Dariadal Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Witam Panowie - Nowy Ogromnie sie ciesze ze znalazlem to forum,pomoze mi przetrwac cierpienie czekania do wiosny bo potworka zakupilem w grudniu. Wiele doswiadczen z nim nie mam wiec tym bardziej Wasze na tym etapie sa dla mnie bezcenne. Pozdrawiam Wszystkich :notworthy: Cześć i gratuluję zakupu. Cieszę się, że jesteś z 3miasta. Kolejna maszynka do ustawek. Zaloguj się również na www.cruiser3miasto.pl Jest tam nas (z M1800) już ośmiu. Dojdziesz Ty będzie dziewięciu a to już fajnie wygląda na drodze :clap: Już pisałęm do Adminustratora, że się zgłosisz więc furtka otwarta :-) Do zobaczenia w trasce. Pozdr. PS. na cruiser3miasto.pl loguję się jako Levy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swatch99 Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Witajcie Jestem ze Szczecina i tez jestem szczesliwym posiadaczem 109ki od ~3 tygodni :))))))))) Jakies 400 mil juz przelatalem i jestem pozytywnie zakrecony/zaskoczony. Smigalem wczesniej CBF 600 i troche obawialem sie jazdy na tym " chamie " i jego tylnej 240 mm. Moje obawy zostaly szybko rozwiane i czuje sie na nim fantastycznie - oczywiscie caly czas pelen respect do kunia. Jak pewnie wiekszosc z Was nurtuje mnie przejscie biegami z 1 -> 2 :evil: Ale moze dzisiaj skorzystam z Waszych porad i wyreguluje sprzegielko :biggrin: Pozdrawiam serdecznie, szerokosci, przyczepnosci i do zobaczenia na trasie. Od razu deklaruje sie, ze jak bede w Polandzie to jade z Wami na zlot 109ek o ktorym wczesniej wspominaliscie. Pozdrawiam swatch99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zmucha Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Jak wykonamy pracę to wkleję zdjęcia jak wyszło. Niestety z góry mówię że jest to praca jednorazowa :/ i nie będziemy powielali. Witam. No i prace są na ukończeniu. Teraz bagażnik oraz boczne stelaże pod sakwy są przygotowywane do lakierowania piecowego. Poniżej zdjęcie w stanie surowym: Bagażnik Jest taki jak chciałem :) bagażnik będzie niebieski pod kolor motocykla a stelaże boczne białe :) Pozdrawiam. Witajcie Jestem ze Szczecina i tez jestem szczesliwym posiadaczem 109ki od ~3 tygodni :))))))))) Witam. Heh tez jestem ze Szczecina tyle, że od '89 tam nie mieszkam :) Pozdrawiam i do zobaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariadal Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Cześć swatch99 i gratujuję moto. Mnie też ta skrzynia irytuje. Juz prawie się przyzwyczaiłem jednak jak wczoraj wsiadłem na Wild Stara 1600 i włączyłem bieg to miałem wrażenie że facet miał synchronizacją na skrzyni założoną. Wczoraj wlałem olej Power Racing 1 TriZone 10w50. Zobaczymy czy poczuję różnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Musstaffa Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Cześć swatch99 i gratujuję moto. Mnie też ta skrzynia irytuje. Juz prawie się przyzwyczaiłem jednak jak wczoraj wsiadłem na Wild Stara 1600 i włączyłem bieg to miałem wrażenie że facet miał synchronizacją na skrzyni założoną. Wczoraj wlałem olej Power Racing 1 TriZone 10w50. Zobaczymy czy poczuję różnice. ...nie poczujesz.... :-( ....taniej cie wyjdzie caly czas przyzwyczajac sie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swatch99 Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Cześć swatch99 i gratujuję moto. Mnie też ta skrzynia irytuje. Juz prawie się przyzwyczaiłem jednak jak wczoraj wsiadłem na Wild Stara 1600 i włączyłem bieg to miałem wrażenie że facet miał synchronizacją na skrzyni założoną. Wczoraj wlałem olej Power Racing 1 TriZone 10w50. Zobaczymy czy poczuję różnice. No to daj znac jak beda moto i " skrzynia" lataly na nowej oliwie :buttrock: A regulowales juz sprzeglo tak jak koledzy powyzej radzili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariadal Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 (edytowane) sq9jkt coś z tym 4,7 litra przesadziłeś i nie wiem czy nie wprowadziłeś ludzi w błąd. Co prawda w silniku mieści się 4,7 litra oleju ale tylko w suchym fabrycznie nowym. Po pierwszym zalaniu już każda wymiana mieści między 3,4 a 3,6 litra. Jestem włąśnie po wymianie. Zrobiłem wszysko dokładnie wg. serwisówki. 1) zlałem stary olej wykręcając dwia śruby z misy, trzymając moto w pionie, 2) odkręciłem filtr oleju, 3) zakręciłem śruby, założyłem nowy filtr made in suzuki, 4) wlałem 3 litry oleju, 5) odpaliłem na 3 minuty bez gazu, 6) dolałem 0,6 lita 7) odpaliłem na 15 minut, zgasiłem na 3 minuty i sprawdziłem poziom. Wskazania pokazały 1/3 stanu. 8) dolałem troszkę, żeby było połowę stanu. Gdybym wlał 4,7 litra to na 100% stan byłby mocno przelany. No to daj znac jak beda moto i " skrzynia" lataly na nowej oliwie :buttrock: A regulowales juz sprzeglo tak jak koledzy powyzej radzili? Nie regulowałem sprzęgła bo trochę się boję. Jestem zbyt dużym laikiem w temacie i boję się że coś spier... Co do oleju to wymieniłem ale jeszcze nie śmiagłem bo pada. Może jutro. Na 8 marca w Gdańsku zaplanowana jest mała ustawka więc może będzie okazja potestować. L Edytowane 7 Marca 2009 przez Dariadal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9jkt Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Witam Tak jak napisałeś 4.7l suchy moto, ja po spuszczeniu wlałem 4.2l więc wszystko zależy ile spuściłeś starego oleju, pamiętaj że moto musi być rozgrzane do spuszczenia oleju, ja odkręciłem korki i filtr i zlałem olej przechylając moto na boki i jescze wylatywał więc u ciebie zostało troche starego, wiadomo że nie da się spuścić idealnie ale trzeba zlać jak najlepiej starą oliwe. Pozatym powinieneś dolać tyle oleju aby mieć max na miarce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariadal Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 wymieniłem oliwę na Castrola Power Racing 1 10W50. Jeśli chodzi o skrzynię to faktycznie jest lepiej. Trochę się pospieszyłem bo Sozuki każe wlewać syntetyka dopiero po pełnym przebiegu ok. 6000 - 7000 km. a ja mam ok. 3'000. Mam nadzieję, że nie zrobię mu krzywdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swatch99 Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Czy ktos z Was montowal sobie tablice rejestracyjna z boku z lewej strony do dyfra/kardana/etc? Poszukuje mocowania bocznego do tablicy rejestracynej (z podswietleniem) do Naszej pieknej 109ki. Jezeli wiecie gdzie mozna takie cos zakupic po normalnej cenie (nie w Louis'ie za 200 EUR) to prosze o namiary. Ewentualnie moze macie jakiegos slusarza/tokarza/kowala "zlota roczke" coby cos takiego wymodzil? Pozdrawiam swatch99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidek Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Czy ktos z Was montowal sobie tablice rejestracyjna z boku z lewej strony do dyfra/kardana/etc? Poszukuje mocowania bocznego do tablicy rejestracynej (z podswietleniem) do Naszej pieknej 109ki. Jezeli wiecie gdzie mozna takie cos zakupic po normalnej cenie (nie w Louis'ie za 200 EUR) to prosze o namiary. Ewentualnie moze macie jakiegos slusarza/tokarza/kowala "zlota roczke" coby cos takiego wymodzil? Pozdrawiam swatch99 Szukałem i nie znalazłem... Mój znajomy nie wytrzymał i zrobił sobie jedną sztukę. Osobiście odradzam zmianę położenia tablicy jeśli nie zrobisz nic z tylnym błotnikiem. Bez tablicy błotnik wygląda jak przerócona do góry dnem łódka i wystaje zbyt daleko do tyłu za tylne koło. Ale to oczywiście kwestia gustu. Zobacz na YouTubie jak wygląda moto po takiej zmianie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidek Opublikowano 13 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 A ja szukam pokrywkę na zadupek. Jeśli ktoś chce się pozbyć swojej niech da znać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zmucha Opublikowano 13 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 A ja szukam pokrywkę na zadupek. Jeśli ktoś chce się pozbyć swojej niech da znać :) Witam. Heh... też szukam i to od dłuższego czasu ale w kraju jeszcze nie znalazłem. Są na e-bay'u. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariadal Opublikowano 17 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 (edytowane) Czy ktos z Was montowal sobie tablice rejestracyjna z boku z lewej strony do dyfra/kardana/etc? Poszukuje mocowania bocznego do tablicy rejestracynej (z podswietleniem) do Naszej pieknej 109ki. Jezeli wiecie gdzie mozna takie cos zakupic po normalnej cenie (nie w Louis'ie za 200 EUR) to prosze o namiary. Ewentualnie moze macie jakiegos slusarza/tokarza/kowala "zlota roczke" coby cos takiego wymodzil? Pozdrawiam swatch99 Będę niedługo produkował mocownia boczne do m109. Musiał byś poczekać jakiś miesiąc. Są dwa sposoby mocowania: 1/ montujesz pod śrubę na moście. Są trzy. Pirwsza to ośka, druga po prawej stronie z okrągłym pierścieniem od poziomu oleju i trzecia, najmniejsza przystosowana pod imbus. Właśnie pod nią mintujesz. Oprócz mocowania tablicy trzeba dorobić śrubę (u mnie będzie w komplecie) tak żeby z jednej miała gwint do wkręcenia do mostu, po środku sześciokont na klucz płaski a po drugiej stronie gwint pod tablicę. Koszt ok. 350 zł,- Ewentualnych chetnych prosze info na priva Lada dzień będę miał również na sprzedaż tuningowy dekiel silnika pokazany na zdjęciu: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/66fa9619975f7703.html Dekiel wykonany z wysokiej jakości chromu. Będzie pasował do reszty silnika. Koszt 150 zł,- Gdyby ktoś reflektował zapraszam na priva lub [email protected] Czas realizacji ok. 10 - 14 dni Prawdopodobnie pod koniec marca będą również dostępne gmole prawie identyczne jak te: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fc27d246e3e3924e.html Zainteresowanych również zapraszam na priva lub adres podany powyżej. Koszt ok. 500 zł,- (na Allegro 950 zł,-) Edytowane 17 Marca 2009 przez Dariadal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zmucha Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Witam. No i prace są na ukończeniu. Teraz bagażnik oraz boczne stelaże pod sakwy są przygotowywane do lakierowania piecowego. Poniżej zdjęcie w stanie surowym: Bagażnik Jest taki jak chciałem :) bagażnik będzie niebieski pod kolor motocykla a stelaże boczne białe :) Pozdrawiam. Witam. Witam. Praca ukończona :) A wyszło tak: ( na żywo znacznie lepiej :) ) Bagażnik 1 Bagażnik 2 Bagażnik 3 Bagażnik 4 Bagażnik 5 Bagażnik 6 Jestem mega zadowolony. Pasuje do całości jak ulał :) Malowane piecowo + lakier ochronny. Może jeszcze przyjdzie biały pas na środku nawiązujący do reszty ale muszę to przemyśleć czy warto mi się z tym bawić :) Jak zamontuje sakwy to zapodam zdjęcie z nimi. W reszcie mogę sie swobodnie załadować :) Demontaż to kilka minut. Cztery śrubki i w drogę :) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi