Skocz do zawartości

vfr 800 nie pali na jednym cylindrze

danmacz
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Motocykl, jak w tytule , brakowalo mu mocy i sprawdzilem ze poprostu nie pali na przednim prawym cyl. sprawdzilem swiece jest jak nowa nie okopcona i cala w paliwie, sprawdzilem ja na innej fajce i dziala, osobiscie mysle ze padl przewod wys. napiecia albo cewka ale ponoc ten model ma jedna cewke na dwa cylindry, stad moje pytanie czy rzeczywiscie tak jest i czy moja dignoza co do przewodu jest sluszna bo jezeli tak to chyba nie ma problemu z wymiana tego elementu?

Motocykl, jak w tytule , brakowalo mu mocy i sprawdzilem ze poprostu nie pali na przednim prawym cyl. sprawdzilem swiece jest jak nowa nie okopcona i cala w paliwie, sprawdzilem ja na innej fajce i dziala, osobiscie mysle ze padl przewod wys. napiecia albo cewka ale ponoc ten model ma jedna cewke na dwa cylindry, stad moje pytanie czy rzeczywiscie tak jest i czy moja dignoza co do przewodu jest sluszna bo jezeli tak to chyba nie ma problemu z wymiana tego elementu?

nie napisales czy sprawdziles ja na fajce, na ktorej powinna pracowac, moze tez jest na niej iskra ale nie oznacza to koniecznie, ze iskra bedzie w warunkach pracy silnika juz po wkreceniu... jesli to nie swieca to Twoja diagnoza wydaje sie byc sluszna o ile masz sprezanie w tym cylindrze...

pozdrawiam

Mechanika Motocyklowa

Zamień 2 świece miejscami i polataj chwilę i wtedy patrz czy na tym trefnym cylindrze jest tak samo czy dobrze juz pali.

Edytowane przez qurim

MotorcycleStorehouse Dealer.

Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla!

Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę.