwny, tymbardziej jeśli przyczyną ma być dyfuzor.No bo jak mówisz że CR moto jest elastyczne i mocne na niskich a zamula na wysokich obrotach to cos tu jest nie halo :P Przecież to 2T, więc przyrost mocy jest proporcjonalny do obrotów :cool: :crossy: A w CR taki przyrost mocy nie jest raczej liniowy :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 Skoro czepliśmy się dyfuzora....Sprawdz średnice wlotu do dyfuzora w stosunku do średnicy wylotu z silnika, musza być takie same jezeli wlot do dyfa jest mniejszy to będziesz miał efekt jak przymknięty zawó wyechowy. Inna sprawa czy CR ma zawór wydechowy?? Jezeli ma to sprawdz jego :) Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 8 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 Skoro czepliśmy się dyfuzora....Sprawdz średnice wlotu do dyfuzora w stosunku do średnicy wylotu z silnika, musza być takie same jezeli wlot do dyfa jest mniejszy to będziesz miał efekt jak przymknięty zawó wyechowy. Inna sprawa czy CR ma zawór wydechowy?? Jezeli ma to sprawdz jego :)zawor ma oblukałem i jest git... wyczysciłem gazior,filtr i pare pierdół i moto ma juz cały gaz normalnie ale nie ma tego kopa na wysokich obrotach... moc rozwija liniowo jedynie na srednich obrotach czuć skok mocy a potem nei ma strzału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulamoto Opublikowano 13 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2008 Przy remoncie dales nowe uszczelki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 13 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2008 (edytowane) Przy remoncie dales nowe uszczelki??tak-ja kupiłem od znajomego po remoncie Edytowane 13 Lipca 2008 przez rafael Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cziken929 Opublikowano 14 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 robi buuuu CR250 ma wściekłą górę !! Jeśli byłby problem z mieszanką, to długo schodziłaby z obrotów (zbyt uboga) Problem leży po stronie zaworu wydechowego !! Ściągnij sobie manuala i ustaw jak należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi