szyszkun112 Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 (edytowane) witam. bardzo prosze o pomoc. sytuacja troche dziwne i musze ja opowiedziec. kupiłem niedawno z niemiec drz 400e. jezdziłem, jezdzilem i musiałem wymienic łozysko głowki ramy no i motor postawiłem w garazu. ojciec mechanik samochodowy co prawda, ale ładnie mi to zrobił. jednego wieczoru wszedl do garazu, odpalił go i na wolnych obrotach moto sobie chodzil. kolanko kolktora czeerwone, ze jajka smazyc i chłodnica goraca, ze dotknac nie idzie. 3,5 min ze stoperem w reku i jest strasznie nagrzany. ja przed wymiana i tym odkryciem jezdzilem sporo i nie zauwazalem tego i jezdzilo sie normalnie. teraz troche sobie chyba "wkrecilem" do glowy i zastanawiam sie czy to normalne czy nie, ze szybko sie nagrzewa i jest goraca chlodnica strasznie i czerwone kolanko. po prostu wczesniej tego nie zauwazylem i nie martwilem sie niczym, a tu nagle przy takim wieczornym wejsciu go garazu takie cos. nie wiem czy to bylo wczesniej czy wystapilo dopiero teraz albo czy moze po prostu tak jest i on musi sie tak nagrzac. prosze o szybkie odpowiedzi, bo weekend i nie wiem czy tor smigac czy nie:P Edytowane 20 Czerwca 2008 przez szyszkun112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOM68 Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Termostat ? wiatrak na chłodnicy? czujnik temp. do załączania wiatraka ?Jak ojciec mechanik to chyba powinien sobie z tym poradzić - na tej samej zasadzie to działa jak w samochodzie, chłodzenie musi być w moto i samochodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szyszkun112 Opublikowano 20 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 (edytowane) hmm no to raczej wszystko działa. tyle ze nie ma tu przeciez wiatraka i czujnika do załaczania go. bylem u kolegi zobaczyc jego yz 400 z 2001 roku i ma to samo. 3 minuty i kolano czerwone i gorace wszystko. to myslicie z to normalne czy cos tam robic? pompa wody działa ok. Edytowane 20 Czerwca 2008 przez szyszkun112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiatek Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Jak jedziesz to masz dodatkowe chlodzenie wiatrem :icon_mrgreen: a jak stoisz to takiego chlodzenia nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szyszkun112 Opublikowano 20 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 no pytam tu powaznie i oczekuje takich samych odpowiedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 wszystko w normie, TTTM Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 no pytam tu powaznie i oczekuje takich samych odpowiedzi... Powyższa odpowiedź była poważna. Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 czerwone kolnako , to albo zly sklad mieszanki , albo zawory puszczaja , w kazdym razie nie powinno tak byc . Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pack84 Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 oczywiscie, Rych ma racje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 no pytam tu powaznie i oczekuje takich samych odpowiedzi... Robisz sobie żarty z forum i wymagasz poważnych odpowiedzi?A może koledzy z piaskownicy Ci pomogą? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi