Stepniewski-28l Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 witam, mam ntv-ke z 1992,może ktoś wie co to może być?Kiedy moto stoi na nóżkach centralnych i chodzi na wolnych obrotach na biegu, to coś strasznie hałasuje w skrzyni przy wyjściu na kardan.(nie jest to krzyżak kardana,bo sprawdziłem) a podczas jazdy jest jeszcze gorzej ale pod warunkiem ze silnik przawie nie przyspiesza ani prawie się nie ciągnie.(ruchy gazu powodują walnięcie) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pack84 Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 ciężko stwierdzić o co Ci chodzi ale myślę że jest to jednak dzwięk z przeniesienia napędu - wału. zapytaj na ntv.fora.pl. u mnie nie ma centralki więc tego nie sprawdzę ale pewnie ktoś inny Ci odpowie z forum ntv. ja bym się jednak nie przejmował, ntv to sprzęt nie do zajechania, jeszcze nie slyszałem o awarii wału. stuki od wału moga dochodzić przy jezdzie na niskich obrotach, przy wysokich biegach - to normalka. dlatego trzeba trzymać te min 3 tyś i nie przyspieszać przy najniższych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zlap jedna reka za wal napedowy, a druga za kolo i probuj krecic kolem bez ruszania walem - jaki masz luz ?Oprocz tego podejrzewam ze jakis amor w napedzie walu ( wewnatrz skrzyni ) sie powoli chce sypnac.Moze Piotrek cos podpowie. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stepniewski-28l Opublikowano 22 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Acha,zapomniałem dodać, że kiedy jadę na jedynce wolno i bardzo spokojnie (przeważnie przy wyjeździe z podwórka) to w osłonie wału (wahaczu) słychać wyraźne dzwonienie, jakby wał dzwonił od wewnątrz w wahacz. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 No to przekladnia kierunkowa walu, albo jego przegub we wnetrzu wahacza chce sie rozsypac. Serwis cie czeka. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Prawdopodobnie rozsypało się łożysko w przekładni kątowej ale to tylko przypuszczenie i wypada jak najszybciej wyjąć wahacz. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi