Pako144 Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 Witam mam taki problem , że moje suzuki ma małą prędkość bo tylko 65 km/h przy zębatce z tyłu 40 zębów , podejrzewam też ,że może być blokada na module zapłonowym i to tak ogranicza prędkość . Proszę o odpowiedź na moje pytanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IZO Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 przeciez nie zadales zadnego pytania.... na bank masz blokade albo na module albo na gazniku albo na wydechu, wejdz w szukajkie tysiac sto tematow o blokadach......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pako144 Opublikowano 21 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 Możliwe też jest że przez gaźnik bo kupiłem go z gaźnikiem od simsona !!! Może ma ktoś do sprzedania oryginalny gaźnik do suzuki ts ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IZO Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 wybacz za pogarde ale masz ku*wa gaznik od sima i sie dziwisz ze nie chce jechac? to tylko i wylacznie jego wina! powiedz jaki masz silnik 5 biegow chlodzony powietrzem czy 6 i chlodozny ciecza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 pewnie ma 5\opowietrze. kumpel też ma taka suzuke i też tyle samo mu leci a gaźnik ma orginalny. Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pako144 Opublikowano 22 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 5 biegów , chłodzony powietrzem ale nie mogę nigdzie znaleźć oryginalnego gaźnika do niego i jeszcze spróbuje dać troszkę większą zębatkę o parę zębów !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz90skomra Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 :biggrin: :buttrock: :biggrin: Powodzenia, jak dołożysz zębów z tyłu to napewno będzie szybciej jechał :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 5 biegów , chłodzony powietrzem ale nie mogę nigdzie znaleźć oryginalnego gaźnika do niego i jeszcze spróbuje dać troszkę większą zębatkę o parę zębów !!! nie obraź się ale śmieszny sie robisz :biggrin: Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audioterrorysta Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Czarek też niezły jesteś. czy on napisał ze na tył wrzuci większą zębatkę?? więc w czym problem. Napisz na jakich obrotach masz te 65km/h i na ile obrotów zaczyna sie redline (czerwona skala na obrotomierzu). To zobaczymy czy warto inwestować w tą zębatkę. Jak masz teraz z przodu 15z i chcesz już kupować to powiem, że podobno pasuje 17z od MZ150. Niewiem tylko trochę luźniejsza na wałku zdawczym niejest. Musisz sprawdzić. Jaki gaźnik w simsonie jest? 16mm? Pewnie, że będzie on słabszy od oryginalnego, ale gorsze patenty w motocyklach widziałem. Oryginał to pewnie mikuni (w suzuki RG80 chłodzony cieczą 6 biegów ale podobny silnik jest VM20, tutaj będzie za duży). Ale szczerze powiem mikuni są słabe bo mi się sypie zawór iglicowy w nim, a podobno po przekładce gaznika do RG80 z np Ns-1 lepiej jeździ. więc kup może jakieś dellorto, ale max 17,5mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pako144 Opublikowano 23 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 niestety nie działa mi obrotomierz to Ci nie powiem na jakich obrotach ma to 65 km/h ale tak na oko to z 6 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicek15 Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 (edytowane) Ale szczerze powiem mikuni są słabe bo mi się sypie zawór iglicowy w nim, a podobno po przekładce gaznika do RG80 z np Ns-1 lepiej jeździ. więc kup może jakieś dellorto, ale max 17,5mm.NS-1 nie miała Dellorto, tylko Keihina.ale tak na oko to z 6 tyś.Na oko, to Ty sobie możesz... Edytowane 23 Czerwca 2008 przez wicek15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi