Nico Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Czy wie moze ktoś czy głowice od gpx600r mozna załozyc do gpz600r? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek77 Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 raczej nie kiedyś miałem zmieniać wałki do Gpz od Gpx i nic z tego nie wyszło inne koła łańcucha rozrządu i mniej punktów mocowania wałka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
16valve Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 Na 100% NIE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nico Opublikowano 14 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 a czy cały silnik od gpx600 pasuje w rame gpz600? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahoo Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 Na 100% NIE! A ja bym powiedział, że na 70% tak. Wymieniałem kiedyś głowicę w GPZ600R (wypiął się zawór, po uderzeniu w tłok, poza się skrzywieniem - pękł też prowadnicę), i o ile pamiętam kupiłem głowicę właśnie od GPX. I podeszła bez żadnych ceregieli. 100% nie dam, więc trza porównać, ale o ile pamiętam pasuje bez problemu. -- pzdryahoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 no wlsnie o ile pamiętam to da sie to zrobic!gdzies na niemieckim forum czytałem o zmienianej głowicy w starszym ZLu na głowice od GPX w zlu jest silnik GPZ-tak wiec powinno dac rade! napisz 16valve cos wiecej na ten temat-bo mam odmienne zdanie Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
16valve Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 http://www.motocykle.domeczek.pl/prezentac...x600/gpx600.htm W mojejej wypowiedzi opierałem się na tym co tu przeczytałem. Jest napisane o zmianie stopnia sprężania , kanałów dolotowych. Nie wiem jak wygląda sprawa z wałkami rozrządu , ale moim zdaniem tez zostały zmienione na bardziej agresywne i dlatego myślę że taki swap nie przejdzie.Niech wypowiedzą się mądrzejsi.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi