Skocz do zawartości

intruder 1400 odgłosy

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, tematem postu jest vs1400 '94, nakręcone 45tys, w tym 30tys w moim wykonaniu; a ściślej ujmując- odgłosy, pojawiające się z lewej strony silnika. Sprawa wygląda tak- na jałowym biegu wszystko pracuje bardzo ładnie, bez względu na rozgrzanie silnika. Po ruszeniu też jest ok, dopóki się silnik nie nagrzeje. Po rozgrzaniu i wejściu na trochę wyższe obroty (tak ok.100 km/h na 5.) z okolic głowicy (subiektywnie- z lewej strony przedniego cylindra) dochodzi takie grzechotanie-dzwonienie :) (jakby garść śrub wysypać na blachę). Przy niższych obrotach cichnie, natomiast nasila się wraz ze wzrostem obciążenia- np. w dwie osoby jak jadę 90-100 to nawala dość konkretnie...powyżej też wydaje mi się, że jest ciszej ,ale może to już szum wiatru przykrywa tamten odgłos. Słychać wyrażnie, pomimo głośnych, prawie pustych wydechów. Motocyklem jeżdżę prawie wyłącznie w długie trasy w dwie osoby, serwisowany regularnie w ASO, od ostatniego przeglądu w Polandposition zrobiłem raptem jakiś 1000km (płyny, okładziny, regulacje, wymiana sprężyn w sprzęgle).

Macie jakieś pomysły?PZDR

Może czegoś nie dokręcili przy serwisie. Jakaś blacha brzęczy

Mam nadzieję :buttrock: dzięki za odpowiedzi, do PP nie wpadłem, logistycznie są usytuowani niezbyt korzystnie i musiałbym się urwać z roboty. Co do dzwigni zaworów i luzów- byłyby chyba słyszalne też bez obciążenia(?) Dodam, że gdy motocykl stoi na luzie można sobie kręcić manetką do woli- i jest cisza. Do ok. 3tys obrotów też nic niepokojącego nie słychać. Motocykl pali idealnie, bez ssania, spalanie w normie, moc nie spadła- aha, spalanie stukowe raczej odpada; też sie zastanawiałem- przez jakiś czas lałem vpower, 98 i inne supremy- bez różnicy.PZDR