chorcio Opublikowano 26 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2006 Witammoge w dobrej cenie kupic kask schuberth concept i tu pytanie jak bede wyglada wiem ze bezpieczenstwo najwazniejsze ale czy nie jest toi garnek dla motocyklistów starszych doswiadczeniem i wiekiek niz moje 26 lat i moja xj 600s acha mam równiecz do wyboru osbe cabrio jak myslicie w czy bedzie wygodniej i lepiej aa moze macie zdjecia waszych szanownych głów w tych kaskachDzieki za pomoc Cytuj <p>była mz - była xj600s - była vn800 - była vl 800 - był Road King 1550 - był Fat Boy TC 96 - była Electra TC - był Night Rod - był Heritage Softail TC jest Electra i Softail Springer - malina. :wub: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 26 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2006 o marce osbe nie słyszałem praktycznie wcale, schuberth jest znanym i cenionym producentem, choć głównie za naszą zachodnią granicą. jak w dobrej cenie, to ja bym brał :icon_razz:pochwal się przy okazji gdzie ta dobra cena i ile wynosi, szukam szczękowca dla plecaczka, to może skorzystałbymjsz ps.popraw pisownię, zastosuj interpunkcję w postach. musiałem coś ze 3x przeczytać twoją stukaninę, żeby dotrzeć do treści. trochę szacunku czytającym i językowi polskiemu się chyba należy... :/ Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 26 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2006 Schuberth to taki mercedes wśród kasków, najwyższa jakość co przekłada się też niestety na cenę.Jak Cię stać to bierz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drogowiec Opublikowano 26 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2006 Używam Concepta aktualnie. Też kupiłem w dobrej cenie, bo poniżej 900 złociszy. Kask rewelacyjnie wygodny. Założyłem i od razu mi przypasował. Mechanizmy działają bardzo dobrze i wygodnie się je obsługuje. Rozszczelnianie szybki jest niesamowitym patentem :icon_razz: I oczywiście opuszczane gogle przeciwsłoneczne. Bardzo ciemne, więc można jechać nawet wprost pod słońce. Jak do tej pory narzekam jedynie na hałas z wlotu powietrza na szczęce. Wolę jechać w rozszczeelnionej szybce, niż otworzyć go. Poza tym uważam ten "beret" za baaardzo dobry, turystyczny kask. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurfan Opublikowano 26 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2006 Schuberth klasą samą w sobie. Ja jeżdżę w Schubercie J1. Bardzo wygodny i mam nadzieję, że w razie "czegoś" (tfuu, tfuu, tfuu) ochroni skutecznie moją makówkę. Trochę kosztował, ale odejmowałem sobie od ust, żeby mieć kask, co do którego będę miał zaufanie. I mam. :icon_razz: Polecam go każdemu. Już kiedyś o nim pisałem. Wystarczy poszukać.Pozdrawiam. Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas 78 Opublikowano 26 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2006 Witamnabyłem schubertha tylko speeda i nie jest to szczękowiec na razie jest w drodze do mnie słyszałem też dobre opinie o tych kaskachjak już będę miał na głowie to opiszę wrażeniapozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom. Opublikowano 26 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2006 Jak kupywałem szczękowca to na forum dostałem ten link:http://www.neo.mystik.alfatel.pl/dlaczegonieshoei.htm ale i tak kupiłem Shoei Syncrotec II :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chorcio Opublikowano 26 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2006 WitamPrzepraszam za interpunkcje i inne takie. Po prostu dostałem newsa od kolegi z Niemiec że ma taki kask M w cenie poniżej 900pln, a jako że sie spieszyłem do roboty to szybko pisałem, więc interpunkcje sztag trafiłPozdrawiam Cytuj <p>była mz - była xj600s - była vn800 - była vl 800 - był Road King 1550 - był Fat Boy TC 96 - była Electra TC - był Night Rod - był Heritage Softail TC jest Electra i Softail Springer - malina. :wub: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas 78 Opublikowano 27 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2006 Witam ponownie. Kask dotarł do mnie i dziś miałem pierwszą przejaźdżkę.Pierwsze wrażenie-kask jakby robiony na moją głowę , nigdzie nie ciśnie , wszędzie przlega jak trzebawykonanie I klasa miękko i przyjemnnie Samo wkładanie na głowę bez czerwonych uszu i jakiegokolwiek problemuzapina się świetnie , odpinając nie trzeba szarpać przeginać kombinować -jedno naciśnięcie + odpięcie rzepa i jużteraz jazda :warunki pochmurno, wietrznie i deszcz -sam start i przyspieszenie nie widzę różnicy z poprzednim kaskiem jednak kiedy przełączyłem na 6 i spojrzałem na zegar 140 km/h - cicho w środku zero podwiewania świstów nic -do tego przestanki bez otwierania szybki -zero pary -nic nawet przy oddychaniu przez ustasam mechanizm szybki też jest precyzyjny- zero problemów- deszcz spływa po szybie i nie czuć wilgoci w środku kasku - dodam ,że nie czuć nic na szyi, tak jakby kask odpowiednio kierował pęd powietrza-wcześniej jeździłem z kołnieżem Kasku nie chce się ściągać z głowy :D Polecam wszystkim Schuberth Speed :D co do tematu-jeśli ten twój model będzie tak samo albo i lepiej wykonany to tylko pozazdrościć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes62 Opublikowano 30 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2006 Ja tez juz 3 sezon "latam" w Schubert Concept i jestem jak najbardziej zadowolony, dolaczam sie do opini poprzedników i dodam ze jest tez jednym z najcichszych kasków jesli chodzi o szumy zewnetrzne i polecany tym co musza jezdzic i zakladac kask w okularach :buttrock: Plus dla modelu to to ze w schubertach jezdzi cala Polizei w Germanii, bo tez kaski ze znaczkiem BMW to nic innego jak tez firma Schubert a nawet taki gosc jak Michael Schumacher ( Formula 1 ) tez od paru sezonów jezdzi Ferrari ale w kasku Schuberta :buttrock: To tyle reklamy ,mysle ze i tak kazdy przekonuje sie osobiscie co do slusznosci wyboru " garnka" dopiero w dalszej trasie i nie daj Boze w ciezkich warunkach pogodowych.Trafnego wyboru !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tdm900 Opublikowano 31 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2006 Hi,ja mam schuberta conceot c2 szczekowy,jest naprawde dobryjak go zalozylem pierwszy raz to prawie silnika nie slyszalem, szybka nieparoje,ma bardzo dobry system wentylacyjny jest szczelny i ma b.dobra aeorodynamike.Jezeli cie na niego stacto sie niezastanawiaj pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitek Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 WitamMam Concepta od paru dni.Zgodze się z przedmówcami co do wygody bo leży super,zakłada się przyjemnie,jedynie przy opuszczaniu szczęki muszę trochę odgiąć ten kołnierz od dołu bo haczy o brodę.Super jest blinda przeciwsłoneczna. Wygodne zapięcie.Moim zdaniem wydajny system wentylacji,chodzi mi o wlot na górze. Otwierany wlot na szczęce to porażka.Otwarcie go znacznie zwiększa hałas.Nie jaździłem w deszczu jeszcze więc na temat parowania nie mogę się za bardzo wypowiedzieć.Plusów ten garnek ma wiele natomiast moim zdaniem nie jest jakoś super cichy.Trochę mnie rozczarował pod tym względem.Przedtem miałem taniego szczękowca Nitro i Schuberth prawie 4razy droższy jest cichszy ale tylko trochę.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi