Skocz do zawartości

M1800R ( VZR1800R , M109R ) - temat zbiorczy

maq
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Boa napisał:

Nie kupię :P

Mam ciekawszy motocykl upatrzony :D

Trochę dziwie się koledze, bo jeśli mnie coś nie interesuje to nie czytam postów np.. o skuterach. :icon_question:

Życzę koledze udanego zakupu, i dużo satysfakcji :wink:

Boa napisał:

Ojjj Panowie... ale się pitolnik zrobił... trzymajcie się proszę tematu, bo sobie tu często zaglądam co by ciekawostek się dowiedzieć o VZR a tu od kilku stron o jakiejś szybce gaworzycie...

wlasnie chcialem zacytowac.... :-).... dokladnie ja tez o skuterach nie czytam....a o VZR czytam.. bo sa ciekawsze maszyny :-) .. hehe :-)

Witam

Podejżewam że kolega BOA kupi coś mniejszego bo pamiętam jak opisywał że najlepiej przesiadać się stopniowo :)

Wracając do tematu to powiem wam że ciężka sprawa z akcesoriami a przedewszystkim z szybami do vzr a nie warto zakładać badziewia więc jak by miał ktoś namiar na tanie szyby lub sam coś wykombinował to prosze o pisać no i oczywiście foto :)

Ja narazie musze przystopować bo garaż buduje a moto stoi u kumpla w ciepełku więc niemam nawet czasu jechać i xsenów założyć no i klaksoniku :) Przyszły mi ubranka z COBRY i powiem wam że naprawde są git

ps mam nadzieje że mod mnie nie opierniczy za te ubranka :)

Mam pytanie do was czy prubowaliście zmieniać mile na kilometry? bo w serwisie nie mają pojęcia a serwisówka podaje dwa typy zegarów , niewiem tylko czy nie różnia się one cyferblatami a elektronika i soft jest taki sam, w stanach też niemaja pojęcia no ale tam nikt nie zmienia z km na mile :)

jak ktoś zmieniał to piszcie

Pozdrawiam

Oj Panowie... nie obruszajcie się tak zaraz... po prostu nie trzymacie się tematu wątku i tyle.

Przypomniałem po prostu, że brzmi on "M1800R pierwsze wrażenia" a nie np "jaką szybę do VZR1800" :P

A swoją drogą, co macie do skuterów? Toż to rewelacyjny środek lokomocji do przemieszczania się z punktu A do punktu B, np z okolic podmiejskich do zakorkowanego centrum miasta...

A co do mojej wymarzonej maszyny, to powiem tylko, że również jest power cruiserem, ale osiągami bije na głowę VZR ;)

Aczkolwiek co byście się nie obruszyli powiem, że M1.8R jest naprawdę maszyną nietuzinkową i w obecnej sytuacji (mam tylko VT700) naprawdę Wam zazdroszczę, ale tak szczerze a nie zawistnie ;)

Więc szerokości i zdrówko :flesje:

Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc...

sq9jkt napisał:

Wracając do tematu to powiem wam że ciężka sprawa z akcesoriami a przedewszystkim z szybami do vzr a nie warto zakładać badziewia więc jak by miał ktoś namiar na tanie szyby lub sam coś wykombinował to prosze o pisać no i oczywiście foto

Mam pytanie do was czy prubowaliście zmieniać mile na kilometry? bo w serwisie nie mają pojęcia a serwisówka podaje dwa typy zegarów , niewiem tylko czy nie różnia się one cyferblatami a elektronika i soft jest taki sam, w stanach też niemaja pojęcia no ale tam nikt nie zmienia z km na mile

jak ktoś zmieniał to piszcie

Pozdrawiam

Witam.

Akcesoriów jest sporo tylko bardzo drogie. Można kombinować tyle że problem w tym żeby to kombinowane było dobre, fajne i tanie. Niestety to nie zawsze idzie w parze... Ja na przykład z kumplem robimy stelaż tylni pod bagaż. Dlaczego sam a niekupny - gdyż po kilku latach człowiek wie co sie przydaje jest praktyczne itp. itd. I taki ma być mój stelaż, ma spełniać moje oczekiwania a nie wyglądać jak klejnocik - tyle że bezużyteczny. Co nie znaczy że będzie to tandetnie wykonane.

Do swojego poprzedniego moto (GTS1000A) dorobiliśmy np. składane spacerówki. Nie pasują? a kogo to obchodzi skoro poprawiło w znaczny sposób pokonywanie długich tras.

Wzorowałem sie na tym Jegomościu:

Spacerówki do GTS

Jak wykonamy pracę to wkleję zdjęcia jak wyszło. Niestety z góry mówię że jest to praca jednorazowa :/ i nie będziemy powielali.

Co do mil to czy naprawdę aż tak to przeszkadza? Nie lepiej przenieść tę energię i finanse na inne usprawnienia? Na pewno jest wiele pomocniejszych i ciekawszych rzecz którymi można sie zająć :)

Ale każdy przerabia to co uważa za zasadne :)

Boa napisał:

Oj Panowie... nie obruszajcie się tak zaraz... po prostu nie trzymacie się tematu wątku i tyle.

Przypomniałem po prostu, że brzmi on "M1800R pierwsze wrażenia" a nie np "jaką szybę do VZR1800"

A swoją drogą, co macie do skuterów? Toż to rewelacyjny środek lokomocji do przemieszczania się z punktu A do punktu B, np z okolic podmiejskich do zakorkowanego centrum miasta...

A co do mojej wymarzonej maszyny, to powiem tylko, że również jest power cruiserem, ale osiągami bije na głowę VZR

Aczkolwiek co byście się nie obruszyli powiem, że M1.8R jest naprawdę maszyną nietuzinkową i w obecnej sytuacji (mam tylko VT700) naprawdę Wam zazdroszczę, ale tak szczerze a nie zawistnie

Witam.

Wątku się generalnie trzymamy. Każdy kto chce kupić VZR będzie wdzięczny za informację czy na moto mocno wieje, a jeśli wieje to jaka szyba będzie najlepsza. Dzięki takiej informacji może od razu wybrać moto z odpowiednimi akcesoriami a nie próbować poprzez chybił trafił.

A wracając do Twojego wyboru to nie chodzi o lokomotywę znaną jako Rocket? :)

Jeśli tak to czy jest ciekawszy to bym polemizował :) Wszystko rzecz gustu.

Na pewno również jest wielki :) reszta konkurencji nie bije VZR'a ani mocą, ani momentem - no chyba że się mylę - aż tak nie śledzę ostatnich nowości :)

Ale przecież wybór należy do każdego z nas więc mniejsza o to.

Pozdrawiam.

Boa napisał:

Przypomniałem po prostu, że brzmi on "M1800R pierwsze wrażenia" a nie np "jaką szybę do VZR1800" :P

A co do mojej wymarzonej maszyny, to powiem tylko, że również jest power cruiserem, ale osiągami bije na głowę VZR ;)

Aczkolwiek co byście się nie obruszyli powiem, że M1.8R jest naprawdę maszyną nietuzinkową i w obecnej sytuacji (mam tylko VT700) naprawdę Wam zazdroszczę, ale tak szczerze a nie zawistnie ;)

Witam

Szanuje czyjeś i własne upodobania, gusta i guściki.

pozdrawiam ;)

Zmucha napisał:
A wracając do Twojego wyboru to nie chodzi o lokomotywę znaną jako Rocket? :)

Nie, nie chodzi o Rokjeta :P

To sprzęt znacznie starszy od VZR :]

btw- Zmucha, czy zdjęcia ślubne robił Tobie może gość z Marco Studio ?

Boa napisał:

Nie, nie chodzi o Rokjeta :P

To sprzęt znacznie starszy od VZR :]

Witam.

No ze starszych mega maszyn to chyba tylko v-max :)

Boa napisał:

btw- Zmucha, czy zdjęcia ślubne robił Tobie może gość z Marco Studio ?

Prawie trafiłeś :)

Jego Żona. On kręcił film. Są Genialni i coraz lepsi :)

Na ich wizytówkach było między innymi zdjęcie z naszego ślubu :)

Tyle że moje wesele było 3,5 roku temu :)

Pozdrawiam.

Cytat
No ze starszych mega maszyn to chyba tylko v-max smile.gif

Znów pudło ;)

Cytat
Są Genialni i coraz lepsi :)

Z tym, że są co raz lepsi, to owszem, ale z genialnością, to bym polemizował ;)

Boa napisał:

Z tym, że są co raz lepsi, to owszem, ale z genialnością, to bym polemizował ;)

Witam.

Z tą "genialnością" chodziło mi o atmosferę jaka tworzą przy pracy. Super się z Nimi współpracowało. Zawsze człowiek widział co ma robić.

Co do kunsztu to nie moja dziedzina. Zdjęcia były super. A mamy porównanie z roku na rok. Rok przed nami robili zdjęcia u naszych przyjaciół i była ogromna różnica. A rok po naszym u kolejnych przyjaciół robili i znów były lepsze może nie taka różnica jak za pierwszym porównaniem lecz zawsze :)

Jak nie v-max to... hmmm... pomyślę :)

Pozdrawiam.

P.S. Mam jeszcze pytanie - mianowicie czy ktoś z Was niema przypadkiem na sprzedaż filtra powietrza - potrzebuje jedną sztukę - lewą - lecz to chyba bez znaczenia. Będę wdzięczny za informacje i propozycje:)

Z góry przepraszam za giełdowy wcinek :)

Edytowane przez Zmucha

Zmucha napisał:

Witam.

Z tą "genialnością" chodziło mi o atmosferę jaka tworzą przy pracy. Super się z Nimi współpracowało. Zawsze człowiek widział co ma robić.

Co do kunsztu to nie moja dziedzina. Zdjęcia były super. A mamy porównanie z roku na rok. Rok przed nami robili zdjęcia u naszych przyjaciół i była ogromna różnica. A rok po naszym u kolejnych przyjaciół robili i znów były lepsze może nie taka różnica jak za pierwszym porównaniem lecz zawsze :)

Jak nie v-max to... hmmm... pomyślę :)

Pozdrawiam.

P.S. Mam jeszcze pytanie - mianowicie czy ktoś z Was niema przypadkiem na sprzedaż filtra powietrza - potrzebuje jedną sztukę - lewą - lecz to chyba bez znaczenia. Będę wdzięczny za informacje i propozycje:)

Z góry przepraszam za giełdowy wcinek :)

Przypadkowo wymieniłem swoje na KN i mam jeszcze stare - jeżdzone może z 400km :) wal na prv - daj jakiś tel. pozdrawiam

Edytowane przez Dzidek

yanointruder napisał:

Chłopaki,może jestem zielony mimo wieku,ale powiedzcie mi gdzie zakłada się tylne gmole?

Ogólnie rzecz ujmując przed sakwami :cool: Na ich przednim boku. Poszukaj obrazków np. c800 tam często montują takie gmole.

Fajny patent dla tych którzy są mali często przewracają się np. na parkingu - wtedy moto ląduje na dwóch gmolach nie przygniata nogi i w ogóle wszystko wtedy jest cacy.

Nie robię sobie jaj mam znajomego jest nikczemnego wzrostu jeździ po prostu bajka ale ma ciężkiego C1800 i na parkingu przynajmniej raz w miesiącu brakuje mu 2 cm nogi :) przedni i tylny gmol dają mu komfort użytkowania i zabawa jest przednia

Edytowane przez Dzidek