milosz-RR Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 Witam.W przyszłym sezonie planujemy z moją kobietą zakup następnego motocykla dla niej. Wahamy się między R6 a CBR 600 RR z naciskiem na CeBrę. I tu pojawia się niemały problem. Wybranka ma 155 cm wzrostu i ciężko by jej było dosięgnąć ziemii. Tak więc: Czy ktoś zmagał się już z podobnym problemem? Słyszałem o zestawach obniżających do motocykli ale niebardzo jest gdzie o tym poczytać, i sprawdzic ile taki zestaw faktycznie obniży wysokość motocykla. Za wszelkie wskazówki będziemy bardzo wdzięczni. Pozdrawiam Cytuj SUPPORT 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronek Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 No właśnie!. Ja mam podobny problem i też tylko słyszałem o zestawach i ewentualnej możlwości odchudzenia kanapy. Kupiłem właśnie Hondę VFR i jestem trochę do niej za krótki :icon_mrgreen: . Wcześniej śmiagałem kawą zzr 600 i było na styk ale ok. Honda jest niestety wyższa i ma szerszą kanapę. Niby daję radę na palcach albo na jednej stronie, ale honda jest cięższa od kawy i to stwarza zagrożenie niekontrolowanego przechyłu podczas manewrów parkingowych i w konsekwencji położenie motocykla. Pomijając popękane i porysowane plastiki pozostaje jeszcze obciach :icon_eek: Tak wię koledzy prosimy o pomoc i mądre słowo od "wójka dobra rada" :wink: pozdro i czekamy na ruch w tym temacie :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 byyyyłooo... "zestaw" nazywa się dog-bones, do kupienia np. w louisie, i służy do obniżenia tyłu. przód dla równowagi należy przy tym ciut wpuścić w półkach. słabsze tapicerowanie kanapy zmniejszy komfort jazdy, a próby "bezinwestycyjne" np. samo wpuszczenie lag - pogorszy prowadzenie; tak przynajmniej mówią znani mi dobrzy mechanicyjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 (edytowane) Nom. jak wyżej. Dog Bones. Tak sie potocznie mówi na dzwignie łączące wahacz z elementami amortyzatora lub pośrednią dzwignią. A dog bones dlatego że są to zaokrąglone i poszerzone na koncach płaskowinik które wygladają jak charakterystyczna kość dla psa z kreskówek. Cała operacja jest bardzo prosta, odkręcasz 2 nakrętki, wyciągasz śruby i oryginalne łączniki i zakładasz te krótsze które są identyczne , różnia sie tylko długością.do hondy akurat ciężko z tym jest, może Hondy mają jakąś inna konstrukcję zawieszenia lub nikt nie narzeka na wyskość. :-) http://shop.ebay.co.uk/items/Motorcycle-Pa...Z14780QQ_ssovZ1 Edytowane 20 Czerwca 2008 przez qurim Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi