bebe_19 Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Witam, robie remont mojej Hondy CR 125, jest w trakcie składania no i mam problem...Po założeniu tłoku oraz nałożeniu cylindra, wystaje on ok 1,5mm nad cylek.Co teraz zrobić? Dać grubszą uszczelke pod cylinder, a jak to nic nie da to też pod głowice?Czekam na odpowiedź :icon_exclaim: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Jak moze wystawac? Przed remontem tez tak bylo? Masz dluzszy tlok czy co?Jesli dasz wieksza uszczelke pod cylinderwtedy mozesz zmienic czasy otwieranai okien.Moze zastosuj grubsza pod glowice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bebe_19 Opublikowano 30 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Jak moze wystawac? Przed remontem tez tak bylo? Masz dluzszy tlok czy co?Jesli dasz wieksza uszczelke pod cylinderwtedy mozesz zmienic czasy otwieranai okien.Moze zastosuj grubsza pod glowice Kupiłem ją nie sprawna, z wyjetym cylinderem.Tłok kupilem w sklepie motocyklowym, dobrali mi go do nowej tuleji. Właśnie, tez sie obawiam, co będzie gdy za bardzo podniose np głowice... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian44 Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 oj moze wystawac. W moim enduro gdy kiedys posiadalem tez postawnowilem zrobic remont.Zamówilem po jego nr Cylinder,tlok i pierscienie z wloch,Wszystko po nr. Szkoda ze nie wiedzialem ze w moim silniku wal byl od 80ccm a wszystko numerami zamówione pod orginalna 50. W tlok wystawal po nad 2cm :icon_rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 To nie jest remont tylko kręcenie bata z gówna.Prawdziwy remont polega na stosowaniu części oryginalnych lub dla mniej zamożnych części tzw. after markt ale nie dorabianych u oszustów lub znalezionych na śmietniku. Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art92 Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Miałem taki przypadek w WSK, dałem 3 podkładki pod cylinder i jedną pod głowicę i chodzi bez problemu, tylko że to WSK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Sprawdz czy nie bedzie tlukl o glowice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bebe_19 Opublikowano 1 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 To nie jest remont tylko kręcenie bata z gówna.Prawdziwy remont polega na stosowaniu części oryginalnych lub dla mniej zamożnych części tzw. after markt ale nie dorabianych u oszustów lub znalezionych na śmietniku. Ja kupiłem wszystko w Martin Motocykle w Będzinie, jesteś z Sosnowca, to pewnie sie orientujesz, a nie żadne gówna... :icon_mrgreen: Tłok, korbowód, łożyska, simmeringi, uszczelki, tuleja + masa innych rzeczy...Dzisiaj spróbuje dodrobić grubsze uszczelki z kryngielitu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 bez komentarza :biggrin: Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiceTree Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Co Ty próbujesz zrobić, przecież to nie będzie chodzić tak jak powinno... Oddaj ten tłok do sklepu i powiedz żeby Ci dobrali dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bebe_19 Opublikowano 1 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Dzięki, wszystkim za odpowiedzi które coś wniosły do tematu.Moto naprawione, działa jak powinno. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi