hefaistos Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 Witam! musze wymienić naped. Do rxa jest dedykowany 415 ale z racji tego że nie kupuje za super jakościowo łańcucha chciałbym założyć naped na 420. jakie są różnice w tych oznaczeniach? czy jest to tylko grubośc czy już może np nie wejsć bo jest inny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
?ukaszT Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 Ja ostatnio wymieniałem naped i kupiłem wszystko na łańcuch 415, a przez pomyłke na tył kupiłem zebatke na łańcuch 420. Zębatka jest za szeroka i sie nie zazębia z łańcuchem, Jeśli chcesz to moge Ci sprzedac za okazyjną cenę. Rożnica jest w szerokosci i sie nie zazębia zębatka 415 z łańcuchem 420 i odwrotnie :-). Jak bedziesz chciał zębatke to wal na gg. Ale naped na 420 wejdzie do Aprili RX bo są dwa rozmiary do tego motoru (420 i 415) Ja mam 415. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hefaistos Opublikowano 13 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 hmm to musiałoby być bardzo okazyjnie bo jak zamawiam u mielocha to juża cały naped i raz płące za przesyłke. musiało by wyjśc z przesyłką taniej niż cena zębatki namielochu- bo chyba z tamtą brałeś tak? a co do tego czyw szystko na 420 wejdzie jest eś w 100% pewnien?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
?ukaszT Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 Nie jestem pewien bo niewiem jak z przednią zębatką, tam może być problem z włożeniem zabezpieczenia. Ale skoro są do kupienia zebatki na 420 to raczej powinien pasować. Poczekaj troche może jeszcze ktoś Ci poradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hefaistos Opublikowano 13 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 a mógbyś suwmiarką pomierzyć grubośc tej 515 i 420. ciekawi mnie ile dużo grubsza bedzie 420 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
?ukaszT Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 420 ma około 6 mm a 415 ma około 4,5mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hefaistos Opublikowano 13 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 ok dzieki......podejrzewam że musi pasować bo 414 ma lekkie luzu a w ogóle namielochu do am6 jest zębatka 420 jako produkt dedykowany. wysłąłem zapytanie czy mają zębatki jakie potrzbeuje i niedługo kupuje. bedzie prżód IGM tył IGM albo Chariavalliłańcuch IGM macie jakieś opinie o tej firmie IGM> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
?ukaszT Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 A jakie przełożenie robisz? Ja mam 10/51 i v-max 85km/h :-) chyba nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolo_rn Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 To ile ta twoja obrotów wykręca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
?ukaszT Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 Wykręca około 13 tys obrotów na postoju i podczas jazdy :-). Obrotomierz gubi skale :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hefaistos Opublikowano 14 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 (edytowane) 12/51 albo 50. Tak mam teraz i przy 9,5tys jest 75km/h z silnikiem am5. To Twój na takich przełozeniach jest pewnie bardzo mocny i dziwne że goni aż 85km/h PS: LukaszT jak mieszyłeś tn naped to 4,5mm wyszło dla grubości zębatki na zębie czy na tej obwódce zaraz przy wejściu na wałek. bo mi przy wejsiciu na wałek wyszło około6-7mm a zębatka jest cieńsza. Edytowane 14 Czerwca 2008 przez hefaistos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
?ukaszT Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 Noo, teraz ma troche mocy, na koło z gazu idzie, bez sprzegla, i nie ma górki na którą by nie wjechał :-) Mierzyłem grubosc na zebie nie na tej obwódce, niewiem ile na obwódce ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hefaistos Opublikowano 14 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 (edytowane) dobra zamawiam 420 najwyrzej się to obwódke podszlifuje PS: masz full serie? no to troszke kisza bo 420 mają tylko do modelu od 95r......swoją drogą ciekawe czy coś sie zmieniło czy tylko tak mówią książki. masz foto tej tylniej na 420? Edytowane 14 Czerwca 2008 przez hefaistos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
?ukaszT Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 Mam serie ale nie w 100%, cylinder aluminiowy, wieksza dysza w gazniku, stożek, ale duzej ingerencji w silnik niema, nie jest wysilony. Nie mam foty tej zębatki ale wyglada tak jak na zdjęciu na mielochu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hefaistos Opublikowano 16 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 (edytowane) musze doświerzyć troche bo znowu sa problemy w katalogu firmy olekmotocykle.pl dosilnika am 345 zebatka przednia ma oznaczenie 599 a do am6 600 . CZy ktoś wie czym to sie różni? Czy od am6 z każdego rocznika na 10000% pasuje do am5? może wałek od am6 już jest troche inny..... Jak oceniacie łąńcuchy: SFR 415 ( goś w olek motocykle powiedizał że ludzie sobie chwalą ale cena u wanderbike-a była 34zł wiec super łąńcuch to chyba nie jest)IGM 415 ( z mielocha) ŁukaszT ile masz ilosć ogniw? 124? Edytowane 16 Czerwca 2008 przez hefaistos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi