marcmerc Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 witam mam dwa pytania po pierwsze mam urwaną śrubę (szpilkę) w bloku silnika co prawda wystaje ok 1 cm tej szpilki ale za nic nie mogę jej wykręcić jak myślicie ile może mnie kosztować wymiana tego w jakimś warsztacie a po drugie w moim moto rury wydechowe są polączone ze sobą jeszcze jedną rurką przechodzącą pod silnikiem do czego ona sluży i co się stanie jeśli bym ją zlikwidowal ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Truemaker Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 Kurcze, jakby to nie bylo w bloku silnika to mozna zawsze sprobowac ogrzac do czerwonosci okolice tej urwanej sruby, potem mocno scisnac ja i jakos wykrecic, mysle , ze by poszla, ale tak to robilem jak ostatnio przekrecilem inna srube, ale nie w silniku ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Końcówke śruby opiluj równolegle z 2 stron tak aby jakis klucz CIASNO na nią pasował. Do tego grzej okolice palnikiem, ale nie za mocno i wykręcisz ją. A ta rurka między kolektorami to jest ważny element. W HD nazywa się to cross-over pipe. Bez tego moto moze źle smigac, więcej palić itd. Ogólnie to trza by przytoczyc zasadę działania układu wydechowego a to spora historyjka jest. :) Zostaw ją tam gdzie jest. pozdro. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Jeszcze jedna metoda to dospawać do tej końcówki coś (łeb śruby, pręt, itd) i spróbować jeszcze raz. Przy okazji spawania akurat sie rozgrzeje.... Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi