STIFF Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Czy motocykl musi być wyposażony w kierunkowskazy? Kiedyś pamiętam że nie musiał mieć - wystarczyło machać ręką - ale czy nadal tak jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 musi. AFAIK nie dotyczy tylko tych, które fabrycznie nie miałyjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 i były wyprodukowene prze 1989 bodajże ;] po teraz tez da sie kupić nowe moto bez kierunku vide endurak Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz9139 Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Czy motocykl musi być wyposażony w kierunkowskazy? Kiedyś pamiętam że nie musiał mieć - wystarczyło machać ręką - ale czy nadal tak jest? jesli kiedys ktos kupil nowe moto bez kierunköw , to tak mozna jezdzic (SHL, WFM). Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STIFF Opublikowano 22 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Chodzi o moto z 2002 roku ściągane ze Stanów - brak kierunków bo tak było fajniej. No to trudno - założę. A czy w takim razie kierunki montowane na kierownicy (na manetkach) są legalne? Chodzi mi o to że myślę o założeniu tam kierunkowskazów bo będą widoczne i z przodu i z tyłu a z tyłu bym już nie zakładał. Chodzi o moto z 2002 roku ściągane ze Stanów - brak kierunków bo tak było fajniej. No to trudno - założę. A czy w takim razie kierunki montowane na kierownicy (na manetkach) są legalne? Chodzi mi o to że myślę o założeniu tam kierunkowskazów bo będą widoczne i z przodu i z tyłu a z tyłu bym już nie zakładał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 i były wyprodukowene prze 1989 bodajże ;] po teraz tez da sie kupić nowe moto bez kierunku vide endurak no właśnie kwestii wieku nie byłem pewien. ALE: czy współcześnie produkowany motocykl dostanie homologację (prawo do poruszania się drogami publicznymi) jeśli nie będzie miał kierunkowskazów? chyba nie... bo enduro w wersji homologowanej migacze mająjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okrop Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 A czy w takim razie kierunki montowane na kierownicy (na manetkach) są legalne? Chodzi mi o to że myślę o założeniu tam kierunkowskazów bo będą widoczne i z przodu i z tyłu a z tyłu bym już nie zakładał.Nie pytalem na stacji diagnostycznej ale moim skromnym zdaniem1)jak najbardziej sa legalne2) nie przesadzaj - zakladajac na kierownicy masz zalatwone kierunki z przodu, a z tylu potrzebujesz osobne zamontowac. Zauwaz ze czasem dostawczaki/ciezarowki maja stylu kierunki na wysiegnikach - ale to nie zwalnia ich od montowania kierunkow z przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi